יום שבת, 22 באוגוסט 2015

סלט גרגרי חומוס ופלפלים


בקיץ אני אוהבת לאכול סלטים מגוונים
ארוחה שלמה שהיא סלט עם קטניות ושאר תוספות לפי הטעם
הסלט פיקנטי עם חריפות מעודנת
היה לנו מאוד טעים שילוב הפלפלים עם גרגרי חומוס וגבינה צפתית 




חומרים
2 כוסות גרגרי חומוס מבושל ומסונן
2 פלפלים אדומים גדולים
3 פלפלים ירוקים בהירים (פלפל נהריה)
1 פלפל ירוק חריף בינוני 
2 בצלים בגודל בינוני
2 כפות אריסה חריפה (השתמשתי באריסה מוכנה של אוליביה)
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס עבה
חצי צרור פטרוזיליה
200 גרם גבינה צפתית 5% (השתמשתי בצפתית של פיראוס)
4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת (השתמשתי בפרמז'ן של תנובה)

אופן הכנה
לחתוך את הפלפלים לרצועות קצרות ודקות (מהפלפל החריף להרחיק את הגרעינים וכמובן שמי שלא אוהב חריף שלא יוסיף)
לחתוך את הבצלים לרבעים ואת הרבעים לפרוסות דקות
לחמם שמן זית במחבת רחבה להוסיף פנימה בצל ופלפלים פרוסים לערבב מידי פעם עד להזהבת הפלפלים והבצל
להוסיף גרגרי חומוס,מלח,פלפל שחור ושתי כפות אריסה חריפה. להמשיך לבשל כחמש דקות לספיגת הטעמים 
להעביר לקערת הגשה רחבה ולצנן מעט
כשהסלט חמים לפזר מעליו פטרוזיליה קצוצה,קוביות גבינה צפתית וגבינת פרמז'ן
בתאבון:)





תגובה 1:

  1. הסלט הזה הוא פשוט בשבילי, נקודה!
    מאדדדדדדד אוהבת, וזאת גם מנה בפני עצמה, לפחות בשבילי :)
    רק להסתכל על התמונות הצבעוניות האלה ואני נעשית רעבה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...