יום שני, 7 בספטמבר 2015

חלה מתוקה טבעונית במלית תמרים ופקאן



אני אוהבת לאפות חלות
בימי שישי וערבי חג אני אופה חלות ומחלקת
למשפחה המורחבת שלי

סוגת פינקו אותי בחבילת מוצרים  
לכבוד יום החלה שיחול ב- 11/9/2015
מאז שאחותי הפכה לטבעונית לא פינקתי אותה בחלה טבעונית 
החלטתי להכין לה חלה חגיגית לכבוד ראש השנה 
הבצק מכיל טחינה וסילאן על בסיס קמח חלה של סוגת 
שילבתי בתוך הבצק ממרח תמרים ואגוזי פקאן שיצרו טקסטורה וצורה חגיגית בכל פרוסת חלה




חומרים ( ל- 3 חלות בינוניות)
1 ק"ג קמח חלה של סוגת 
כף וחצי שמרים יבשים (או 50 גרם שמרים טריים)
80 גרם סילאן טבעי (1/4 כוס)
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
1 כף מלח
600 - 500 מ"ל מים פושרים (או מים קרים אם זה יום חם במיוחד)
2 כפות שמן קנולה לשימון הקערה

מלית
1 גביע ממרח תמרים
100 גרם אגוזי פקאן טבעיים

ציפוי
4 כפות חלב סויה
5 כפות סוכר חום- דמררה של סוגת
50 גרם אגוזי פקאן 

אופן הכנה

  1. לנפות את הקמח לתוך קערת המיקסר,להוסיף את השמרים היבשים (שמרים טריים יש לפורר לתוך הקמח) ולערבב היטב. ליצור גומה עמוקה
  2. לתוך הגומה לשפוך סילאן וטחינה גולמית ,להרכיב את וו הלישה ותוך כדי ערבול במהירות נמוכה להוסיף כחצי ליטר מים. להוסיף את המלח ולהמשיך לערבל במהירות בינונית לקבלת בצק אחיד וגמיש אם יש צורך להוסיף עוד מים. חשוב לשים לב שהבצק לא יבש. זמן הלישה כעשר דקות
  3. לשים 2 כפות שמן קנולה בקערה,להעביר אליה את הבצק ולהפוך אותו בעדינות בתוך הקערה כדי שיהיה משומן מכל צדדיו. לעטוף את הקערה בשקית (לא ניילון נצמד) ולהתפיח להכפלת נפח כשעה
  4. לאחר שעה מוציאים את האוויר מהבצק בעדינות ונותנים לו לתפוח פעם שנייה כעשרים דקות (לא לשכוח לכסות שוב את הבצק)
  5. לאחר התפחה שניה מחלקים את הבצק ל- שלושה חלקים שווים. כל חלק מחלקים שוב ל- 4 חלקים שווים ,יוצרים כדורים ומניחים על משטח עבודה נקי,מכסים במגבת מטבח נקייה או בניילון. נותנים לכדורים לנוח עשר דקות.מרדדים כל כדור למלבן באורך 30 ס"מ וברוחב 15 ס"מ. מורחים במרכז המלבן כף ממרח תמרים  ומפזרים מעל פקאן (שבור לחתיכות גדולות) מגלגלים לרולדה מהודקת ומניחים בצד. יוצאות 12 רולדות 
  6. מכל 4 רולדות קולעים חלה (אם מסובך לכם קליעה של 4 אפשר להכין פחות רולדות לקליעה של 3 שהיא יותר פשוטה ולא פחות יפה) מניחים את החלות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  7. זמן ההתפחה של החלה בין חצי שעה לשעה תלוי מה מזג האוויר וצריך לשים לב לא להגיע לתפיחת יתר
  8. מורחים את החלות בעזרת מברשת בחלב סויה . בצלוחית מערבבים סוכר דמררה,קינמון ופקאן. מפזרים מעל החלות
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה להזהבה. כשהחלות יוצאות מהתנור יש לכסות אותן במגבת מטבח נקייה כדי שיצאו רכות
  10. ניתן להקפיא את החלות,עטופות היטב ורק לאחר שהתקררו לגמרי
שנה טובה ומתוקה לכולם

הערות
  • ניתן להכין חלה רגילה ללא מלית תמרים ופקאן
  • אפשר להוסיף צימוקים או פירות יבשים אהובים אחרים לתוך הבצק







2 comments:

  1. אליפות יקירתי , ביתי טבעונית ואני הולכת להפתיע אותה ...
    תודה
    חג שמח ושנה נהדרת
    חיה

    השבמחק
  2. חלות (עוגות שמרים) נהדרותתתתתתתתתת !!
    אני מכינה חלות עם ממרח תמרים, ולכן אני יודעת שהן טעימות ביותר!!
    מומלץ, ולדעתי במיוחד לסוכות
    מאדדדדדדדדדדד אוהבת

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...