יום רביעי, 11 בנובמבר 2015

בייגלה ירושלמי עם זעתר וגבינות טבעוניות


בייגלה  ירושלמי אהוב מאוד על כל המשפחה המצומצמת והמורחבת שלי
כדי לפנק את אחותי האהובה שבחרה בטבעונות כדרך  חיים אני מורחת את הבייגלה במים במקום חלב
לפני כמה ימים קיבלתי משלוח נהדר של גבינות טבעוניות שנקראות "משומשו". בחרתי למלא את הבייגלה הירושלמי הקלאסי שאני מכינה כמעט כל שבוע מהמתכון כאן בבלוג בגבינות הטבעוניות שקיבלתי.
מרחתי מעט שמן זית על הבצק ופיזרת מעליו זעתר וקוביות גבינה טבעונית בסגנון מזרח תיכוני בניחוח זעתר קלוי. יש מבחר טעמים לגבינות הטבעוניות (בתוספת זיתים,קלאסית,בסגנון יווני ומלוחה)
אחותי קיבלה משלוח של הבייגלה טרי טרי הישר מהתנור ונרשמה התלהבות
השילוב בין הגבינות הטבעוניות לייגלה הירושלמי מוצלח ביותר
גם מי שלא טבעוני במשפחתי אהב מאוד את הגירסה הטבעונית ואת הטעם של הגבינות הטבעוניות



חומרים (ל- 7 יחידות)
500 גרם קמח
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1/2 1 כפיות שמרים יבשים או 13 גרם שמרים טריים
3 כפות שמן זית
300 מ"ל - 250 מ"ל מים 

מלית
250 גרם גבינה טבעונית (השתמשתי בגבינה בבסגנון מזרח תכוני בניחוח זעתר קלוי)
1/4 כוס שמן זית
3 כפות זעתר

ציפוי
מים
זעתר או שומשום

אופן הכנה

  • בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים יחד קמח,סוכר ושמרים. מוסיפים מחצית מכמות המים,ממשיכים לערבל במהירות נמוכה, מוסיפים שמן ומלח ואת המים שנותרו.
    מערבלים במהירות בינונית כ- 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק. אם הבצק מאוד דביק מוסיפים קצת קמח. הבצק יוצא רך מאוד וגמיש וזה בסדר גמור
    מעבירים את הבצק לקערה משומנת,הופכים את הבצק בקערה שהשמן יעטוף את הבצק מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.
  • לאחר חצי שעה מעבירים את הבצק למשטח עבודה (לא צריך לקמח הבצק משומן היטב) מחלקים את הבצק ל- 7 חתיכות. יוצרים מלבן צר בעובי 5 ס"מ ובאורך 20 מכל חתיכת בצק,מורחים מעט שמן זית ומפזרים זעתר וקוביות גבינה טבעונית. סוגרים את המלבן מהצד הרחב שלו כמו רולדה מעבירים את הרולדה לתבנית ומניחים אותה על החיבור של הבצק כדי  שהרולדה לא תיפתח באפייה
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ,מפזרים מעט קמח על התבנית ומניחים את הבייגלה עם רווחים בניהם שיהיה להם מקום לתפוח. מורחים את הבייגלה במים ומפזרים מעל זעתר.
    לבייגלה עטוף בשומשום,טובלים את הבייגלה במים ואז בשומשום משני הצדדים
    מעבירים לתבנית. זמן התפחה כחצי שעה
  • מחממים תנור ל- 210 מעלות כ- 15 דקות לפני שרוצים להכניס את הבייגלה לתנור.
    אופים כ- 15 דקות להזהבה







3 תגובות:

  1. זה נראה טוב תודה רויטל לא שמעתי על הגבינה הזו אחפש כי גם לי יש נכדה טבעונית מקווה שיצא טעים

    השבמחק
  2. הבייגלה אכן ניראים נהדררררררררררר
    מסקרנות אותי הגבינות (לא בגלל טבעונות, אלא בגלל שבד"כ גבינות כאלה לא טעימות במיוחד), ואפשר גם להשתמש למאכלי פרווה. אני אחפש בסופר לידנו
    ואצלי גם אוהבים מאד זעתר!!
    באמת יופי של מתכון

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וויני
      האמת שאם הן לא היו טעימות לא הייתי ממליצה עליהן . חשוב לי להשתמש בחומרי גלם מעולים
      גם מי שלא טבעוני במשפחה שלי מאוד אהב את הטעם והמרקם שלהן
      ואני מסכימה אתך שזה מתאים לא רק לטבעוניים אלא גם למי שמשתמש במוצרי פרווה זה יכול להיות פתרון טוב לגיוון במאכלים שמכינים

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...