יום חמישי, 12 בנובמבר 2015

בלונדיז לוטוס


ממרח לוטוס לא מחזיק אצלנו בבית מעמד הרבה זמן
לרוב הוא נגמר לפני שאני מצליחה לתכנן להכין ממנו עוגה
הפעם קניתי ממרח במיוחד לבלונדיז,החבאתי אותו היטב במעמקי הארון ומצאתי רגע בו אף אחד לא היה במטבח ובכמה דקות הכנתי בלונדיז בחשתי את כל החומרים בקערה עם מטרפה ויצאו ריבועים רכים
עם ריח משגע וטעם נהדר של ממרח לוטוס



חומרים (לתבנית מחולקת בגודל 18 ס"מ על 27 ס"מ)
140 גרם קמח (1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט אבקת סודה לשתייה
50 גרם חמאה רכה
60 מ"ל שמן קנולה או תירס (1/4 כוס) 
2 ביצים גודל L בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
200 גרם ממרח לוטוס (1/2 צנצנת)
50 גרם שוקולד צ'יפס לבן
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן הכנה
  • לרפד תבנית בנייר אפייה ולחמם תנור ל- 180 מעלות
  • בקערת גדולה לשים חמאה רכה,שמן ,ממרח לוטוס וסוכר חום. לערבב עם מטרפה
  • להוסיף לקערה ביצים ותמצית וניל  ולערבב
  • לנפות יחד קמח,אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה,להוסיף  לקערה ולערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה. להעביר לתבנית וליישר.
  • לפזר שוקולד צ'יפס לבן ומריר מעל ולאפות כ- 20 דקות,לא לאפות יותר מ- 20 דקות אחרת יצאו בלונדיז מיובשים וקשים. לצנן היטב ולחתוך לריבועים
המתכון מבוסס על המתכון בקישור





25 תגובות:

  1. נראה מעולה! ניתן להשתמש רק בשמן קנולה במקום החמאה או להמירה בשמן קוקוס? ובאיזו כמות. ובאיזו תבנית אפשר להשתמש במקום זו שבמתכון? השתמשת בלוטוס חלק או עם שברי לוטוס? תודה :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      אני לא ממליצה להשתמש רק בשמן קנולה זה לא יצא אותו הדבר! אפשר להמיר חמאה במזולה או מחמאה או חמאת קוקוס שממירים צריכים לעשות זאת באותה הכמות כלומר 50 גרם
      בתבנית באותו הגדול - לכן כתבתי את גדול התבנית בס"מ. התבנית לא חייבת להיות מחולקת אבל חשוב להקפיד על גדול התבנית כי זה משפיע על גובה הבלונדיז ומכאן על הטעם ועל התוצאה הסופית
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק
    2. חמאת קוקוס הכוונה לשמן קוקוס? תודה.

      מחק
    3. שמן קוקוס הרי מגיע במצב מוצק וכדי להשתמש בו באפייה יש להביא אותו למצב נוזלי
      אני חייבת להדגיש שלשמן קוקוס יש טעם דומיננטי ואני לא הייתי משתמשת בו כאן על מנת שלא ישתלט על הטעמים ויפריע להרגיש את הטעם של ממרח הלוטוס. כמובן שזה עניין של טעם אישי
      רויטל

      מחק
  2. הרגת אותי עכשו אני עם כוס קפה ואיך אפשר בלי קובייה כזו קורצת :) ? זה פשוט נראה שאי אפשר להפסיק לזלולללל. תודה רויטל
    ואת עלית על כולנה כל מתכון שלך הצלחה
    שבת שלום

    השבמחק
  3. תמונות נפלאות ומתכון מצוין
    תודה

    השבמחק
  4. הורסס....גם אצלי אוהבים מאוד לוטס. אני דווקא אוהבת פחות. נראה מעולה!!

    השבמחק
  5. יצא מעולה
    אפיתי בתבנית אחת חד פעמית ארוכה

    השבמחק
  6. אם אני רוצה להשתמש בתבנית חד פעמית בינונית זה אפשרי?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום
      אפשר תבנית חד פעמית באותן המידות של אורך ורוחב כמו התבנית המומלצת כאן במתכון
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  7. אפיתי אתמול -יצא נפלא!

    השבמחק
  8. היי רוצה להכין את הבלונדיז בתבניות קפקייקס ,אפשרי?תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא ניסיתי לאפות בתבניות אישיות
      לשים לב שזמן האפייה משתנה ולרוב מתקצר שאופים בתבניות אישיות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  9. במה אפשר להשתמש במקום הממרח לוטוס?? אין לי :(

    השבמחק
  10. שלום במה אפשר להשתמש במקום הממרח לוטוס? אין לי:( ואני גם לא אוהבת את הטעם

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      מי שלא אוהב לוטוס יעבור למתכון אחר:)
      רויטל

      מחק
  11. הי רויטל אני רוצה להכין את העוגה עם סוכר לבן כי אין לי חום כמה לשים?

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר טוב תהילה
      סוכר חום מעניק טעם ומרקם מאוד מיוחדים שסוכר לבן לא נותן
      אפשר להחליף את הסוכר החום בלבן באותה הכמות אבל זה יתן תוצאה אחרת מהמתכון המקורי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  12. הי איפה אפשר לשמור אם אני צריכה את זה למחרת?
    יצא מעולה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אין בעיה לשמור במקרר בקופסה אטומה שלושה עד ארבעה ימים
      תודה רבה :)
      רויטל

      מחק
  13. הי האם לשים את התנור על טורבו?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי הילה
      לא אופים על טורבו אלא אם במתכון כתוב
      טורבו מייבש את העוגות/עוגיות
      אז לאפות בתכנית רגילה לגמרי :)
      שבת שלום ובהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...