יום רביעי, 18 בנובמבר 2015

חיתוכיות חלבה אגוזים (טבעוני)


חיתוכיות עשירות בטעמים ומרקמים 
בצק פריך על בסיס שמן וטחינה מעליו מפזרים חלבה מסולסלת
קוצצים כמה סוגי אגוזים לפי הטעם האישי
הפיסטוקים  הוסיפו טעם וצבע נהדרים
לא הייתי מוותרת עליהם בהרכב האגוזים
לאחר האפייה "משקים" את החיתוכיות בסירופ מייפל
(הסוג שאתם אוהבים וטעים לכם)
מחכים בסבלנות רבה (כי הריח משגע!) וחותכים למלבנים קטנים. 
יוצאת כמות גדולה של חיתוכיות
אני מחלקת לקופסאות קטנות
מפרידה עם נייר אפייה בין השכבות וישר למקפיא


חומרים ( תבנית בגודל 30 ס"מ על 40 ס"מ,תבנית תנור גדולה)
בצק פריך לבסיס
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
1 שקיק אבקת אפייה
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
4 כפות סוכר דמררה
1/4 כוס מים קרים

מלית חלבה אגוזים
250 גרם חלבה מסולסלת בטעם שוקולד (השתמשתי בחלבה אחוה)
350 גרם תערובת אגוזים
האגוזים בהם אני השתמשתי- בונדוק,פקאן,מלך ופיסטוקים. אגוזים לא קלויים ולא מלוחים
240 מ"ל סירופ מייפל (1 כוס)

אופן הכנה
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות ולרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
  • לערבב את כל חומרי הבצק בקערה גדולה,הבצק יצא מעט פירורי וזה בסדר גמור. (אם הבצק יבש ניתן להוסיף עוד כף או שתי כפות מים קרים)
  •  להעביר את הבצק לתבנית ולהדק היטב,אין צורך לרפד את דפנות התבנית
  • לפזר על הבצק חלווה מסולסלת באופן שווה וממש להתאפק לא לאכול מהחלווה כי יש לה ריח משגע
  • לקצוץ את האגוזים לגודל בינוני (לא דק מידי ולא לטחון) לפזר את האגוזים על הבצק ,את הפיסטוקים שמתי אחרונים כדי שיראו את הצבע הירוק הנהדר שלהם
  • להכניס את התבנית לתנור,רצוי לשים את התבנית במסילה התחתונה של התנור על מנת שהבצק יאפה היטב (לא על תחתית התנור אלא על המדף התחתון)
    זמן אפייה כעשרים דקות עד להזהבת האגוזים
  • מייד לאחר הוצאת התבנית מהתנור לשפוך סירופ מייפל באופן שווה . לתת לחיתוכיות להתקרר 
  • לחתוך עם סכין לחם ארוכה ומשוננת למלבנים קטנים . יש לשמור את החיתוכיות במקרר או במקפיא
הערות
  1. אפשר להשתמש בחלבה בטעם שוקולד או וניל מסולסלת או רגילה.
    לטעמי המסולסלת יותר מתאימה במתכון הזה
  2. ניתן להחליף את סירופ המייפל בסילאן
  3. מקור המתכון הנו החיתוכיות של רקפת מפורום כשר ynet 










11 תגובות:

  1. אין ספק שאני אכין נראה טעיםםםם
    תודה רויטל על עוד מתכון אליפות

    השבמחק
  2. נראה מעולה..
    בקרוב ינוסה אצלי המתכון..
    תודה על השיתוף .

    השבמחק
  3. מתכון מוצלח מאוד אני מכינה אותו כבר שנים..
    טוב לדעת שאפשר להחליף את הביצה בבצק בטחינה גולמית.

    השבמחק
  4. משגעעעעעעעעע!! ועוד טבעוני...הולכת לספר לאחותי שהיא וילדיה טבעוניים

    השבמחק
  5. האם אפשר לערבב את הבצק במעבד מזון?

    תודה!!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לאה
      זה בצק שעבדיף כמה שפחות לעבד וללוש לכן עדיף לישה זריזה ביד ולא במעבד מזון שמחמם את הבצק ויהרוס את המרקם העדין שלו
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. תודה רבה!
    דרך אגב, יש לי חלווה לא מסולסלת.. זה גם יתאים לדעתך?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לאה
      כל חלבה שטעימה לך תתאים כאן
      היתרון של החלווה המסולסלת שיאן צורך לחתוך אותה,המרקם שלה מאוד עדין והטעם מעודן ולא מתוק מידי
      בהצלחה:)
      רויטל

      מחק
  7. רויטל יקרה,
    הכנתי! טעם עשיר ועדין!
    מאמצת לגמרי את המתכון- גם פרווה גם בצק וגם בלי מרגרינה! ויחסית ממש קל הכנה...
    תודה רבה! שבוע טוב!

    השבמחק
  8. אני מכינה את אותן חיתוכיות רק עם בצק פריך רגיל (לא טבעוני) עם בצים וכו' והשאלה שלי היא:
    האם הבצק שעשוי מטחינה ושמן לא מתפורר בעת החיתוך ולאחריו?????

    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      כפי שאת רואה כאן בצילומים לאחר האפייה הבצק לגמרי מגובש ולא מתפורר
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...