יום רביעי, 16 בדצמבר 2015

עוגת גבינה ,שוקולד לבן ופירות יער




עוגת גבינה עשירה על בסיס עוגיות קרמל ,מלית גבינה מעודנת
עם שוקולד לבן ,מעליה קצפת ורוטב פירות יער
העוגה שחגי לא נתן לאף אחד לאכול ממנה :) 
כדי שישאר לו יותר




חומרים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
תחתית עוגיות
200 גרם עוגיות בטעם קרמל (השתמשתי בעוגיות תוצרת "מן")
100 גרם חמאה מומסת

מלית פירות יער
200 גרם פירות יער קפואים או טריים
150 גרם קונפיטורה פירות יער או תות (1/2 כוס)

מלית גבינה ושוקולד לבן
300 גרם שוקולד לבן קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה
500 גרם גבינה לבנה 5%
300 גרם גבינת שמנת 30% (אפשר להשתמש ב- 5% לפי בחירתכם)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
3 כפות קורנפלור
5 ביצים גודל L

ציפוי קצפת 
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

רוטב פירות יער 300 גרם פירות יער קפואים או טריים
150 גרם קונפיטורה פירות יער או תות (1/2 כוס)

אופן הכנה

לחמם תנור ל- 180 מעלות
לשמן עם 2 כפות מהחמאה המומסת את התבנית,כולל הדפנות. לרפד את התבנית מבחוץ בנייר כסף כדי למנוע נזילות במהלך האפייה

תחתית עוגיות
לטחון את עוגיות הקרמל במעבד מזון (אם אין מעבד מזון להכניס לשקית ולרסק עם פטיש  שניצל או מערוך) ולערבב עם חמאה מומסת. להעביר לתבנית ולהדק היטב לתחתית (לא כולל דפנות התבנית). לאפות את תחתית העוגיות 10 דקות ולצנן היטב

מלית פירות יער
פירות יער קפואים יש לשים בקערת זכוכית ולהפשיר במיקרוגל בחום בינוני כשתי דקות ,להעביר למסננת ולתת לנוזלים להשתחרר (מומלץ לשים על צלחת או בכיור אחרת כל המטבח ייצבע בסגול). לאחר כחמש דקות להעביר את פירות היער לקערה ולערבב אותם עם קונפיטורת פירות יער או תות (אני השתמשתי בקונפיטורה תות תוצרת בית) למרוח את מלית פירות היער על תחתית הביסקוויטים להשאיר רווח של ס"מ אחד מהתבנית .

מלית גבינה ושוקולד לבן
לחמם תנור ל- 210 מעלות
להרתיח שמנת מתוקה בסיר קטן או במיקרוגל (בתוך ספל או מד ליטר) ולשפוך על שוקולד לבן קצוץ. לערבב לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. אם השוקולד לא נמס ניתן להעביר למיקרגול ולחמם כדקה על חום בינוני-נמוך או להניח קערה על גבי סיר עם מים רותחים (בן מארי)
בקערה גדולה לערבב יחד גבינה לבנה,גבינת שמנת,סוכר,קורנפלור וביצים. להוסיף את השוקולד הלבן המומס ולערבב היטב. להעביר את המלית בעדינות לתבנית ולהכניס לתנור. להוריד טפמרטורה ל- 170 מעלות  ולאפות חצי שעה לאחר חצי שעה להוריד טמפרטורה ל - 150 מעלות ולהמשיך לאפות שעה.
להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר לגמרי ואז להכניס למקרר למשך 10 שעות לפני שמצפים בקצפת 

ציפוי קצפת 
להעביר את  העוגה לצלחת הגשה
להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה,למרוח את הקצפת בעזרת מרית על כל העוגה,כולל הדפנות ולהעביר למקרר

רוטב פירות יער להעביר פירות יער קפואים לקערה מזכוכית,לחמם כשתי דקות במיקרוגל או חמש דקות בסיר קטן . לערבב עם הקופיטורה ולשמור בכלי סגור עד להגשה. את הרוטב יש לצקת על כל פרוסת עוגה לפני ההגשה  ולא  על כל העוגה מכיוון שהרוטב ייספג בקצפת.







7 תגובות:

  1. לא פחות מנהדר , שומרת
    תודה ושבת שלום

    השבמחק
  2. איזה אליפות עוגה טובה תודה רבה

    השבמחק
  3. העוגה ניראית נהדרת!!
    אין כמו השילוב של גבינה ושוקולד לבן, ולמעלה מעט חמיצות מתקתקה של הפירות.
    אוהבתתתתתתתתתתתתתתתתתת

    השבמחק
  4. שאלה, אפשר לוותר על המלית ולהסתפק ברוטב למעלה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום מירה
      כן אפשר
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  5. לא הבנתי אופים את העוגיות עם החמאה ואז מעל שמים את התערובת פירות יער ואז מעל מוסיפים את הבלילה ואופים שוב או שאופים את הבלילה בתבנית נפרדת

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      מרכיבים את העוגה בשלביים הכל נעשה באותה התבנית ולא בנפרד
      1.בסיס עוגיות
      2.מעל תערובת פירות יער
      3.מעל פירות היער מניחים את בלילת הגבינה ואופים
      אחרי האפייה מקררים היטב את העוגה
      4. מצפים בקצפת ומעטרים בפירות יער
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...