יום שלישי, 29 בדצמבר 2015

עוגת שמרים שושנים במלית קרם וניל ואוריאו


עוגת שמרים שושנים זו האחת העוגות הכי אהובות אצלנו במשפחה
הכי כיף לבצוע שושנה שלמה ולתת בה ביס גדול ואז לגלות את המלית בפנים
החלטתי להפתיע את הילדים עם מלית עוגיות אוראו וקרם וניל.
הם חשבו שזו עוגת שושנים פרג (הילדים שלי לא אוהבים פרג. הפסד שלהם)
גיליתי להם שהפירורים השחורים אלו עוגיות אוריאו וצהלות שמחה נשמעו ברחבי הבית
שושנים חולקו לבני המשפחה המורחבת ונרשמה התלהבות 
לפני כשבועיים קיבלתי מחברת מימונס קמח שמרים ואינסטנט פודינג וניל צרפתי להתנסות.
הקמח תפח יפה,הכנתי לפי מתכון שלי ולא לפי המתכון שרשום על האריזה. התפיחה לקחה יותר זמן מזה שמומלץ על האריזה ,כנראה בהשפעת מזג האוויר והרכב החומרים ששמתי בבצק. באינסטנט פודינג השתמשתי למלית השושנים בהכנת קרם וניל (במקום לבשל קרם פטיסייר קלאסי)
 אהבנו את הטעם והמרקם.



חומרים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

בצק שמרים
500 גרם קמח שמרים של מימונס (ראו הערה)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה (לא מומסת!)
2 חלמונים מביצה בגודל L
180 מ"ל חלב (2/3 כוס)
1 כפית תמצית וניל
4-5 כפות קמח רגיל לקימוח משטח העבודה

מלית קרם וניל אוריאו
1 חבילה אינטסטנ פודינג וניל (השתמשתי באינסטנט פודינג וניל צרפתי של מימונס)
240 מ"ל חלב (1 כוס)
12 עוגיות אוריאו קלאסי טחונות 

1 ביצה לבירוש העוגה לפני האפייה

סירופ סוכר
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
60 מ" מים (1/4 כוס)

אופן הכנה

בצק שמרים
בקערת מיקסר לשקול 500 גרם קמח שמרים,להוסיף סוכר,מלח ולערבב עם וו הלישה
להוסיף חמאה רכה חתוכה לקוביות וחלמונים. לערבל במהירות נמוכה לקבלת תערובת פירורית
למזוג תוך כדי לישה את החלב ותמצית הוניל. לערבל כעשר דקות במהירות בינונית לקבלת בצק אחיד.
הבצק צריך לצאת מעט רטוב - זה בסדר. לא להוסיף לו עוד קמח.
לקמח את משטח העבודה בשתי כפות קמח ,להעביר את הבצק למשטח העבודה וללוש מעט את הבצק. להעביר את הבצק לקערה גדולה,כדאי לשמן או לקמח מעט את הקערה לפני העברת הבצק. לכסות בשקית נקייה אטומה או במגבת לחה.
זמן תפיחה כשעה.
לשמן היטב את דפנות תבנית האפייה בחמאה רכה ולהניח בתחתית התבנית נייר אפייה
בזמן שהבצק תופח יש להכין את קרם הוניל וסירופ הסוכר

מלית קרם וניל אוריאו
למזוג חלב לקערה בינונית,להוסיף אבקת אינסטנט פודינג וניל ולערבב עם מטרפה לקבלת קרם חלב וללא גושים
את הקרם יש להכין כחצי שעה לפני שממלאים את השושנים. הקרם יוצא סמיך.

סירופ סוכר
בסיר קטן להרתיח יחד סוכר ומים כחמש דקות.

לאחר שהבצק תפח,יש לקמח משטח עבודה בכף קמח
(מפזרים את הקמח באופן שווה .לשים לב שלא יהיו גושים)
להעביר את הבצק למשטח עובדה, לפזר מעליו מעט קמח ולרדד למלבן באורך 60 ס"מ וברוחב 25 ס"מ.
לערבב היטב את קרם הוניל עם מטרפה ולמרוח בעזרת מרית את הקרם על גבי הבצק.
לפזר את עגיות האוריאו הטחונות באופן שווה על גבי קרם הוניל שמרחנו.
לגלגל את המלבן (מהצד הרחב של הבצק) 
לרולדה. לחתוך את הרולדה לשושנים ( כ- 23 שושנים) להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה .לכסות בשקית ניילון נקייה או מגבת מטבח נקייה ומעט לחה. זמן תפיחה כחצי שעה.
למרוח את השושנים בביצה טרופה בעדינות
לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות כ- 40 דקות לקבלת צבע זהוב יפה. להוציא את העוגה מהתנור ולהבריש היטב במחצית הכמות של סירופ הסוכר ( את הסירופ הנותר אפשר לשמור בצנצנת במקרר)
העוגה יכולה להיות יומיים מחוץ למקרר או  שבוע במקרר. אפשר להקפיא את העוגה

הערה
אם אין לכם קמח שמרים אפשר להחליף אותו ב - 500 גרם קמח רגיל ו- 25 גרם שמרים טריים
או 8 גרם שמרים יבשים.





2 comments:

  1. העוגה פשוט ניראית נהדרת!!
    אין סיכוי שאשתמש בקמח שלהם, אבל במתכון שלך כן :)
    עוגת שמרים עם עוגיות אוריאו - הילדים בטוח אהבו :) וגם אצלנו אין לי ספק שהם יאהבו

    השבמחק
  2. העוגיות יצאו מושלמת.. נגמרו באותו יום☺

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...