יום רביעי, 13 בינואר 2016

עוגיות שוקולד


עוגיות שוקולד ענקיות מלאות בשוקולד. הרבה שוקולד
עוגיות שמכינים למי שאוהבים 
עוגיות שכיף להעניק בקופסת עוגיות יפה או בשקית מרשרשת 
הכי מנחם לטבול אותן בכוס קפה או בכוס שוקו (חם או קר לפי מצב הרוח :) )
הבית מתמלא בריח משכר של שוקולד וכל מי שנכנס לבית הולך שבוי אחר הריח
לחפש את תבנית העוגיות
(לא אוכלים אותן שהן חמות צריך להתאפק שיקבלו את המרקם הנכון)
עוגיות של נחמה. שבחוץ בוער ולפעמים גם בפנים בתוך הלב פנימה 
מחפשים משהו מתוק
רצוי עם הרבה שוקולד 
העוגיה לא תרפא את הפצעים אבל תמתיק את הרגע.
המתכון מצטרף לאוסף מתכונים נהדרים של קבוצת "מבשלים ביחד" 
הנושא הפעם היה נחמה בצלחת
בסוף המתכון ראו תמונות וקישורים לשאר המתכונים של חברים הקבוצוה המוכשרים



חומרים (30 עוגיות גדולות )
150 גרם חמאה רכה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס ועוד 2 כפות)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גודל L
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
35 גרם קקאו (1/4 כוס)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
200 גרם שוקולד בטעמים (אני שמתי 100 גרם שוקולד לבן עוגיות ו 100 גרם שוקולד חלב במלית קרם חלב)
לעיטור העוגיות כ- 100 גרם קוביות שוקולד בטעמים

אופן הכנה
  1. לשים שוקולד מריר קצוץ בקערת זכוכית ולהמיס במיקרוגל על חום בינוי כ- 50 שניות. לערבב ורק אם לא נמס לגמרי להוסיף עוד כמה שניות עד להמסה מלאה.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לערבב יחד חמאה רכה,סוכר חום,סוכר ושוקלד מריר מומס עד לקבלת תערובת אחידה
  3. להוסיף לקרעת המיקסר ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי עבודת המיקסר במיהרות בינונית  ולאחר מכן יש להוסיף את תמצית הוניל והמלח.
  4. לנפות יחד קקאו,קמח ואבקת סודה לשתייה. להוסיף לקערת המערבל ולערבב רק עד קבלת תערובת אחידה
  5. לקצוץ שוקולד בטעמים לקוביות בגודל בינוני,להוסיף לקערה עם בצק העוגיות ולערבב עם כף עץ. להעביר את בצק העוגיות למקרר,מכוסה בניילון נצמד למשך חצי שעה
  6. לרפד תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה (כארבע תבניות) ולחמם תנור ל- 170 מעלות
  7. לחלק את הבצק ל- 30 חתיכות. ליצור כדורים ולשטח אותם מעט,להניח בתבנית אפייה לא בצפיפות על מנת שיהיה מקום לעוגייה. (אני שמתי בכל תבנית כ 6- 9 עוגיות תלוי בגודל התבנית) לאפות 10 דקות. לאחר 10 דקות להוציא את התבנית ולהניח על כל עוגייה קוביית שוקולד. ללחוץ בעדינות על הקובייה אבל לא חזק מידי. להחזיר את התבנית לתנור לעוד חמש דקות אפייה (ולא יותר!) 
  8. לצנן את העוגיות ולאחסן בכלי אטום





אוסף מתכונים של קבוצת "מבשלים ביחד" 
קישור למתכונים
טים טאם ביתי – ענבל מפיית העוגיות, מרגריטה קלאסית – אורן נדלר, אקלר קצפת עם תותים – נטלי לוין, דייסת חיטה – אפרת מוסקוביץ, מק אנד צ'יז – גיל גוטקין, מרק אפונה – עז תלם, עוגיות שוקולד – רויטל אמיר, עוגת שוקולד תפוז – שירה נוסבוים, עוף בדבש וצ'ילי – אולגה טוכשר, פאי רועים – פז אלסטר, שוקולטה איטלקית – שרון גור, עוגת שוקולד ופירות יער – תיק אוכל, בבקה שוקולד וערמונים – אורלי דהן חרמש, מרק פרמז'ן – עמרי פולק, פירוגי – גורמיאו, עוגת ביסקוויטים – יהודית אביב, ברד פודינג מעוגת שמרים – רות אופק, ספגטי ברוטב עגבניות – רומי נדלר, עוגת טרה לצ'ס – חן שוקרון, נוקדלי עם תבשיל פטריות – רחלי קרוט.



12 תגובות:

  1. וואו, ממש עושות חשק!!!

    השבמחק
  2. רויטל, העוגיות נראות פשוט מושלם!

    השבמחק
  3. וואייי ווואייי וואיייי הרגת אותי אלה עוגיות שקשה לנתק איתן את הקשר :)
    תודה על השיתוף מעולפת אני :)

    השבמחק
  4. העוגיות האהובות עלי! נראה מעולה :-)

    השבמחק
  5. הכנתי.. יצאו מעולה!! כל המשפחה טרפה אחת-אחת.. תודה!

    השבמחק
  6. רויטל היקרה, תודה על המתכון הברור והמדויק.
    הכנתי - יצאו ממש טעימות. כל הכבוד על השיתוף

    השבמחק
  7. מה עם אבקת אפייה?

    השבמחק
    תשובות
    1. מה איתה?
      :)
      אם לא כתוב במתכון זה אומר שאין כאן שימוש באבקת אפייה
      רויטל

      מחק
  8. טעים בטירוף וקל להכנה, מומלץ !!!

    השבמחק
  9. היי תודה על המתכון. אין לי (עדיין) מיקסר . האם התוצאה תצא זהה ומטריפה גם בלעדיו? רק עם יכולות הערבוב??

    השבמחק
    תשובות
    1. הי
      אין בעיה להכין ללא מיקסר
      את שלב הערובב חמאה,שוקולד ביצים לעשות עם מטרפה
      וברגע שמוסיפים קמח לעבור לכף עץ
      פשוט תפתחי קצת שרירים בידיים:)
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...