יום שני, 18 בינואר 2016

פסטה (ללא גלוטן) ברוטב פסטו תרד וקשיו


לפני כשבוע השתתפתי סדנת פסטה ללא גלוטן של ברילה עם השף מסימילייאנו (זוכה מאסטר שף)
בסדנה הכין לנו מסימיליאנו שלושה רטבים שונים. אני הכי אהבתי את רוטב התרד עם גבינת גרוגונזלה.
בסוף הרשומה אשתף אתכם במתכונים שקיבלנו בסדנה.
המתכון שלי מורכב מפסטה ברילה ללא גלוטן ברוטב פסטו תרד ,אגוזי קשיו וגבינת גרנה פדנו
הגבינה בה השתמשתי במתכון נקראת "גרנה פדנו" גבינה איטלקית תוצרת מחלבות גד. גבינה שמזכירה במרקם שלה גבינת פרמז'ן הטעם שלה יותר מעודן ופחות חריף לעומת הפרמז'ן.

חומרים (4 מנות)

200 גרם תרד טרי שטוף ומופרד לעלים
100 גרם אגוזי קשיו טבעיים 
2 שיני שום טרי
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
מלח ופלפל שחור

1 חבילת פסטה ספגטי של ברילה ללא גלוטן
50 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת של מחלבות גד
1-2 כפות שמן זית

אופן הכנה
קולים במחבת יבשה את אגוזי הקשיו כחמש דקות ,קלייה עדינה שלא ישחימו. מצננים.
מרתיחים מים בסיר בינוני,כשהמים רותחים זורקים פנימה את עלי התרד ומבשלים אותם כשתי דקות. מסננים את עלי התרד ושוטפים אותם במים קרים. סוחטים את העלים ושמים אותם במעבד מזון.
מוסיפים אגוזי קשיו (שומרים בצד כמה אגוזי קשיו לעיטור המנה),שיני שום,שמן זית ,רבע כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס. מעבדים לקבלת ממרח אחיד. מעבירים לכלי,מוזגים כף שמן זית מעל הממרח ,סוגרים ומאחסנים במקרר עד לשימוש. 





מרתיחים מים בסיר עמוק לבישול הפסטה.
כשהמים רותחים מוסיפים כפית מלח ואת חבילת הפסטה. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב
במחבת רחבה בעלת שוליים גבוהים שמים מחצית מכמות הפסטו שהכנו וכף שמן זית. מחממים מעט ומוסיפים חצי כוס ממי בישול הפסטה. מערבבים ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים 50 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת. מערבבים ומוסיפים לפי הצורך עוד חצי כוס ממי בישול הפסטה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך או עוד ממרח פסטו לפי טעמכם האישי. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומעבירים למחבת עם הרוטב. מערבבים ונותנים לרוטב להתחבר לפסטה ומגישים. ניתן לפזר מעל כל מנה מעט אגוזי קשיו קצוצים וגבינת גרנה פדנו מגורדת. בתאבון :)





כפי שהבטחתי לכם המתכונים שקיבלנו בסדנה באדיבות השף מסימיליאנו די מטאו ל"ברילה"

ספגטי ללא גלוטן בפסטו תרד וגורגונזולה
מרכיבים
1 חבילה ספגטי ללא גלוטן "ברילה"
100 גרם תרד טרי
3 כפות שמן זית מעולה
50 גרם גבינת גורגונזולה
100 גרם קשיו טבעי
אופן הכנה
בסיר גדול מרתיחים 5 ליטר מים. מוסיפים כפית מלח. כשרותח מוסיפים עלי תרד טריים לבישול קצר של שלוש דקות ומתוציאים מהמין. מכניסים לסיר עם מי הבישול של התרד את הפסטה ובינתיים מכינים את הרוטב.
טוחנים את התרד עם שמן זית לקבלת משחה במרקם אחיד. מתסלים במלח ופלפל.
קולים את הקשיו במחבת יבשה עד שמזהיב. מוציאים מהמחבת וקוצצים מעט.
במחבת רחבה שמים פסטו תרד וגבינת גרוגונזולה חתוכה לקוביות קטנות. מחממים על אש בינונית ומסויפים מעט ממי בישול הפסטה לדילול. מבשלים לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת עם הרוטב ומערבבים. מגישים ומפזרים מעל את הקשיו הקצוץ.




פסטה פנה ללא גלוטן ברוטב ארבייטה וזיתים מרוקאים
מרכיבים
1 חבילה פסטה פנה ללא גלוטן "ברילה"
1 צנצנת רוטב עגבניות ארבייטה "ברילה"
3 שיני שום
2 כפות שמן זית מעולה
20 זיתים מרוקאים מגולענים
צנצנת אנשובי בשמן
חופן צלפים בחומץ
גבינת פרמז'ן להגשה
אופן הכנה
מחממים את שמן הזית בסיר בינוני,קוצצים את שיני השום ומוסיפים לסיר  יחד עם האנשובי לטיגון קצר. מוסיפים את הזיתים והצלפים ומבשלים על אש בינונית עד שהשום מזהיב (שימו לב שלא יישרף) יוצקים את רוטב העגבניות לסיר ומערבבים. 
במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה. מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול. 
מוסיפים את מי הבישול לסיר הרוטב מערבבים ומבשלים על אש קטנה כחמש דקות נוספות.  מוסיפים לסיר את הפסטה ומבשלים כדקה עם הרוטב ומגישים. מפזרים מעל  גבינת פרמז'ן לפי הטעם

פסטה פוזילי ללא גלוטן ברוטב רוזה עם ירקות וריקוטה
מרכיבים
1 חבילת פוזילי ללא גלוטן "ברילה"
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום גדול
1/3 חציל
1/3 זוקיני גדול
1/3 כוס שמן זית מעולה
1 צנצנת רוטב עגבניות עם בזיליקום "ברילה"
3 כפות שמנת לבישול
250 גרם ריקוטה טרייה
אופן הכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראותה ריצן. שומרים חמי כוס ממי הבישול ובינתיים מכינים את הרוטב
קוצצים פלפל,זוקיני וחציל לקוביות קטנות (בגודל אפון). יוצקים שמן זית לסיר בינוני ,מוסיפים לסיר בצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים קויבות פלפל אדום ומטגנים כשלוש דקות ואז מוסיפים זוקיני וחציל ומטגני תוך כדי ערבוב כחמש דקות על להבה בינונית מוסיפים את רוטב העגבניות ושמנת ומבשלים כמה דקות על להבה נמוכה.
מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב,יוצקים פנימה חצי כוס ממי הבישול (ששמרנו קודם) מערבבים ומבשלים דקה נוספת. מחלקים לצלחות הגשה ומעל כל מנה מניחים ריקוטה טרייה (בסדנה השף הכניס את הריקוטה לתוך מועך פירה וכך נוצרו חוטים דקיקים של ריקוטה שהונחו על כל צלחת.


תמונות מנות הפסטה מהסדנה צולמו על ידי הצלם אסף אמברם.

תודה לשף מסימיליאנו על סדנה נהדרת 



תגובה 1:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...