יום רביעי, 17 בפברואר 2016

צמת קרמבו שוקולד


סוף עונת הקרמבו אצלנו בבית
נותרה קופסה ענקית מלאה בקרמבו שאף ילד כבר לא רוצה לאכול
כך זה כל שנה,בתחילת העונה יש התלהבות היסטרית
כל שבוע מחסלים כמויות אדירות של קרמבו (וניל או מוקה או גם וגם)
ואז בלי כל התראה מוקדמת נגמרת ההתלהבות ופתאום זה כבר לא כזה אטרקטיבי ומעניין
בשביל זה אני כאן :) למצוא דרך שיאכלו את הקרמבו ויאהבו כמובן
הכנתי בצק שמרים,נתתי לו לנוח לילה במקרר
מלאתי אותו בקרם שוקולד וקרמבו.הרבה קרמבו וקלעתי צמה יפיפייה
רבו כאן על כל פרוסת עוגה...רק שתדעו


חומרים (לשתי צמות)
בצק
500 גרם קמח
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
25 גרם שמרים טריים ( או 8 גרם שמרים יבשים)
100 גרם חמאה רכה
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
1 גביע אשל
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כפית מלח

מלית קרמבו שוקולד
100 גרם חמאה רכה
2 כפות קקאו מנופה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
12 יחידות קרמבו באיזה טעם שאוהבים

ציפוי
ביצה טרופה
סוכריות בטעם שוקולד לקישוט

סירופ סוכר
60 מ"ל מים (1/4 כוס)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)

אופן הכנה
בצק
מנפים קמח לקערת המיקסר.מפוררים לתוך הקמח את השמרים הטריים ומערבבים היטב (אפשר גם להמיס במעט מים בצלוחית קטנה ולשפוך לתוך גומה בקמח) אם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם עם הקמח
מוסיפים אשל,חלב,סוכר,תמצית וניל וביצה מערבלים על מהירות נמוכה לאחר שתי דקות מוסיפים חמאה רכה חתוכה לקוביות,שמן,קליפת תפוז ומלח. להפעיל את המיקסר במהירות בינונית כחמש דקות לקבלת בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת ,עוטפים את הקערה בשקית נקייה או ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 8 שעות

מלית שוקולד
מערבבים יחד את כל חומרי המלית מלבד הקרמבו לקבלת תערובת אחידה

הרכבת הצמה
מחלקים את הבצק לשני חצאים שווים
מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן מורחים במרכז המלבן מחצית מכמות מלית השוקולד, חותכים בצדדים בעזרת סכין או גלגלת פסים שווים בגודלם ומניחים מעל מלית השוקולד קרמבו אחד אחרי השני ללא רווח,בעזרת כף היד לוחצים בעדינות על הקרמבו כדי שיימעך (זה החלק הכייפי),קולעים צמה  ומעבירים לתבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה
התפחה חצי שעה,מורחים את הצמה בביצה ומפזרים מעל סוכריות בטעם שוקולד.
זמן אפייה כעשרים וחמש דקות.
בזמן שצמת הקרמבו בתנור יש להכין סירופ סוכר,להרתיח סוכר ומים כחמש דקות. לצנן למרוח על הצמות ברגע שיצאו מהתנור








8 תגובות:

  1. וויייי מה זה גאוני....היסטרי!!הקרמבו נשאר רך אחרי האפייה??

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה יהודית מקסימה
      כן.הקרמבו נשאר רך ומשחק המרקמים של קציפת הקרמבו עם מליתה שוקולד והבצק העוטף פשוט מסיבה בפה :)

      מחק
  2. לקחו לי כבר את מילים. גם אני חושבת שזה רעיון גאונייייייייייייייייייי
    וממש, אבל ממש לא צריך לחכות שיגמר הקרמבו, אלא לקנות מיוחד בשביל להכין את עוגת השמרים הזאת.
    חובה לנסות

    השבמחק
  3. גדול, איזה רעיון מגניב :)

    השבמחק
  4. מגניב !! האם משאירים את העוגיה של הקרמבו או מורידים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה נורית
      אני משאירה אתה עוגיה,זה נותן מרקם נהדר:)
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...