יום חמישי, 11 בפברואר 2016

ריבועי שוקולד ואוראו


בסיס שוקולדי לא רך מאוד כמו עוגה אך לא פריך כמו עוגייה
מעל מלית רכה ועשירה של עוגיות אוראו
שוקולד צ'יפס מריר 
סוכריות קטנטנות בטעם שוקולד שמאוד מוסיפות למרקם
ומעל הכל חלב מרוכז שמחבר בין כל המרכיבים



חומרים (לתבנית בגודל 23 ס"מ על 30 ס"מ)
בסיס
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
30 גרם קקאו (4 כפות) (השתמשתי בקקאו דל שומן של מימונס)
2 ביצים גודל L
1 כפית תמצית וניל
280 גרם קמח (2 כוסות)
שקיק אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
95 גרם אינסטנט פודינג שוקולד אמיתי (השתמשתי באינסטנט פודינג של מימונס)

ציפוי
16 עוגיות אוראו
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר 
5 כפות סוכריות בטעם שוקולד לקישוט (השתמשתי בסוכריות של מימונס)
400 גרם חלב מרוכז

אופן הכנה

לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה

בסיס
בקערת מיקסר לערבב יחד עם וו גיטרה חמאה,שמן מלח וסוכר לתערובת אחידה
להוסיף תמצית וניל וביצים אחת אחרי השנייה ולערבב במהירות בינונית.
לנפות יחד קמח,קקאו,אבקת אפייה ואינסטנט פודינג שוקולד ולהוסיף לקערת המיקסר
לערבב במהירות בינונית לקבלת בצק אחיד ורך.
להעביר את הבצק לתבנית ובעזרת ידיים רטובות לשטח באופן אחיד.

ציפוי
לחתוך כל עוגיית אוראו ל- 4 חלקים ולפזר באופן שווה על גבי הבסיס
למזוג את החלב המרוכז מעל עוגיות האוראו ולפזר מעל שוקולד צ'יפס וסוכריות בטעם שוקולד
להניח את התבנית בחלק התחתון של התנור (המדף הכי תחתון ולא על התחתית של התנור)
זמן אפייה כ- 25 דקות. לצנן לוהעביר למקרר,המלית מתייצבת לאחר כמה שעות בקירור
לחתוך לריבועים ולאחסן בקופסה אטומה במקרר





2 comments:

  1. וואוו איזה עוגה!
    דרך אגב, הצילום והצלחת מקסימים 3>

    השבמחק
  2. זה נראה מעלף!! יאווווווווווווו כמה שהייתי שמחה לאכול חתיכה אחת עכשיו :)
    זה מאד מתאים לי, כי יש לי חלב מרוכז במקפיא (אני מכינה לבד)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...