יום חמישי, 4 בפברואר 2016

עוגת בראוניז תות גבינה


אני אוהבת עוגות בראוניז 
הן עשירות ,רכות ושוקולדיות
גם עוגות גבינה אהובות עלי במיוחד 
אם כך למה לא לשלב כמה אהבות יחד בעוגה?
התותים מתחברים נפלא עם שוקולד וגבינה 
ולכן נוספו גם הם לחגיגה


חומרים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

בסיס בראוניז
4 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
200 גרם סוכר (1 כוס)
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם  חמאה
140 גרם קמח (1 כוס)
2 כפות קקאו
1/4 כפית אבקת אפייה

מלית גבינה
225 גרם גבינת שמנת 25% שומן (1 גביע)
250 גרם גבינה לבנה
2 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה

מלית תות שדה
300 גרם תות שדה נקי מעוקצים ושטוף היטב (בערך 2 כוסות)
100 גרם סוכר
60 מ"ל מים (1/4 כוס)
1/2 1 כפות קורנפלור
2 כפות מיץ לימון טרי

אופן הכנה
מלית תות שדה
נתחיל בהכנת מלית תות שדה,אפשר להכין אותה יום קודם על מנת שתתמצק ותהיה קרה מהמקרר.
אם התותים גדולים מידי חותכים אותם לחצאים ושמים במחבת רחבה. מוסיפים סוכר ומרתיחים על אש בינונית כחמש דקות. רצוי לבחוש על מנת שהסוכר לא יהפך לקרמל.
מעררבים יחד מים,מיץ לימון וקורנפלור. מוסיפים תוך כדי בחישה עם כף עץ לתערובת התות במחבת. בוחשים ללא הפסקה כחמש עד עשר דקות לקבלת תערובת סמיכה. מעבירים לכלי עם מכסה ושומרים במקרר עד השימוש

בסיס בראוניז
לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן היטב את תבנית האפייה כולל דפנות. רצוי לרפד מבחוץ את התבנית בנייר כסף כדי למנוע נזילות בזמן האפייה.
להמיס יחד שוקולד מריר קצוץ וחמאה במיקרוגל או בבן מארי. לערבב לקבלת תערובת חלקה
להקציף יחד ביצים ,סוכר ותמצית וניל כחמש דקות. להוסיף תוך כדי הקצפה איטית את השוקולד המומס בזילוף עדין . 
לנפות יחד קמח,קקאו ואבקת אפייה לקפל לתערובת השוקולד עם מטרפה.להוציא כוס מתערובת הבראוניז ולשמור בצד.
את שאר התערובת לצקת לתבנית ולאפות 15 דקות .
להוציא מהתנור ולצנן כחמש דקות . למרוח מעל בסיס הבראוניז מחצית ממלית תות שדה. למרוח באופן שווה בעדינות.

מלית גבינה
לערבב יחד את כל חומרי המלית עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לצקת על בסיס הבראוניז תות. עם כף לסדר מעל מלית הגבינה את מלית תות שדה באיזה סדר באתם רוצים. ואותו דבר עם מלית הבראוניז ששמרנו בצד. בעזרת כף לצקת על מלית הגבינה ליד מלית התות שסידרנו . אפשר לעבור עם סכין חד או קיסם כדי ליצור צורות או לערבב בין המליות
להכניס לתנור להמשך אפייה 40 דקות ב- 160 מעלות.
המלית צריכה מעט לרטוט כשמוציאם את התבנית מהתנור ולא להיות יציבה מאוד. לצנן היטב ולהעביר למקרר למשך 12 שעות לפחות לפני שמעבירים לצלחת הגשה ואוכלים בהנאה







7 תגובות:

  1. וואווו עוגה מעלפת. כמו שאני אוהבת בדיוק!!

    השבמחק
  2. משגעת, גם יפה וגם נראת כל כך טעימה!

    השבמחק
  3. וואו מדהים...
    לגירסא ללא כלוטן החלפתי את הקמח בקמח כרגיל
    והשאר אותו דבר ויצא מעולה.
    תודה רבה

    השבמחק
  4. רעיון מקסים לטעמים שאני מאד אוהבת. תודה רויטל

    השבמחק
  5. עוגה לא רק יפה אלא מאדדדדדדדדד מיוחדת!!
    עוגת בראוניז וגבינה זה דבר מוכר, אבל את הוספת תותים - וזה מגניבבבבבבבבבב
    רעיון נהדר, ויופי של שילוב טעמים
    מאד מאד מוצא חן בעיני

    ואי אפשר להתעלם מהעובדה שהתמונה מאד יפות!!

    השבמחק
  6. הרעיון מקסים! יש אפשרות להשתמש בגבינת שמנת עם פחות אחוזים? :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה דניאל
      אפשר אבל זו חייבת להיות גבינת שמנת.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...