יום חמישי, 3 במרץ 2016

עוגת שוקולד ודגנים ללא אפייה


עוגת שוקולד ללא אפייה
 כזאת שמערבבים מחכים בסבלנות כמה שעות ונהנים מכל ביס
המרכיב המפתיע בעוגה הוא הדגנים
בדרך כלל אני שמה ביסקוויטים או פצפוצי אורז בעוגות מהסוג הזה
אך הפעם השתמשתי במיקס פתיתי דגנים להכנה מהירה
הופתעתי מכך שהילדים טעמו ואהבו.מאוד אהבו
(ביחוד זאת שעושה לי את המוות ולא  מוכנה לטעום כל דבר)
זו לא עוגת בריאות,שלא תטעו לרגע יש כאן שוקולד וממרח לוטוס,רק דברים טובים וטעימים



חומרים (לתבנית חצי עיגול מסיליקון או תבנית אנגלישקייק)
שכבת שוקולד מריר ודגנים
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם ממרח לוטוס קרנץ'
150 גרם פתיתי דגנים מהירי הכנה (1/2 1 כוסות)
(השתמשתי במיקס פתיתי 5 דגנים של רפאל'ס אפשר להשתמש רק בשיבולת שועל מהירת הכנה באותה הכמות)

שכבת שוקולד לבן ,ממרח לוטוס ודגנים
50 גרם חמאה
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
100 גרם ממרח לוטוס קרנץ'
150 גרם פתיתי דגנים מהירי הכנה (1/2 1 כוסות)
(השתמשתי במיקס פתיתי 5 דגנים של רפאל'ס אפשר להשתמש רק בשיבולת שועל מהירת הכנה באותה הכמות)

קישוט
שורה של שוקולד לבן (4 קוביות)

אופן הכנה
שכבת שוקולד מריר ודגנים
בקערת זכוכית לשים שוקולד מריר קצוץ,חלב,חמאה חתוכה לקוביות ולהמיס במיקרוגל בחום בינוני למשך דקה, לערבב היטב להמסה מלאה (אם לא נמס לגמרי להוסיף עוד כמה שניות בחום בינוני)
להוסיף אבקת סוכר וממרח לוטוס לתערובת השוקולד ולערבב עם מטרפה.
להוסיף את הדגנים ולערבב היטב עם כף (לא לערבב עם מטרפה את הדגנים)
לשמן את תבנית הסיליקון (אם אתם משתמשים בתבנית אנגלישקייק נא לרפד את התבנית בנייר אפייה או ניילון נצמד כדי שתוכלו לשלוף את העוגה לאחר הקירור) להעביר את התערובת לתבנית,להדק היטב ולהעביר להקפאה עד שנכין את השכבה הבאה.

שכבת שוקולד לבן ,ממרח לוטוס ודגנים
בקערת זכוכית לשים שוקולד לבן קצוץ ,חלב וחמאה חתוכה לקוביות ולחמם במיקרוגל בעוצמת חום נמוכה! חשוב נמוכה כי לשוקולד לבן יש נטייה להישרף (אם אין מיקרוגל אפשר להמיס על בן מארי) למשך דקה. לערבב ולהחזיר לעוד דקה עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. להוסיף ממרח לוטוס ולערבב עם מטרפה.
להוסיף את הדגנים ולערבב עם כף . להוציא את התבנית מהמקפיא ולשטח מעל תערובת השוקולד המריר את תערובת השוקולד הלבן. להדק  ולהחזיר למקפיא למשך שעתיים. או כמה שעות במקרר.

קישוט
לשלוף מהתבנית ולעטר בשוקולד לבן מומס
את העוגה יש לאחסן במקרר או במקפיא











3 תגובות:

  1. יאווווווווווווווווו
    רעיון מבריק, וניראה טעים ברמות!
    אני חייבת לברר את עניין הדגנים האלה, ואולי אף אמצא ללא גלוטן (ל 3 אחיינים חמודים)
    יופי של עוגה רויטל!

    השבמחק
  2. התעלפתי מהמראה נראה טעיםםםם ומטריף
    תודה יקירה יבורכו ידייך מעדנים שלך מהוללים
    שבת מבורכת

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...