יום שני, 14 במרץ 2016

פאי עוגיות שוקולד צ'יפס וממתקים


יום הפאי זו סיבה נהדרת להכין מתכון חדש 
את המתכון לפאי עוגיות שוקולד צ'יפס וממתקים ראיתי בכמה גרסאות שונות 
אחת מהן בבלוג  הזה
בסיס הפאי עשוי מבצק פריך אותו אופים אפייה עיוורת (חובה! אחרת המלית תשרף והתחתית תשאר לבנה ולא אפוייה מספיק)  על הקלתית יש מלית המורכבת מבצק רך של עוגיות שוקולד צ'יפס (המתכון לא מתאים לאפיית עוגיות ללא תחתית הבצק ) סוכריות m&m ומעל ממתקים לפי טעמכם
אני השתמשתי בפררו רושר וסוכריות m&m במלית שוקולד מריר ובמלית בוטנים
כאן יש מקום ליצירתיות בבחירת הממתקים וארגונם על הפאי
הפאי מתוק (נו טוב..הוא מלא ממתקים) לכן מומלץ לחתוך פרוסות דקות 
יום פאי שמח וטעים :)



חומרים (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)

בצק פריך לקלתית
210 גרם קמח (כוס וחצי)
100 גרם חמאה קרה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל

מלית עוגיות שוקולד צ'יפס
50 גרם חמאה רכה
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח 
140 גרם קמח (1 כוס)
1/3 כוס שוקולד צ'יפס מריר
1/3 כוס שוקולד צ'יפס לבן
1/3 כוס סוכריות m&m

ממתקים לעיטור הפאי
8 יחידות פררו רושר
סוכריות m&m 

אופן הכנה

בצק פריך
בקרעת מערבל לשים חמאה חתוכה לקוביות וסוכר. לערבל עם וו גיטרה לקבלת מרקם אחיד. להוסיף ביצה ותמצית וניל ולערבל במהירות בינונית כשתי דקות. להוסיף קמח ולערבל רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב להמנע מלישת יתר אחרת הבצק הפריך יצא נוקשה מאוד לאחר האפייה) לעטוף את הבצק בניילון נצמד ושים במקרר למשך חצי שעה לפחות
לאחר חצי שעה לרדד את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 ס"מ ולהעביר אותו לתבנית הפאי. להדק את הבצק היטב לדפנות הפאי
להעביר את תבנית הפאי עם הבצק בתוכה למקפיא למשך 20 דקות  לאחר הקירור  יש להניח נייר אפייה על הבצק (אני מועכת היטב את נייר האפייה כדי שיהיה גמיש) למלא בשעועית יבשה עד למעלה  יש להדק היטב את השעועית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דקות.
לאחר 20 דקות יש להסיר את נייר האפייה עם השעועית (אני מעבירה למסננת כדי שהשעועית תתקרר ומאחסנת אותה בקופסה לשימוש חוזר) מחזירים את הקלתית לתנור  למשך 15 דקות נוספות. להוציא מהתנור ולצנן היטב. 

מלית עוגיות שוקולד צ'יפס
להקציף חמאה,שמן וסוכר חום (אפשר גם עם מיקסר ידני) להוסיף תמצית וניל וביצה. להקציף כשתי דקות.
להוסיף קמח ולערבב עם כף עץ (או עם וו גיטרה אם הקצפתם את התערובת במיקסר גדול)  לקפל פנימה שוקולד צ'יפס מריר,לבן ו סוכריות m&m. להעביר את התערובת לקלתית הפאי שהכנו וליישר
לסדר מעל את הממתקים שבחרתם ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כעשרים דקות עד חצי שעה. המלית תהייה מעט רוטטת במרכז הפאי וזה בסדר. לא לאפות יותר מהזמן המומלץ אחרת המלית תהייה קשה מאוד. יש לתת לפאי להתקרר היטב כדי שהמלית תתייצב.






10 תגובות:

  1. מקסיםםםםםםםםםםםםם
    דומה לעוגיות הגדולות שאופים במחבת
    מלא ממתקים וצבעוני מאד - כייףףףףףףףףף לאכול וכייף להסתכל

    השבמחק
  2. אהבתי כ-30 דקות עד חצי שעה �� נראה מדהים!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה
      הכוונה היתה עשרים עד שלושים דקות. תוקן
      רויטל

      מחק
  3. היי, יש לי בסיס קנוי לפאי. אפשר להשתמש בו במתכון הזה? ואם כן, האם עדיין יש צורך לאפות אותו לפני, או שאפשר ישר לעבור לשלב המלית?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ריקי
      אפשר להשתמש בבסיס קנוי
      לגבי האפייה אם הוא אפוי אז אין צורך ואם הוא לא אפוי אז בהחלט יש לאפות אותו אחרת התחתית לא תהייה אפוייה לגמרי וזה לא מומלץ!
      תבדקי מה כתוב על הפאי האם עבר אפייה או לא ובהתאם תשתמשי בו
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  4. תודה על התגובה המהירה! אבדוק את התחתית. שוקלת להכין לכבוד שבת :)

    השבמחק
  5. הכנתי היום. אפיתי קצת את התחתית לפני כן אבל היא לא מספיק התאחדה. אז אחרי שהכנתי את הפאי היא לא באמת מחזיקה את המלית. אבל זה כ"כ טעים גם ככה- שזה ממש לא משנה אם יש תחתית או לא..חח
    שבת שלום :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ריקי
      השתמשת בתחתית פאי מוכנה שקנית או הכנת בעצמך את הבצק הפריך?
      תודה על התגובה וסוף שבוע מקסים
      רויטל

      מחק
  6. השתמשתי בתחתית מוכנה, הכנתי במסגרת חיסול חמץ..חח היה כתוב עליה שהיא מוכנה לשימוש אבל אפשר לאפות ב190 מעלות 6-9 דקות. אז כיסיתי בנייר כסף ושמתי משהו כבד מעל ואפיתי 7 וחצי דקות. היא עדיין הייתה מאוד מתפוררת.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...