יום ראשון, 20 במרץ 2016

סלסילות פילו במלית מוס שוקולד נוטלה


קינוח אישי בסלסילות אכילות הוא קינוח מרשים שכיף להכין ולהגיש
קיבלתי להתנסות בצק פילו של חברת מעדנות והכנתי ממנו סלסילות פילו
הבצק מאוד נוח לעבודה,גמיש וקל לעיצוב
סלסילות הפילו קלות מאוד להכנה ואפשר להכין אותן מראש ולמלא במלית ממש לפני ההגשה
יש משהו כייפי בלתת ביס בסלסילה פריכה מבצק פילו שבהמשכו של הביס מחכה מוס רך ואוורירי


חומרים (ל- 12 סלסילות)

סלסילות פילו
6 דפי פילו מופשרים (השתמשתי בבצק פילו של מעדנות)
50 גרם חמאה מומסת או ספריי שמן לפי טעמכם
תבנית שקעים (שקעים עמוקים בגדול של חצי כוס)

מלית מוס שוקולד נוטלה
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר מעל 60% מוצקי קקאו
3 כפות ממרח נוטלה

אופן הכנה
מלית מוס שוקולד נוטלה
לקצוץ שוקולד מריר ולהעביר את השוקולד הקצוץ לקערת זכוכית בינונית. להוסיף ממרח נוטלה
להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד הקצוץ. לכסות בניילון נצמד ולהמתיק שתי דקות
לאחר שתי דקות להסיר את הניילון הנצמד ולערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה ללא גושים
להעביר את תערובת השוקולד לכלי אטום ולאחסן במקרר לארבע שעות לפחות 

לפני ההגשה מקציפים את תערובת השוקולד למוס אוורירי.
שימו לב הקצפה במהירות בינונית רק עד שמתקבלת קציפה ולא יותר אחרת תקבלו חמאת שוקולד.
להעביר את המוס לשק זילוף עם צנתר משונן או כל צנתר אחר רחב ולזלף את המוס לתוך סלסילות הפילו ניתן לפזר אבקת סוכר  על הסלסילות לפני ההגשה

סלסילות פילו

לשמן תבנית שקעים בחמאה או בספריי שמן
להניח נייר אפייה על משטח ולפרוס עליו עלה פילו (את שאר העלים בחבילה יש לכסות במגבת לחה על מנת שלא יתייבשו)
למרוח את דף הפילו בחמאה או להתיז עליו שמן באופן שווה על פני כל העלה. להניח מעל דף נוסף של פילו ולמרוח אותו בחמאה (או להתיז שמן לפי מה שבחרתם) כך לעשות עם שאר הדפים,סך הכל שישה דפים. למרוח בחמאה גם את  הדף העליון ואז בעזרת סכין חד לחתוך ל- 12 ריבועים שווים בגודלם.
להניח כל ריבוע פילו בתבנית שקעים להדק לדפנות השקע
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כרבע שעה
לצנן היטב ולא להוציא מתבנית השקעים עד שהסלסילות התקררו לגמרי
ניתן לשמור את סלסליות הפילו בקופסה אטומה עד ההגשה.





3 תגובות:

  1. מדהיםםםםםם איכותי טעיםםםם וקל הכנה
    יבורכו ידייך חברה להיטטטט

    השבמחק
  2. ממש מקסיםםםםםםםםם
    אני לא מסתדרת טוב עם בצק פילו (מאדדדדדד אוהבת לאכול אותו), אבל הרעיון שלך יהיה לי קל. והתוצאה מקסימה ומעוררת תיאבון!
    אכן קינוח נהדר, שאני לא מכירה מישהו שלא יאהב

    השבמחק
  3. מעולה....נתחבב על כל הגילאים...כל הכבוד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...