יום שני, 21 במרץ 2016

אוזני המן מלוחות


אוזני המן מלוחות במלית גבינה מבצק שמרים עם קמח מלא
כי צריך גם לאכול בפורים וכדי לאזן קצת את המתוקים
את הרעיון לאוזני ההמן קבלתי מהבלוג המקסים של חברתי היקרה טובה קישור למתכון כאן 
אל תוותרו על מיץ התפוחים בבצק. הוא מאוד מוסיף ולא הבצק לא יהיה מתוק
אפשר לגוון במלית ולהכין מלית בטטה או פיצה או תרד ועוד ועוד לפי טעמכם האישי


חומרים (כ- 60 אוזני המן קטנות)
בצק שמרים
250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
240 גרם קמח מלא (2 כוסות פחות 4 כפות)
10 גרם שמרים טריים (או 1 כפית שטוחה שמרים יבשים)
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
120 מ"ל מיץ תפוחים
240 מ"ל מים (לא לשים אותם בבת אחת אלא בהדרגה תלוי בספיגת המים בבצק)
3 כפות שמן זית

מלית גבינה
250 גרם גבינה לאפייה (טוברוג או כנען או טוב טעם)
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (השתמשתי בעמק)
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
1 ביצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

ציפוי
ביצה טרופה
שומשום לפיזור
אופן הכנה
בצק שמרים
לנפות לקערת המיקסר את שני סוגי הקמחים. להוסיף סוכר ושמרים ולערבב
תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה להוסיף מיץ תפוחים ומחצית מכמות המים,לערבב ולהוסיף שמן זית ללוש כחמש דקות ולראות אם הבצק רך וגמיש אין צורך בעוד מים ואם הבצק לא אחיד ויבש  צריך להוסיף עוד מים. להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות בינונית עוד כחמש דקות 
להעביר את הבצק לקערה גדולה משומנת במעט שמן קנולה או שמן זית ולכסות בניילון.
להתפיח את הבצק כשעה

מלית גבינה
לערבב יחד את כל חומרי המלית

לאחר שהבצק תפח לרדד מחצית מכמות הבצק על משטח עבודה מקומח ולקרוץ עיגולים בעזרת מיקד או כוס בקוטר 7 ס"מ
להניח כפית מלית גבינה על כל עיגול ולסגור למשולשים.
להתפיח כחצי שעה,למרוח בביצה ולפזר שומשום לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כעשרים דקות עד חצי שעה. להגיש חם
ניתן להקפיא

בתיאבון וחג פורים שמח 





6 תגובות:

  1. וואווווווווווווו הם ניראים ממש נהדר!!
    מזל שאני אחרי ארוחת ערב חחחחח
    הבצק הזה הוא באמת מצויין (מניסיון!)
    עשית לי ממש חשק להכין
    פורים שמחחחחחחחחחחחחחחחחח

    השבמחק
  2. מעולה אהבתי (:::
    תודה על השיתוף .
    חג פורים שמח !!
    המטבח של לינדוש "עוגות זה לא רק טעם"

    השבמחק
  3. תודה רויטל מקסים וטעים ואהוב עלי לא מכינה בכלל אוזני המן מתוקים שווה להכין רק מלוח בכל הטעמים אפילו פרווה. פורים שמייחה

    השבמחק
  4. כמה בא ליייי! :)
    נראה טעים ממש

    השבמחק
  5. היי חייבת עזרה, איך גורמים לאוזני המן להדבק ולא להפתח.
    עשיתי כמה בצקים והכל נפתח במהלך האפיה.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      הבעיה כנראה לא בבצק אלא בדרך ההכנה שלך וזה משהו שאי אפשר ללמד ככה בהתכתבות אלא צריך לראותב דיוק מה את עושה כדי להבין למה לא מצליח לך
      חג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...