יום רביעי, 9 במרץ 2016

לחמניות חלב ופרמז'ן


לחמניות חלב ופרמז'ן ,לחמניות רכות ואווריריות עם קמח מלא 
החלב תורם לרכות של הלחמניות וגבינת הפרמז'ן מעניקה טעם נפלא
במסגרת קבוצת הבלוגרים "מבשלים ביחד" החודש נבחר הנושא מתכון מבלוג מוערך ואהוב
בחרתי בבלוג של קרן אגם שנקרא "נשואה למאפייה" קישור כאן
קרן אופה מוכשרת ,המתכונים שלה משובחים ,היא אישה מעוררת הערכה והצילומים שלה יפיפיים
התחברתי  לסיפור של קרן (שהוא מבחנתי סיפור גדול ולא קטן בכלל) על הדרך שעברה ,לא אספר לכם כאן כדי שתכנסו לבלוג שלה ותתרשמו מהבלוג ותקראו את הסיפור המרגש של קרן שקודם למתכון 
בחרתי במתכון לחמניות חלב ופרמז'ן קישור כאן 
אני אוהבת מאפי שמרים וכאן התלהבתי משילוב הקמחים וגבינת הפרמז'ן
בתוך הבצק ובציפוי של הלחמניות



חומרים ( ל- 12 לחמניות בתבנית מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ))
250 גרם קמח לבן (2 כוסות פחות 3 כפות)
250 גרם קמח מלא (2 כוסות)
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
2 ביצים גודל L
240 מ"ל חלב חמים (1 כוס)
1 כף סוכר
1/2 1 כפיות מלח
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק

ציפוי
1 ביצה טרופה
2 כפות פרג שלם (לא טחון)
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק

אופן הכנה
לנפות קמחים לקערת מיקסר,להוסיף שמרים,סוכר ולערבב עם וו לישה במהירות נמוכה
תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה להוסיף גבינת פרמז'ן,חלב  (אני ממליצה להוסיף 2/3 מכמות החלב ולהוסיף את הכמות שנשארה לפי הצורך) וביצים ,לאחר שתי דקות להוסיף שמן ומלח ולהמשיך לערבב במהירות בינונית  כעשר דקות לקבלת בצק אחיד.
אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף מעט קמח. להוציא את הבצק מקערת המיקסר וללוש מעט על משטח עבודה מקומח לקבלת בצק עם מרקם חלק ואחיד. להעביר לקערה משומנת ולכסות בניילון.
זמן התפחה כשעה עד שעה וחצי להכפלת נפח.
לאחר שעה וחצי לחלק את הבצק ל- 12 חלקים שווים בגודלם.
ליצור כדורים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת מספריים או סכין חד ליצור חתכים בלחמנייה בצורת איקס
לכסות את הלחמניות במגבת ולתת התפחה של חצי שעה
לחמם תנור ל- 180 מעלות כ- 10 דקות לפני שהלחמניות צריכות להכנס לתנור
למרוח את הלחמניות בביצה טרופה ולפזר מעל פרג וגבינת פרמז'ן מגוררת דק
לאפות כחצי שעה לקבלת לחמניות זהובות וריחניות.
הריח משגע וכדאי להתאפק שהלחמניות לא יהיו רותחות כשאוכלים אותן
ניתן להקפיא את הלחמניות






והנה הם החברים שלי לקבוצת מבשלים ביחד
ראו איזה יופי של מתכונים




קישורים כדי שתוכלו להגיע למתכונים

באצ'י די דמה  נטלי לוין, רולדת תותים וקרם וניל קסומה – יהודית אביב, לחמניות חלב יפניות – מורקייק, עוגיות שוקולד עם מרשמלו – אולגה טוכשר, אקלר שוקולד וטונקה – חן שוקרון, קרקרים מקמח כוסמין עם המון גרעינים – רחלי קרוט, טארט גבינה, הדרים ופיסטוק – ענבל מפיית העוגיות, כרישה מאודה עם ביצים קשות ברוטב ויניגרט – גיל גוטקין, לחמניות חלב ופרמזן מקמח מלא – רויטל אמיר, פיסססט – סליידר – גורמיאו, קרם ברולה טונקה – רות אופק, טארטלט חציל ופרמז'ן – עמרי פולק, עוגת קפה ושוקולד – שירה נוסבוים, פחזניות במילוי קצפת בניחוח מי ורדים – אפרת מוסקוביץ'

6 תגובות:

  1. נראה מעולה וריחניייי, הכי בא לי ביס על הבוקר

    השבמחק
  2. ריגשת אותי מאוד על הבוקר! לא רק בגלל שבחרת מתכון מהבלוג שלי שזה כבר כבוד עצום, גם הבחירה שלך בפוסט הזה מרגשת אותי עוד יותר, והתמונות שלך מהממות, תודה רבה רבה.

    השבמחק
  3. יפהיפה וטעיםםם מוכשרת ביצוע מדהים ומגרה :)

    השבמחק
  4. הלחמניות ניראות מעולות!!
    מסכימה לגמרי עם סיגל - הביצוע מעולה. אפשר כמעט להריח את הלחמניות דרך המסך.
    אני יודעת שהן טעימות, כי אני מכינה ממתכון כמעט זהה

    יופי של צילומים!

    השבמחק
  5. נראה מעולה. מתי מוסיפים את הפרמזן לבצק?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      עם החלב. את גבינת הפרמז'ן מוסיפים עם החלב
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...