יום רביעי, 6 באפריל 2016

בראוניז שוקולד צ'יפס (פרווה)



שמחה רבה אביב הגיע פסח בא ואתו מתכונים עם הרבה שוקולד
יש אצלנו ארוחות חג בהן חייבים קינוח פרווה וכשמדובר בארוחת חג עם מנות עשירות ומבחר מאכלים
אני אוהבת להביא בראוניז חתוכים לריבועים קטנים מסודרים בעטרות נייר חגיגיות
הבראוניז מתאים למבוגרים ולילדים 
הבראוניז עשירים בשוקולד ובמקום חמאה או מרגרינה השתמשתי בשמן ויצא מרקם נפלא
הכי חשוב ,אין צורך במיקסר! 
מטרפה וקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל ואתם מסודרים


חומרים (לתבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ על 30 ס"מ)

170 גרם שוקולד מריר פרווה קצוץ
120 מ"ל שמן (1/2 כוס) שמן קנולה או תירס אפשר גם שמן זית עדין
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (1/4 כוס.לדחוס היטב)
80 גרם סילאן (1/4 כוס) השתמשתי בסילאן תמר כנרת
20 גרם קקאו (1/2 2 כפות)
3 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
קורט מלח
100 גרם קמח תופח לפסח של אסם (חצי חבילה)
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר פרווה
100 גרם שוקולד צ'יפס לבן פרווה

אופן הכנה
  1. לרפד תבנית בנייר אפייה ולחמם תנור ל- 160 מעלות
  2. בקערת זכוכית לשים שוקולד מריר קצוץ ושמן. לחמם במיקרוגל על עוצמה בינונית במשך דקה. להוציא ולערבב ואם נשארו גושים להחזיר למיקרוגל למשך שלושים שניות ולקבלת תערובת אחידה 
  3. להוסיף לקערת השוקולד סוכר לבן,סוכר חום וסילאן .לערבב עם מטרפה היטב
  4. לטרוף ביצים,קורט מלח ותמצית וניל בצלוחית נפרדת ולהוסיף בזרם חלש תוך כדי ערבוב 
  5. לנפות יחד קמח תופח וקקאו ולהוסיף לתערובת .לערבב עד שהקמח נבלע בתערובת
  6. להעביר את התערובת לתבנית ,ליישר ולפזר מעל את השוקולד צ'יפס משני הסוגים
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כחצי שעה. לאחר חצי שעה לבדוק עם קיסם. צריכים לצאת פירורים לחים או קיסם מעט לח אך לא יבש! אנחנו לא רוצים בראוניז שהפכו לעוגת שוקולד יבשה אלא בראוניז רכים ולחים
  8. לצנן היטב ולהעביר למקפיא .לאחר שעתיים או יותר להוציא את התבנית מהמקפיא ולחתוך לריבועים בגודל הרצוי. ממליצה להניח את הבראוניז החתוכים בעטרות נייר וולאחסן בקופסה סגורה במקרר. ניתן להפריד בין השכבות החתוכות עם נייר אפייה . אפשר להקפיא את הבראוניז 





9 תגובות:

  1. הם ממש ניראים מעולה!!
    שוקולדיים מאדדדדדדדד, עשירים ורכים
    לא יכולה להכין בפסח, אבל אוהבת, במיוחד שיש גם סילאן :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וויני מקסימה
      ברור לי שקמח אסם מתאים רק לאוכל קטניות ויש ציבור שנמנע מקטניות בפסח בגלל הכשרות
      לדעתי אפשר להכין עם קמח שקדים מעורבב עם קמח תפוחי אדמה וזה יצא נהדר

      מחק
  2. יוצא מעולה עם קמח שקדים. מתכון נהדר. תודה וחג שמח!

    השבמחק
  3. הי, אני לא גרה בארץ, ולא יכולה למצוא סילאן וקמח כשר לפסח פה. במה אפשר להשתמש במקום? ראיתי שהזכירו קמח שקדים, האם שקדים טחונים זה אותו הדבר? תודה רבה וחג שמח :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      במקום סילאן את יכולה לשים סירופ מייפל (זה האמיתי לא בטעם מייפל) או דבש
      במקום קמח כשר לפסח את יכולה להשתמש בקמח שקדים שזה בעצם שקדים טחונים דק מאוד (אני מבקשת בחנות התבלינים בה אני קונה את השקדים שיטחנו לי אותם דק. עדיף לקחת שקדים פרוסים ואותם לטחון)
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  4. תשובות
    1. הי רחלה
      בטח שאפשר
      באותה הכמות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. האם יש את אותו מתכון רגיל ולא לפסח
    אשמח לקבל

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום דנה
      לא בפסח מחליפי ת הקמח התופח של פסח בקמח תופח רגיל או קמח רגיל ועוד חצי כפית אבקת אפייה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...