יום ראשון, 10 באפריל 2016

לחמניות לפסח (ללא גלוטן)


לחמניות לפסח ,רכות ואווריריות עם בצל מקורמל 
השתמשתי בתערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם. תערובת נהדרת לאוכלי קטניות
משקית אחת של תערובת הכנתי 12 לחמניות קטנות.
מי שלא אוהב בצל יכול להכין בלי הבצל המקורמל
או עם תוספות אחרות כמו זיתים ,עגבניות מיובשות ועוד


חומרים (12 לחמניות קטנות)
350 גרם תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם (1 שקית)
240 מ"ל חלב או מים (1 כוס)
1 ביצה גודל L
1/2 1 כפיות מלח
1/2 1 כפיות סוכר
50 גרם חמאה (אם רוצים פרווה מחליפים במרגרינה או בשמן זית)
2 כפות שמן זית
2 יחידות בצל יבש בגודל בינוני

1 ביצה טרופה להברשת הלחמניות 
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

אופן הכנה
  1. לקצוץ דק שני בצלים. לחמם מחבת בגודל בינוני ולשים בתוכה חמאה ושמן זית. להוסיף בצל קצוץ,מלח וסוכר ולטגן על אש קטנה עד שהבצל מקבל צבע זהוב יפה. צריך סבלנות ולא להתפתות להגביר את עצמת האש אחרת הבצל ישחים מהר מידי ולא יזהיב באופן אחיד. לצנן היטב
  2. בקערת מערבל לשים תערובת קמח,ביצה וחלב.
    לערבל במהירות בינונית כשתי דקות. להוסיף את תערובת הבצל המקורמל ולערבל במהירות בינונית כחמש דקות. (אם לא משתמשים בבצל יש להוסיף מלח ,סוכר,שמן זית וחמאה ואת התוספת שבחרתם להעביר את הבצק לקערה משומנת ולהפוך את הבצק כדי שהשמן יעטוף אותו מכל הצדדים.
    לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח כשעה להכפלת נפח
  3. ליצור 12 כדורים שווים בגודלם (אני שקלתי אותם אך כמובן שזה לא חובה) להניח על נייר אפייה ולמרוח בביצה.
    להתפיח כחצי שעה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כעשרים דקות.
    ניתן להקפיא את הלחמניות




5 תגובות:

  1. הם ניראים טובבבבבבבבבבבב
    חבל שאני לא יכולה לאכול אותן בפסח, כי הן כבר סוף סוף ללא קמח מצה
    אהבתי מאדדדד את רעיון הבצל המקורמל, ואולי אאמץ אותן ללחמניות שלי :)

    השבמחק
  2. נפלא אהבתי קצת בעיה בשבילי כי אנחנו לא משתמשים בקמח הזה אבל בהחלט שווה אפילו אחרי פסח
    תודה רויטל

    השבמחק
  3. תודה על המתכון! שאילה: האם המרקם שלהם תפוח כמו לחם? או כמו עוגה בחושה? תודה על תשובתך, אוסנת

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      מרקם של לחמניה תפוחה ורכה
      ממש לא מרקם עוגתי :)
      חג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...