יום רביעי, 13 באפריל 2016

טארט שוקולד חלבה


טארט שוקולד חלבה
במסגרת קבוצת מבשלים ביחד נבחר הפעם הנושא 
מתכונים לפסח
החלטתי לפנק אתכם במתכון לטארט שוקולד וחלבה
אפשר להכין אותו כמה ימים מראש (ולשמור בהקפאה)
וגם אם נתקעתם ברגע האחרון בלי קינוח
ניתן להכין את הטארט כמה שעות לפני ארוחת החג
בסיס הטארט עשוי מעוגיות יין של פסח והמלית היא קרם שוקולד מריר עם חלבה וקרם שוקולד לבן עם חלבה


חומרים (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ)
בסיס הטארט
250 גרם עוגיות יין של פסח ׁ(בשאר ימות השנה ניתן להשתמש בביסקוויטים)
50 גרם שומשום
100 גרם חמאה מומסת
3 כפות סילאן
3 כפות טחינה גולמית

מלית שוקולד לבן חלבה
100 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
50 גרם חלבה וניל

מלית שוקולד מריר וחלבה
250 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
200 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
100 גרם חלבה וניל

שק זילוף

אופן הכנה
בסיס הטארט
לחמם תנור ל- 180 מעלות
לטחון את עוגיות היין במעבד מזון (במקום מעבד מזון אפשר לשים את העוגיות בשקית אטומה לדפוק עם מערוך או פטיש) לקבלת פירורים דקים. 
להוסיף שומשום,חמאה,סילאן וטחינה. לערבב לתערובת אחידה ולרפד את תבנית הפאי (אין צורך לשמן) להדק לדפנות שיהיו דפנות יחסית עבים ומהודקים היטב.
להניח את תבנית הפאי על תבנית תנור שטוחה ולאפות 15 דקות להזהבה
לאחר שמוציאים מהתנור התערובת מעט מתנפחת וזה בסדר . בעזרת כף להדק את התערובת בעדינות(כשהיא חמה מתנור) לתחתית ולדפנות ולתת לה להתקרר היטב (לזירוז התהליך אפשר להעביר את בסיס הטארט למקפיא)

מלית שוקולד חלבה
  1. בקערת זכוכית בגודל בינוני לשים שוקולד לבן קצוץ,שמנת מתוקה וחלבה קצוצה. לחמם במיקרוגל על עוצמת חום נמוכה (חשוב נמוכה כי שוקולד לבן עדין ונשרף בקלות) למשך 50 שניות ואם יש צורך להוסיף עשר שניות או יותר. לערבב עם מטרפה עד שהתערובת חלקה ואחידה  להניח בצד
  2. בקערת זכוכית בינונית לשים שוקולד מריר קצוץ,שמנת מתוקה וחלבה קצוצה. לחמם במיקרוגל למשך דקה על חום בינוני. לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה. להעביר את תערובת השוקולד לבסיס הטארט שהכנו
  3. למלא שק זילוף בתערובת השוקולד הלבן ולחתוך  את הקצה שיהיה פתח צר בקוטר של כחצי ס"מ (אפשר לשים צנתר חלק לשיפור היציבות של הזילוף) ולזלף עיגולים על גבי מלית השוקולד המריר. אין צורך להטביע את שק הזילוף בתוך מלית השוקולד. חשוב לעבוד לאט. אם מלית השוקולד הלבן "נוזלית" מידי אפשר להכניס אותה למקרר לכמה דקות (אבל רק כמה דקות אחרת אי אפשר יהיה לזלף אותה)
  4. להעביר את הטארט למקרר להתייצבות (שעתיים לפחות) אפשר להקפיא את הטארט בקופסה אטומה




גאה להציג בפניכם את המתכונים של חברי הקבוצה בקישור כאן 



33 תגובות:

  1. אוהבת מאדדדדד את השילוב של שוקולד וחלבה (זה היה השילוב האהוב על אבא שלי), והטארט נראה ממש נהדר!!
    תמונות מעולות (רק חסר טיפה אור)

    לצערי (וזה ממש לצערי!!) אני לא יכולה להכין אותו בפסח בגלל העוגיות ובגלל הטחינה והחלבה.....
    אבל אני אגיד שוב - הטארט ניראה מ ע ו ל ה !!

    השבמחק
  2. וואו! זה נראה ונשמע מושלם. שילוב טעמים מעולה והתמונות פשוט נהדרות!
    חג שמח ומתוק

    השבמחק
  3. WOW כל כך יפה וטעים מושלם יקירתי :)

    השבמחק
  4. מקסים! כל כך עושה חשק ליישר :)

    השבמחק
  5. וואו מדהים! לטובת ילדי האלרגי לחלב האם ישנה אפשרות להמיר לפרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      לגבי פרווה
      במקום חמאה- מחמאהאו מזולה או שמן קוקוס מוצק
      במקום שמנת מתוקה חלבית להשתמש בשמנת צמחית
      במקום שוקולד לבן חלבי יש צמקאו לבן (שיהיה מאיכות טובה)
      תודה רבה ובהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. היי, נראה נהדר!
    רציתי לדעת- האם ניתן להכין שבוע מראש ולהקפיא? אם כן, איך מומלץ להפשיר אח"כ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      אין בעיה להקפיא
      רק להקפיד על אריזה אטומה כדי שהטארט לא יספוג לחות וריחות מהמקפיא
      הפשרה יום קודם במקרר מבלי להסיר את האריזה האטומה
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  7. אפשר להחליף את העוגיות יין בפתי בר?

    השבמחק
  8. נראית עוגה נהדרת! רק שאלה - חובה לשים שומשום בבסיס? ניתן להחליף למשהו אחר? פחות מתחברים אצלנו... חג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      במקום שומשום אפשר לשים אגוזים או שקדים טחונים דק
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  9. הכנתי! יצא עקום וממש לא כמו התמונה :(
    בשתי התערובות נחלבה לא נמסה ונשארה בחתיכות שלה, תערובת השוקולד יצאה מאד דקה ולא כמו שנראה בתמונה.
    והנקודות מתערובות השוקולד הלבן נמרחו והתפשטו במקום להישאר במקום.
    תכף נטעם ונראה אם לפחות יצא טעים :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      חבל מאוד
      כנראה שלא הדקת נכון את בסיס העוגיות
      החלבה צריכה להנמס לגמרי - אם לא נמסה כנראה שהשתמשת בחלבה לא מתוצרת טובה
      תערובת השוקולד דקה? תבנית הפאי שלך לא בקוטר 24 ס"מ אלא הרבה יותר!
      אם לא מקפידים על הוראות ההכנה לא יצא כמו בתמונה
      חבל מאוד
      שבת שלום
      רויטל

      מחק
    2. יצא טעים 😀
      תודה

      מחק
  10. במתכון רשום שמנת מתוקה 50מ"ל ו200 מ"ל.. לא רשום כמה להוסיף ולאן

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      רשימת המצרכים כתובה לפי חלוקה:

      100 גרם שוקולד לבן
      50 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
      50 גרם חלבה וניל
      250 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
      200 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן
      100 גרם חלבה וניל

      לפי הסדר בו כתובים המצרכים כך סדר פעולות הכנת המתכון
      ואם לא היה מובן אז 50 מ"ל שמנת עם שוקולד לבן וחלבה
      200 מ"ל שמנת עם שוקולד מריר וחלבה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  11. איזה כמות צריך להשתמש כדי להכין את העוגה בתבנית בקוטר 26 ס״מ? תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום חגית
      יש להגדיל את כמות החומרים במתכון ב- 25% כדי שיתאימו לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  12. הכנתי אך טרם טעמתי. מליקוקי המיכשור, מרגיש מבטיח. את החלק של השוקולד הלבן אפשר לצמצם למחצית. אין צורך בכל הכמות לקישוט. נשאר לי הרבה וזרקתי.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום רות
      ראשית שמחה שטעים לך
      שנית ממש לא לזרוק את המלית הלבנה
      היא לא נועדה רק לעיטור מלמעלה
      תסתכלי בתמונות ותראי שהעיגולים הלבנים הם לא רק קישוט אלא שקועים בתוך המלית החומה
      לכן הזילוף צריך להיות איטי כדי שהמלית הלבנה תשקע בתוך המלית החומה
      אני אף פעם לא רושמת סתם כמויות! יש סיבה והגיון והרבה חשיבה בכל מתכון כאן בבלוג
      חג שמח
      רויטל

      מחק
  13. הכנתי את העוגה בשבוע שעבר - אליפות !
    מישהי התלהבה (בצדק) והזמינה אצלי לחג שני.
    מתכון מנצח.

    השבמחק
  14. הכנתי. עוגה מעולה תודה רבה.

    השבמחק
  15. הי נראה מושלם!!
    שאלה דחופה..
    מתכוונת להכין את הבסיס מעוגיות פתי בר, ולא הבנתי הן לא ישרפו בתנור? אף פעם לא אפיתי בסקויטים מוכנים..
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אין שום בעי הלהשתמש בעוגיות פתי בר
      גם העוגיות של פסח אפויות כמו כל ביסקוויט שקיים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  16. היי. חולה על המתכונים שלך לפני הכל!!
    אם אני רוצה שהמלית תהיה רק על בסיס חלבה בלי השוקולד בכלל (אני רוצה פאי חלבה ולמעלה פקאן) מה הכמויות של כל מצרך?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שירן
      מלית החלבה עם שוקולד לבן יש להכפיל את הכמות ולא להכין את מלית השוקולד המריר
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  17. היי הגיוני שהתערובת של הבסיס מכסה את כל התבנית? אין מקום לשוקולד... וכתוב לי תבנית 24 :/

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אם הכנת את הפאי כמו שצריך כלומר כיסית את השוליים בשלמותם לכל הגובה (כ- 3 ס"מ) אז חייב להיות מקום לכל מלית השוקולד. וכן בתבנית בקוטר 24 ס"מ כפי שכתוב
      רויטל

      מחק
  18. הי,
    איך אפשר להכין את זה פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      במקום חמאה - מרגרינה
      שוקולד לבן - יש להשיג צמקאו לבן שהוא כמובן פרווה,אני לא יודעת איך הוא בטעם כי איני משתמשת בצמקאו
      ושמנת צמחית במקום שמנת מתוקה
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...