אורז אביבי
לכבוד האביב וחג פסח הכנתי אורז
עם תרד,אפונה ירוקה וגזר
עם תרד,אפונה ירוקה וגזר
אני מאוד אוהבת לשלב ירקות באורז
ככה גם הילדים שלי אוכלים קצת ירקות
והאורז מקבל טעמים נפלאים
ומראה צבעוני
כמו שכולנו יודעים קודם כל אוכלים עם העיניים
חג אביב שמח :)
ככה גם הילדים שלי אוכלים קצת ירקות
והאורז מקבל טעמים נפלאים
ומראה צבעוני
כמו שכולנו יודעים קודם כל אוכלים עם העיניים
חג אביב שמח :)
חומרים
1 כוס אורז בסמטי (ממליצה על אורז טילדה יש לו כשרות לפסח )
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום
200 גרם תרד טרי שטוף וחתוך דק (השתמשתי בעלי תרד בייבי שטופים אותם אין צורך לחתוך ולשטוף)
2 גזרים גדולים מגוררים על מגררת גסה
1 כוס אפונה ירוקה (טרייה או קפואה)
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כוסות מים רותחים (אפשר להשתמש בציר ירקות או עוף להשבחת הטעם)
אופן הכנה
- לשטוף היטב את האורז
- לחמם שמן בסיר עם תחתית עבה,להוסיף בצל ולטגן להזהבה. להוסיף שום ,לטגן אותו כמה שניות ולהוסיף את התרד. לטגן את התרד שתיים עד שלוש דקות לאידוי הנוזלים (בעלי בייבי תרד אין כמעט נוזלים ,אם משתמשים בהם לא צריך לטגן יותר מדקה)
- להוסיף גזר מגורר ואפונה ירוקה ולהמשיך לטגן מעט ולהוסיף את האורז. לטגן שלוש דקות להוסיף מלח,פלפל שחור ומים רותחים. לערבב היטב לסגור את המכסה ולבשל על אש קטנה עשרים דקות בדיוק. לכבות את האש ולכסות את הסיר במגבת מטבח עבה.
- לאחר כעשרים דקות לפתוח את המכסה ולערבב את האורז עם מזלג. להעביר לכלי הגשה ובתאבון
צבעוני ומאדדדדדדד מעורר תיאבון!!
השבמחקאנחנו אשכנזים כך שאין אורז בפסח (אם לא אפונה), אבל ברוך ה' פסח זה רק שבוע :)
לאחר מכן אנחנו נוכל להכין אותו
תמונות יפותתתתתתתתתתתתתתת (אוהבת במיוחד את התמונה הראשונה)
פסח שמח שיהיה לכם רויטל, ומלא חירות רוחנית ❤
מגרה מאוד..יופי רויטל שמחת אותי בעוד מתכון פרווה
השבמחקאכין אותו בכיף
חג שמח וכשר
אורז מעולה!!! לצערי תרד חסר לי אבל פיציתי בתוספת כמה גבעולי סלרי ובטטה :) יצא פשוט תענוג! רוב תודות וחג שמייח :)
השבמחקאורז נהדר, יצא לי להכין אותו כבר פעמיים. תודה רבה!
השבמחקחשבתי להכין אותו לשבת אבל נגמר לנו הגז בבית, נראה לך שיעבוד בתנור
תודה רבה עינב:) איזה כיף
מחקבדרך כלל לפני שאני מכניסה אורז לתנור אני נותנת לו טיגון קל עם הירקות
כאן יש גם את התרד שהטיגון מעביר אותו תהליך של הוצאת נוזלים
אם תכיני בתנור זה יצא מעט שונה אם זנ לא מפריע לך אז מבחינה טכנית אין שום בעיה רק להיות מוכנה
שיצא מעט אחרת:)
בהצלחה
רויטל