יום שלישי, 26 באפריל 2016

חיתוכיות תפוחים ושקדים (ללא גלוטן)


חיתוכיות תפוחים ושקדים
אחרי כמויות השוקולד שאכלנו בערב החג הראשון
בחרתי לגוון עם מאפה מעודן יותר
בטעמים אחרים (מלבד שוקולד וקוקוס)
הקצפת החמאה עם המרציפן מעניקה נפח ואווריריות למאפינס
אפשר להחליף את התפוחים באגסים או דובדבנים מגולענים


חומרים  תבנית מלבנית בגודל 20 על 25 ס"מ ( או 18 יח' מאפינס בתבנית שקעים בנפח של 1/4 כוס)
100 גרם חמאה רכה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
3 כפות שמן
100 גרם מרציפן מגורר דק (מרציפן שגררנו על מגררת דקה)
3 ביצים גודל L
100 גרם שקדים טחונים (אני מעדיפה עם הקליפה ,אפשר גם בלי)
60 גרם קמח תפוחי אדמה (1/2 כוס)
3 תפוחי עץ זהובים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4 כפות סוכר מעורבבות עם חצי כפית קינמון

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות 
  2. בקערת מיקסר עם בלון ההקצפה לשים חמאה רכה ,סוכר,מרציפן מגורר דק ושמן. להקציף במהירות בינונית ארבע דקות לקבלת תערובת אחידה,אוורירית ובהירה
  3. להוסיף ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. להפסיק את ההקצפה ברגע שהביצים התאחדו עם התערובת
  4. לערבב יחד שקדים טחונים וקמח תפוחי אדמה. בעזרת מרית לקפל בעדינות לתערובת שהקצפנו. להעביר את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה או לחלק את התערובת לשקעים (כף גדושה). להניח מעל קוביות תפוחים ולפזר מעל התפוחים סוכר עם קינמון
  5. לאפות כ-25 דקות להזהבה. לצנן היטב ולשמור בקופסה אטומה במקרר. ניתן להקפיא




ומי שאוהב מנות אישיות,ניתן לאפות בתבנית שקעים




6 תגובות:

  1. ממש חיתוכיות נהדרות!!
    סוף סוף גם משהו בשבילנו (עם קמח תפוחי אדמה וללא קטניות)
    אוהבים תפוחיםםםםםםםםםםם
    אין לי מרציפן - יש לך במקרה רעיון מה אפשר לשים במקום??

    השבמחק
    תשובות
    1. וויני מקסימה <3 תודה רבה
      לא ניסיתי להכין בלי מרציפן או עם משהו אחר
      המרציפן מורכב משקדים טחונים וסירופ סוכר
      והוא נותן אפקט של נפח ומרקם נהדרים לחיתוכיות וראיתי מרציפן כשר לפסח של המרשלג בסופר
      האמת שעם הכישורים שלך אין בעיה להכין לבד בבית מרציפן זה לא מאוד מסובך:)
      ואם לא אז אולי לטחון יחד ביחס שווה שקדים מולבנים ואבקת סוכר לתערובת דקה דקה ולהוסיף להם חלבון כדי שיתגבשו יחד
      בהצלחה וחג שמח חברה יקרה

      מחק
    2. תודה רבההההההההההה על תגובה כל כך מהירה (•◡•)
      אני לא אספיק להכין לחג, אבל זה מעולהההההההה להכין גם בשאר ימות השנה, כאשר יש אחיינים שלא אוכלים גלוטן. ואצלנו אוהבים מאד תפוחים.
      סיקרנת אותי עם הכנת המרציפן בבית (חחח) אבל מקסימום אני באמת אקנה. החיתוכיות באמת מוצאות חן בעיני

      מחק
  2. תודה יקירה (::: זה נראה מעולה.
    הנה פתרת לי את בעית התפוחים שנישארו לי!!
    חג שמח.

    השבמחק
  3. במה אפשרי להמיר את החמאה לנמנעים ממוצרי חלב??

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      בתחליפים הידועים
      מרגרינה או חמאת קוקוס :) שמן לא מתאים במקרה הזה
      בהצלחה ושבת שלום
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...