יום שבת, 9 באפריל 2016

שבלולי פיצה לפסח


שבלולי פיצה לפסח? 
עד עכשיו לא הכנתי מאפי שמרים בפסח
קיבלתי להתנסות תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם
למען האמת לא הייתי בטוחה לגבי התוצאה הסופית 
לכן בחרתי להכין מאפה שהילדים שלי הכי אוהבים 
שבלולי פיצה
תערובת הקמח הנה ללא גלוטן וכשרה לאוכלי קטניות 
מתקבל בצק עדין ושונה מעט מבצק שמרים רגיל שאני מכינה מקמח חיטה 
התוצאה הסופית טובה מאוד
הילדים שלי טרפו את שבלולי הפיצה בהנאה רבה 


חומרים (24 שבלולים)
שקית אחת של תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם (350 גרם)
4 כפות שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה גודל L
180 - 240 מ"ל חלב (3/4 - 1 כוס חלב)

2 גליונות נייר אפייה
4 כפות קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

רוטב עגבניות
1 קופסא עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1/4 כפית אורגנו מיובש
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור לפי הטעם

400 גר' גבינה קשה מגוררת (עמק/גלבוע/מוצרלה מה שאתם אוהבים)
1/2 כוס זיתים מגולענים פרוסים


24 תבניות שקעים אישיות למאפינס מסיליקון או שתי תבניות אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה

אופן הכנה

בצק 
בקערת מערבל לשים את תערובת הקמח להוסיף סוכר,ביצה ו- 3/4 כוס חלב. לערבל במהירות בינונית ולאחר שתי דקות להוסיף שמן זית,מלח ועוד רבע כוס חלב לפי הצורך. 
ללוש את הבצק כחמש דקות לקבלת תערובת אחידה וגמישה.להעביר את הבצק לקערה ששמנו בה מעט שמן. לשמן את הבצק מכל צדדיו ולעטוף את הקערה בניילון נצמד.
להתפיח את הבצק כשעה להכפלת נפח

רוטב עגבניות
מחממים מחבת עמוקה ורחבה,מוסיפים שמן זית ומעליו את העגבניות המרוסקות,מביאים לרתיחה ומוסיפים את כל חומרי הטעם. מחלישים את האש ונותנים לנוזלים להתאדות תוך כדי ערבוב מדי פעם. זמן הבישול הוא כ- 15 עד 20 דק'. אני טוחנת את התערובת במעבד מזן כדי שהרוטב יהיה חלק (לא חובה). מצננים את הרוטב.

לאחר שהבצק תפח,יש לחלק אותו לשני חלקים שווים בגודלם
לפרוס נייר אפייה על משטח עבודה ולפזר מעליו בעזרת מסננת קטנה קמח תפוחי אדמה
לרדד את הבצק למלבן ארוך וצר. למרוח שלוש עד ארבע כפות רוטב עגבניות ולפזר מחצית מכמות הגבינה המגוררת ופרוסות זיתים. לגלגל לרולדה ,למרוח בביצה ,ניתן לגלגל בשומשום אם אוהבים ולחתוךל- 12 שבלולים שווים בגודלם. להניח כל שבלול בתבנית ולחזור על התהליך עם החלק השני של הבצק.
להתפיח את השבלולים כחצי שעה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות








תגובה 1:

  1. אוהבת מאדדדד את הרעיון!
    אמנם אני לא יכולה להכין בפסח אבל זה רעיון לנסות את התערובת לאחר פסח לאחיינים שלא אוכלים גלוטן.
    לא מכירה מישהו שלא יאהב פיצות כאלה :)
    זה גם מאד צבעוני ומושך את העין

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...