יום ראשון, 22 במאי 2016

מאפינס זיתים


מאפינס זיתים
עם יוגורט,גבינות ושמן זית
מהיר הכנה,מערבבים הכל בקערה אחת ותוך פחות מחצי שעה 
הבית מתמלא בריח משגע ומאפינס שכולם אוהבים 
ואני מסודרת עם ארוחת ערב לילדים
(כולל הילד הגדול :) )



חומרים (12 מאפינס גדולים או 24 מאפינס קטנים)
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)
קורט מלח
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה בולגרית מגוררת
2 גביעי יוגורט (300 גרם)
2 ביצים גודל L
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
100 גרם זיתים ירוקים חתוכים לפרוסות דקות (3/4 כוס)

אפשרות :  לפזר מעל שומשום וחצאי זיתים

אופן הכנה
לחמם תנור ל- 190 מעלות
לנפות קמח ואבקת אפייה לקערה גדולה
להוסיף את שאר החומרים ולערבב עם כף רק עד שמתקבלת תערובת אחידה
לחלק את התערובת בין גביעי מאפינס ולהכניס לתנור למשך 25 דקות. 
לבדוק עם קיסם,צריך לצאת יבש ולפי צבע זהוב של המאפינס
אני מעבירה את המאפינס להתקרר על רשת. 
ניתן להקפיא את המאפינס

שאלו אותי כל כך הרבה מהיכן הגביעים היפים של המאפינס אז עונה כאן לכולם :)
אפיתי את המאפינס בגביעי מאפינס חד פעמיים של ניקול
הגביעים נהדרים לאפייה והקפאה.
היה ממש קל לשלוף את המאפינס לאחר האפייה מהגביעים מבלי לשמן אותם
הלבבות המקסימים שמקשטים את המאפינס מגיעים  במארז מסיבה של ניקול מסידרת "ניקול הום מייד"




36 תגובות:

  1. תודה טלי על הטעימה ..
    נראה מעולה .אהבתי <3

    השבמחק
  2. אני מתה על מאפינס זיתים. זה טעים וקליל. התמונות מקסימות

    השבמחק
  3. היי
    באיזה יוגורט מומלץ להשתמש?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רויטל
      במאפינס האלו השתמשתי ביוגורט יופלה 3% שאני קונה במארז של שמונה וכל גביע מכיל 150 גרם יוגורט
      כל יוגורט נקי (ללא תוספות ולא נוזלי לשתייה) מתאים כאן

      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. אני משתמשת באשל יוצא מצוין

      מחק
  4. יש מצב להכין אותן גם עם קמח נטול גלוטן?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לי
      אפשר בהחלט להכין מקמח נטול גלוטן אני ממליצה על קמח תמי או קמח כרגיל ניתן לרכוש אותם בכל סופר במחלקת הטבע
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. האם אפשר להכין מקמח כוסמין מלא? או קמח מלא? (אני מעדיפה מקמח כוסמין מלא)
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר קמח כוסמים מלא אבל אז במקום כוס וחצי קמח לשים רק כוס קמח מכיון שהוא קמח כבד מאוד
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  6. המאפינס ניראים נהדר, ואני כמעט מרגישה את הריח שלהם דרך המסך :)
    גם התמונות מקסימות ומעוררות תיאבון
    עם סלט חסה בצד, וזאת ארוחה מושלמת לטעמי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה וויני :)
      גם אצלנו זו ארוחת ערב נהדרת עם סלט חסה או ירקות גדול ומושקע

      מחק
  7. מגרהההה ונפלא רויטל אלוםה קל להכנה וטעים זה הכי חשוב :)
    תודה רבה על עוד מתכון טעיםםםם

    השבמחק
  8. שלום רויטל הם ממש מגרים האם להחליף את הגבינה הבולגרית לפרמזן למשל גי אצלי לא אוהבים בולגרית





    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה שוש
      אפשר להחליף את הגבינה בולגרית בפרמז'ן זה אמנם יתן מרקם קצת אחר כי הן לא אותו סוג גבינה אבל האפינס סלחניים במקרה הזה ומקבלים באהבה מגוון רחב של סוגי גבינות שונות. הפרמז'ן מאוד דומיננטית בטעמה ומוסיפה מליחות אני הייתי מוסיפה קשקבל או גאודה.
      בהצלחה :)
      רויטל

      מחק
  9. שלום :)
    יש אפשרות לוותר על השמן לגרסא יותר דיאטטית?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא. בלי השמן המאפינס יצאו יותר דחוסים ופחות רגים
      אפשר להפחית לכמות של 3 כפות אבל לא לוותר לגמרי
      אם כבר וותרי על הגבינה הצהובה ושימי במקומה גבינה בולגרית 5%
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  10. הי,
    האם לחמם תנור על טורבו? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום מיכל
      לא ממליצה על תכנית טורבו לרוב המאפים זה לא מתאים ומייבש
      תכנית רגילה חום עליון ותחתון רגיל.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  11. האם אפשר להשתמש ביוגורט 1.5%?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום
      כן בטח שאפשר להשתמש ביוגורט 1.5% :)
      שבוע טוב
      רויטל

      מחק
  12. האם אפשר להשתמש בגבינות כמו קוטג או גבינה לבנה במקום יוגורט

    השבמחק
    תשובות
    1. הי סיגי
      אפשר רק שיתקבל מרקם וטעם מעט שונה בהתאם לגבינה בה תבחרי להשתמש
      בכל מקרה אני לא ממליצה להחליף לגמרי את כל כמות היוגורט בגבינה כי גבינה סמיכה יותר מיוגורט
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  13. מתכון מצויין.
    לכל מקום שהבאתי- קיבל מחמאות וטרפו... במיוחד האחיינים האהובים שלי.
    מתכון אהוב ומוצלח ביותר. תודה!

    השבמחק
  14. היי רויטל,
    האם נשמר בהקפאה, ואם כן לכמה זמן?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      נשמר לפחות חודש במקפיא
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  15. תודה על מתכון מצויין! הכנתי היום לארוחת בוקר ויצא נפלא!

    השבמחק
  16. תודה על מתכון נהדר! הכנתי לארוחת בוקר ויצא נפלא!

    השבמחק
  17. האם ניתן להחליף את הקמח לקמת תופח ? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי עמרי,אפשר קמח תופח
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  18. האם ניתן להכין יומיים מראש ולשים במקרר?
    כמה למלא בכל תבנית? זה תופח?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שירן
      המאפינס נשמרים עד שלושה ימים במקרר בקופסה אטומה
      ממלאים עד 2/3 גובה השקע
      זה תופח כמו מאפינס :) ויוצא אוורירי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה על התשובה הזריזה

      מחק
  19. המאפינס נראים מושלמים.
    רעיון מדהים לארוחה, וגם טעים....
    אני אימצתי

    השבמחק
  20. יצא מעולה :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...