יום שבת, 28 במאי 2016

מוס שוקולד קפה אישי


מוס שוקולד משוקולד לבן עם קפה 
חשוב להשתמש בקפה שאוהבים כדי לקבל מוס לטעמכם
יצרתי שכבות פירורי שוקולד עם פתי בר שוקולד מריר של אסם
ומעל מזגתי גאנאש שוקולד מריר שהשתלב נהדר עם הטעמים
אפשר ללפזר מעל הגאנאש קישוטים או לזלף קצפת
הפעם בחרתי להשאיר את המוס במראה חלק ונקי מקישוטים


חומרים (6 כוסות)
פירורי שוקולד
82 גרם פתי בר שוקולד מריר של אסם (11 יחידות פתי בר) טחון
1 כף גדושה ממרח שוקולד שאוהבים
1 כף חמאה מומסת
2 כפות חלב

מוס שוקולד לבן וקפה
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
60 מ"ל חלב 3% (1/4 כוס)
1 כפית קפה מגורען (השתמשתי בטסטר צ'ויס)
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל

גאנאש שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה
מוס שוקולד לבן וקפה
להרתיח חלב ולהמיס בו את הקפה המגורען. לערבב היטב להמסת הקפה.
לשים שוקולד לבן קצוץ בקערת זכוכית. לשפוך את חלב הקפה על השוקולד הלבן הקצוץ ולהכניס את הקערה למיקרוגל למשך 30 שניות בחום נמוך. לאחר 30 שניות לערבב ואם יש צורך להוסיף עוד 30 שניות בחום נמוך . לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. לצנן היטב (כשעה בטמפרטורת החדר או חצי שעה במקרר)
להקציף שמנת מתוקה עם כף אינסטנט פודינג וניל לקצפת רכה ולא חזקה ויציבה (חשוב! קצפת חזקה תיצור לנו מרקם גבישי ולא חלק למוס וגם יהיה קשה לסדר את השכבות בתוך הכוס עם מוס מוצק מידי)
לקפל לתוך הקצפת את תערובת השוקולד הלבן ,יש לקפל בעדינות עד שמתקבלת מוס חלק ואחיד

פירורי שוקולד
לערבב יחד פתי בר שוקולד מריר של אסם עם ממרח שוקולד,חמאה מומסת וחלב (ממליצה לערבב הכל יחד במעבד מזון בו טחנו את הפתי בר).
מחצית מתערובת הפירורים לחלק באופן שווה בין הכוסות
בעזרת כף למלא מחצית מכמות המוס שהכנו לפזר מעל את שארית תערובת הפירורים ששמרו בצד ושוב לחלק את יתרת המוס בין הכוסות. להעביר למקרר להתייצבות (שלוש שעות לפחות)

גאנאש שוקולד מריר
לשים שוקולד מריר קצוץ בקערת זכוכית
להרתיח שמנת מתוקה (בסיר קטן או במיקרוגל) לשפוך את השמנת הרותחת על שוקולד מריר קצוץ
לחכות דקה ואז לערבב עם מטרפה לקבלת גאנאש חלק וללא גושים.
לצנן מעט את הגאנש ולמזוג אותו מעל המוס,יש לטלטל מעט את הכוס כדי שהגאנאש יכסה בשכבה אידה את המוס. לשמור בקופסה אטומה במקרר.
אפשר להקפיא את המוס





16 תגובות:

  1. פשוט מקסים!!
    והתמונות בהן רואים את השכבות בפנים - וואווווווווווווו
    קינוח נהדר ובקלי קלות

    השבמחק
  2. זה כל כך יפה ורואים את המרקם המעולה

    השבמחק
  3. מדמיינת את הטעם בכל ביס מושלםםם

    השבמחק
  4. וואווו נראה קינוח חלומי כבר פחדתי שזה עם ביצים וזה לא חחח אז רשמתי כדי להכין
    תודה רויטל מעדןןן

    השבמחק
  5. נהדרת את, איזה טעם וצילומים.

    השבמחק
  6. האם יש עוגת גבינה ללא סוכר

    השבמחק
  7. אני הולכת להכין את זה. אפשר גם ביסקוויטים בצבע חום בטעם שוקולד? תודה למי שייענה לי

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      הביסקווטים שאת רואה בתמונה כאן במתכון הם ביסקוויטים שוקולד מריר של פתי בר אסם כמובן שאת יכולה להשתמש בכל סוג אחר של ביסקוויט שוקולד לטעמך
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  8. איך הופכים את המתכון לפרווה

    השבמחק
    תשובות
    1. משתמשים בחלב סויה ושוקולד לבן שהוא פרווה -צמקאו ובשמנת צמחית להקצפה
      במקום חמאה מחמאה ושוקולד למריחה פרווה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  9. אלופה מתכונים מושלמים, ברורים תודה

    השבמחק
  10. האם אפשר להכין כעוגה קטנה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      לא.
      אם מכינים כעוגה יש להוסיף מייצבים כמו ג'לטין או עוד אינסטנט פודינג
      אחרת לא יהיה מה שיחזיק את המוס
      מכיוון שכאשר מכינים בכלי הגשה אישיים הכלי מחזיק את המוס
      בהצלחה ושבת נפלאה
      רויטל

      מחק
  11. האם אפשר להכין ולהקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      אפשר להקפיא עד חודש
      כמובן בכלי אטום למניעת היווצרות קרח וספיגת טעמים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...