יום ראשון, 19 ביוני 2016

קרקר בטטה (טבעוני)


אני אוהבת נשנושים
במיוחד נשנושים שהם פחמימות
תנו לי קרקרים עם ממרחים ליד ושמחתם אותי עד מאוד
ניסיתי להכניס קצת בריאות לקרקרים האהובים עלי
השתמשתי בבטטה מאודה,קמחים מלאים ושמן זית
הוספתי תבלינים,שיהיה קצת פיקנטי ושמח
את הבצק ריססתי בשמן זית לפני הכניסה לתנור וזה הוסיף המון לפריכות הקרקרים
בדרך כלל אני משתמשת בתרסיס שמן הזית שלי 
ככה אני ממלאה את המיכל בשמן זית שטעים לי
הפעם ניסיתי את תרסיס שמן הזית של מיימונס 
פתרון נהדר למי שאין תרסיס שמן זית שאפשר למלא בבית
משתפת אתכם במתכון לקרקר בטטה פיקנטי והוא אפילו טבעוני (כן..לאחותי היקרה)



חומרים
400 גרם בטטה מאודה (1 בטטה גדולה או 2 בטטות בגודל בינוני)
120 גרם קמח מלא (1 כוס)
120 גרם קמח שיפון מלא (1 כוס)
140 גרם קמח לבן(1 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 1 כפיות מלח
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית צ'ילי גרוס מיובש
1 כפית אורגנו מיובש
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)

ספריי שמן זית או 6 כפות שמן זית להברשת הבצק
קמח לרידוד הבצק
3 גליונות נייר אפייה

אופן הכנה
  1. לאדות בטטה (אני משתמשת בסיר קוסקוס לאדות את הבטטה) או לבשל עם הקליפה עד לריכוך הבטטה. למעוך למחית ולצנן היטב (רצוי במקרר)
  2. לערבב יחד את כל חומרי הבצק (מלבד שמן הזית לציפוי) לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך שעתיים לפחות
  3. לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לקמח נייר אפייה ולהניח עליו חלק אחד של הבצק. לרדד לריבוע בעובי של כחצי ס"מ,לרסס בשמן זית ולחתוך עם גלגלת למקלות באורך 10 "סמ ובעובי של כ- 1 ס"מ (לחזור על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים)
  4. לחמם תנור ל- 180 מעלות ולאפות כ- 25 דקות לייבוש הקרקרים.
  5. לאחסן את הקרקרים לאחר שהתקררו לגמרי בקופסה אטומה



7 תגובות:

  1. היי רויטל!
    שאלה קצת מצחיקה ...בהתחשב שזה קרקר בטטה ..האם ניתן להחליף את הבטטה או להשמיט אותה ומה לשים במקום ..
    תודה מראש

    השבמחק
    תשובות
    1. היי קטי
      לא
      לא מוותרים על חומרי גלם במתכון! פשוט לא
      יש לך שתי אפשרויות מבחנתי
      1.להחליף בטטה בתפוח אדמה ולהמשיך את המתכון כמו שהוא מבחנת שאר החומרים
      2.להכין מתכון אחר :)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. זה נראה מעולה!!! הם נשארים קריספיים אחרי כמה ימים?

    השבמחק
  3. קרקרים משגעים מרגישים את הקריספיות תענוג (אני מכינה פיתות עם בטטה וזה יוצא מטריף) מוכשרת 😍😍😍

    השבמחק
  4. אין לי קמח שיפון בבית.יש כוסמין מלא ורגיל האם אפשר להחליף?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אפשר בהחלט להחליף את קמח השיפון בקמח כוסמין מלא או רגיל לפי העדפתך
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. ניראה נהדר וזה מאדדדדדדדדדדדדד מוצא חן בעיני
    אני גם מאד מאד אוהבת בטטה
    ילך מצויין בתוספת לסלט או מרק :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...