יום ראשון, 5 ביוני 2016

פוקצ'ה בטעמים


פוקצ'ה ופיצה מאפים איטלקיים נפוצים שאני אוהבת להכין לעיתים קרובות
בעצם מדובר באותו בצק כאשר ההבדל מתבטא בעובי הרידוד ,זמני אפייה ובתוספות
לפני כמה ימים הוזמנתי לסיור במחלבת גד בקיבוץ נחשון
שמחתי מאוד על ההזדמנות לבקר במחלבה וללמוד על האופן בו מכינים גבינות
היה מפתיע מאוד לגלות שלמרות שמדובר בחברה מסחרית גדולה העבודה בתוך המחלבה נעשית ברובה באופן מסורתי על ידי אנשים ולא מכונות. למשל בגבינת ברי פקאן (טעימה מידי!) ראיתי איך שופכים לתוך המיכל את הפקאנים ,מערבבים בידיים עם הגבינה (מכוסות היטב בכפפות)
ולאחר מכן מעבירים לכלים המתאימים
פוקצ'ה בטעמים,כי בני משפחתי אוהבים כל אחד מהם שילובים אחרים של תוספות
הכנתי פסטו מבזיליקום טרי ,צרור ריחני שקניתי אצל הירקן ולא בקופסה סגורה מהמקרר של הסופר
פיזרתי על הפוקצ'ות גבינת מוצרלה טרייה של גד אותה פרסתי לעיגולים
פוקצ'ה שנייה,פוקאצ'ת קפרזה בהשראת סלט איטלקי קלאסי המורכב מעגבניות,מוצרלה טרייה,עלי בזיליקום שמן זית ומעט רוטב בלסמי.


חומרים (לשלוש פוקצ'ות)
בצק (מתאים גם לפיצה)
500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)
25 גרם שמרים טריים (או 1 כף שטוחה שמרים יבשים)
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
3 כפות שמן זית
360 מ"ל מים (1/2 1  כוסות)

3 גליונות נייר אפייה
3 כפות קמח תירס לפיזור על נייר האפייה

פסטו בבזיליקום ואגוזי קשיו
2 כוסות דחוסות בעלי בזיליקום טריים ויפים
100 גרם קשיו טבעי וקלוי (ללא מלח)
2 שיני שום טרי
1/4 כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס
180 מ"ל שמן זית (3/4 כוס)

תוספות לפוקצ'ה קפרזה (כמות לפוקאצ'ה אחת)
עגבנייה בשלה ומוצקה
1 כדור מוצרלה טרייה
עלי בזיליקום טריים ויפים
שמן זית
1 כף חומץ בלסמי

תוספות לפוקצ'ה פסטו (כמות לפוקאצ'ה אחת)
2 כפות פסטו
1 כדור מוצרלה טרייה

אופן הכנה
בצק
מנפים את הקמח לקערת המערבל,מוסיפים שמרים וסוכר. מערבלים על מהירות נמוכה ומוסיפים את המים. לאחר שלוש דקות ערבול מוסיפים שמן זית ומלח. ממשיכים לערבל כחמש דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ,הופכים את הבצק כדי שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד את הקערה ומתפיחים כשעה להכפלת נפח (בקיץ אני משתמשת במים קרים הישר מהמקרר לבצק)
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם

פסטו בזיליקום וקשיו
במעבד מזון שמים עלי בזיליקום,קשיו,שיני שום,מלח ופלפל שחור. מעבדים דקה ותוך כדי ערבול מוסיפים דרך הפתח המתאים במכסה שמן זית בזילוף דק. ממשיכים לעבד כשלוש דקות לקבלת ממרח אחיד. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר

פוקצ'ה פסטו ומוצרלה
מרדדים חלק אחד של בצק לצורה אובלית באורך של כ- 25 ס"מ וברוחב של כ- 10 ס"מ. מניחים על נייר אפייה שפיזרנו עליו קמח תירס. מכסים בניילון לא מהודק ומחכים 10 דקות
לאחר 10 דקות מורחים 2 כפות פסטו על הבצק ומפזרים מעל עיגולי מוצרלה טרייה
מתפיחים 15 דקות ומכניסים לתנור שחממנו מראש ל- 200 מעלות (אני אופה את הפוקצ'ה ישירות על אבן בתנור. מי שאין לו אבן אני ממליצה להפוך תבנית גדולה ולהניח אותה על המסילה הכי תחתונה בתנור. את המאפה מעבירים בזהירות עם נייר אפייה לתבנית המונחת בתנור לא לשכוח לשים כפפות ולהוציא מעט את התבנית החוצה כדי שלא תקבלו כוויה כך הפוקצ'ה תאפה היטב מלמטה)
זמן אפייה כ- 15 דקות.
מומלץ לאכול מיד לאחר האפייה אז הגבינה רכה ,נוזלית והכי טעימה



פוקצ'ה קפרזה
מרדדים חלק אחד של בצק לצורה אובלית באורך של כ- 20 ס"מ וברוחב של כ- 15 ס"מ. מניחים על נייר אפייה שפיזרנו עליו קמח תירס. מכסים בניילון לא מהודק ומחכים 10 דקות
מורחים על הבצק 2 כפות שמן זית,פורסים את העגבנייה לפרוסות דקות ומסדרים פרוסת עגבנייה,עלה בזיליקום ופרוסת גבינת מוצרלה כך בסדר הזה בשורות או בתפזורת על הפוקצ'ה. מפזרים עוד 2 כפות שמן זית מעל סלט הקפרזה שפזרנו וכף חומץ בלסמי אם אתם אוהבים
מתפיחים 15 דקות ומכניסים לתנור שחממנו מראש ל- 200 מעלות (אני אופה את הפוקצ'ה ישירות על אבן בתנור. מי שאין לו אבן אני ממליצה להפוך תבנית של תנור ולהניח אותה על המסילה הכי תחתונה בתנור) את המאפה מעבירים בזהירות עם נייר אפייה לתבנית המונחת בתנור
זמן אפייה כ- 15 דקות.
לאחר האפייה עלי הבזיליקום משחירים אך מאוד טעימים. מי שזה מפריע לו יכול לפזר עלי בזיליקום לאחר האפייה 
מומלץ לאכול מיד לאחר האפייה אז הגבינה רכה ,נוזלית והכי טעימה






3 תגובות:

  1. התמונות מעלפותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת
    הצבעוניות, ובמיוחד לאור העובדה שאני חולת-פסטו
    פשוט מעורר תיאבון מאדדדדדדדדדדדדדדדדדד

    השבמחק
  2. הי כשאת אופה ישירות על אבן את גם שמה נייר אפייה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מיכל
      בלי נייר אני לא אצליח להעביר את הפוקצ'ה לאבן ולהרים אותה.בעזרת הנייר אני מעבירה את הפוקצ'ה לפני ואחרי האפייה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...