יום שני, 6 ביוני 2016

עוגת ביסקוויטים אוראו ונוטלה - העוגה של גלי


גלי שלי לא אוהבת עוגות גבינה
לא אפויות ולא קרות,לא עם פירורים ולא מוס גבינה
לעומת זאת עוגיות אוראו ושוקולד גלי אוהבת מאוד
המשימה לחג השבועות הקרב ובא הייתה להכין עוגת גבינה שגלי שלי תאהב
הכנתי כל מני עוגות וגלי טעמה וטעמה וברוב קולות (של גלי) נבחרה עוגת ביסקוויטים שבה במקום ביסקוויטים רגילים השתמשתי בעוגיות אוראו  
כדי שהגבינה תהייה טעימה לגלי
שמתי בה שוקולד מריר ונוטלה



חומרים (לתבנית מלבנית עמוקה בגודל 22 ס"מ על 18 ס"מ)
36 עוגיות אוראו (הקלאסיות)
200 גרם שוקולד מריר קצוץ (לפחות 60% מוצקי קקאו)
150 גרם ממרח נוטלה (4 כפות גדושות)
125 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול)
220 גרם גבינת שמנת 16% (1 גביע)
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
100 גרם אבקת סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% או 32% 

אופן הכנה
בקערת זכוכית עמוקה שמים שוקולד מריר קצוץ ונוטלה.
מרתיחים שמנת מתוקה ומוזגים לקערה. מחכים דקה ומערבבים.
אם התערובת לא נמסה לגמרי לחמם 30 שניות במיקרוגל על חום בינוני. לערבב שוב לקבלת תערובת חלקה ואחידה. לצנן מעט
בקערה גדולה לערבב יחד גבינת שמנת,גבינה לבנה ואבקת סוכר לתערובת אחידה. 
להעביר 2 כפות גדושות מתערובת הגבינה לקערת השוקולד ולערבב היטב ,להוסיף את שאר תערובת הגבינה ולקפל עם מרית או מטרפה לקבלת תערובת אחידה.
להקציף שמנת מתוקה לקצפת רכה (לא קצפת יציבה כמו לזילוף!)
לקפל את הקצפת לתערובת הגבינה בעדינות לקבלת תערובת אחידה.



להפריד 12 עוגיות אוראו ולהניח בתבנית כאשר החלק עם המלית פונה כלפי מעלה.
למרוח מעל מחצית ממלית הגבינה השוקולדית.


לסדר מעל המלית 12 עוגיות אוראו שהפרדנו (24 עיגולים) אני הוספתי ברווחים עוד כמה שברי עוגיות אוראו. למרוח מעל את שארית מלית הגבינה השוקולדית.

במעבד מזון לטחון 12 עוגיות אוראו לפירורים דקים ולפזר אותם מעל העוגה .
לכסות את העוגה בניילון נצמד ולשים במקרר.
עכשיו המבחן הגדול הוא איפוק.
רצוי לחכות לפחות 12 שעות לפני שטועמים.
אפשר להקפיא את העוגה ולאכול אותה חצי קפואה או קפואה לגמרי כמו עוגת גלידה

ההשראה לעוגה מעוגת הביסקוויטים אוראו המופלאה של חן שוקרון מהבלוג האהוב עלי מתוקים שלי
קישור למתכון המעולה של חן כאן 









4 תגובות:

  1. מושחת וטעים !!! שילוב מנצח !! :)

    השבמחק
  2. תענוג! לאכול את המסך. חג שמח יקרה!

    השבמחק
  3. יופי של עוגה!!
    שוקולד וגבינה זה שילוב שאני אוהבת מאד, אבל מעדיפה שוקולד לא מריר
    בכל מקרה העוגה ניראית מפתה מאדדדדדדדדדדד

    השבמחק
  4. נראה קטלני וטעיםםם יש לגלי טעם טוב :)
    וואווו אי אפשר לעמוד בפיתוי
    תודה רויטל חג שמח לך ולבני ביתך

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...