יום חמישי, 21 ביולי 2016

עוגת גבינה ריקוטה ויוגורט


אני מאוד אוהבת לאפות עוגות גבינה
כאן בבלוג יש מבחר מתכונים של עוגות גבינה
רק לאחרונה התחלתי לאפות עוגות גבינה עם גבינת ריקוטה
גבינת ריקוטה שונה מאוד במרקם ובטעם מגבינה לבנה רגילה
השילוב בין ריקוטה ויוגורט נפלא 
ממליצה לא לוותר על ציפוי היוגורט הוא מוסיף מאוד למראה של העוגה וכמובן גם לטעם
משתפת אתכם במתכון שהכנתי בחג שבועות ומאז עוד כמה פעמים 


חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)
בסיס
200 גרם ביסקוויטים (בטעם קרמל או לוטוס או שוקולד או אוראו מה שטעים לכם)
100 גרם חמאה מומסת

מלית
750 גרם גבינת ריקוטה 9%
300 גרם יוגורט 3%
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 כפות קורנפלור
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים מביצה גודל L
4 חלבונים מביצה גודל L
100 גרם סוכר (1/2 כוס)

ציפוי
450 גרם יוגורט 3%
4 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה
לחמם תנור ל- 170 מעלות. להניח על תחתית התנור תבנית מלבנית רחבה בגובה של כ- 5 ס"מ 
ולמלא אותה במים רותחים כשהתנור חם
לרפד את התבנית העגולה מבחוץ בנייר כסף למניעת נזילות
בסיס
לטחון ביסקוויטים ,להוסיף חמאה מומסת,לערבב
לרפד תבנית בנייר אפייה ,להעביר פנימה את תערובת הביסקוויטים ולהדק עם כף לתבנית
מלית
להעביר את גבינת הריקוטה דרך מסננת לתוך קערה גדולה,להוסיף יוגורט,סוכר,קורנפלור,קליפת לימון,תמצית וניל וחלמונים.לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה ואחידה 
להקציף חלבונים ,להוסיף סוכר בהדרגה לקצף יציב. לקפל את קצף החלבונים לתערובת הגבינה בעדינות
ולהעביר את הבלילה לתבנית. להכניס לתנור לאפייה למשך שעה עד שהעוגה יציבה בצדדים הקרובים לדפנות ומעט רוטטת במרכז ואז לצפות ביוגורט 
ציפוי
לערבב יוגורט עם אבקת סוכר בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה וחלקה
להוציא את העוגה מהתנור לאחר כשעה אפייה כשהיא רוטטת מעט במרכז ויציבה קרוב לדפנות
בעזרת כף לפזר את מלית היוגורט ממש בעדינות מהצדדים כלפי המרכז.ליישר ולהחזיר לתנור למשך 15 דקות (אפשר להוציא את תבנית המים החמים מהתנור) לאחר 15 דקות לכבות את התנור ולפתוח את דלת התנור מעט ולהשאיר את העוגה בתנור בפנים עד שהיא מתקררת
להעביר את העוגה למקרר למשך 8 שעות לפחות לפני שמוציאים אותה מהתבנית לצלחת הגשה
העוגה נשמרת במקרר כשבוע





10 תגובות:

  1. נראת מעולה וממש בא לי. אוהבת עוגות עם ריקוטה

    השבמחק
  2. אני גם אוהבת עוגות עם ריקוטה, ובעצם אני אוהבת ריקוטה נקודה. היא גבינה מעודנת מאד לדעתי
    העוגה ניראית נפלאאאאאאאאאאאאאאא

    השבמחק
  3. איזה יוגורט מומלץ? ממותק או לא?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      יוגורט טבעי
      לא ממותק
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. האם חייב לסנן את הריקוטה? אם כן באיזה מסננת.על איזה חום לאפות ואיפה למקם את תבנית העוגה?

      מחק
    3. שלום ליהי
      כן כדאי מאוד לסנן את הריקטוה כדי שלא יהיו גושים גדולים של גבינה בתוך העוגה
      במסננת רגילה לא מסננת משי של נפת קמח
      כפי שכתוב במתכון בתחתית התנור תבנית המים ומעל שמים את רשת בתנור ועליה את התבנית עם העוגה
      בהצלחה רויטל

      מחק
  4. בוקר אור לך
    את התבנית העגולה שמים בתוך התבנית עם המים החמים
    או באמצע התנור והתבנית עם המים החמים בתחתית התנור?
    שבת שלום לך וחג שמח

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      לא שמים את העוגה בתוך תבנית המים
      את תבנית המים מניחים בתחתית התנור
      את העוגה שמים על רשת התנור
      בהצלחה וחג שמח:)
      רויטל

      מחק
  5. האם אפשר להכין גם בלי הבסיס של הביסקוויטים?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום יעל
      לא אי אפשר כמו שמופיע כאן בתבנית עגולה ולהעביר אתה עוגה לצלחת הגשה זה יהיה בלתי אפשרי
      אם את רוצה להכין ללא התחתית יש לאפות בתבנית פיירקס ולא יהיה ניתן להעביר אתה עוגה מהתבניתא לא לחתוך ממנה בתוך התבנית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...