יום רביעי, 17 באוגוסט 2016

פנקוטה שוקולד


פנקוטה הנו קינוח איטלקי שעשוי משמנת מתוקה 
מבשלים את השמנת עם סוכר,מוסיפים ג'לטין ומצננים
אפשר להוסיף פירות ושלל טעמים לפנקוטה היא מקבלת זאת באהבה רבה
בחרתי להכין פנקוטה שוקולדית
עם שוקולד איכותי המכיל 70% מוצקי קקאו 
השתמשתי במטבעות שוקולד של מאסטר שף
מאוד נוחות לשימוש ( לא צריך לקצוץ אותן )
הייתי בטוחה שלילדים זה יהיה מריר מאוד אבל טעיתי
הם אהבו את הפנקוטה השוקולדית יותר מידי:)


חומרים ( 12 מנות לכוסות בנפח של 120 מ"ל)

6 גרם אבקת ג'לטין
60 מ"ל מים קרים (1/4 כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה
300 מ"ל חלב 3% 
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
150 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

ציפוי
125 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
שוקולד מריר מגורר לעיטור

אופן הכנה
  1. להכין ספוג ג'לטין - שמים מים קרים בצלוחית שופכים מעל המים את אבקת הג'לטין ,מערבבים וממתינים כעשר דקות על מנת שהג'לטין יספוג את המים
  2. להרתיח חלב,שמנת מתוקה וסוכר בסיר בינוני ,לשים שוקולד מריר בקערה (מטבעות אין צורך לקצוץ אבל אם השתמשתם בשוקולד בטבלה יש לקצוץ) לשפוך מעל השוקולד את השמנת והחלב הרותחים,יש לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את ספוג הג'לטין ולערבב לקבלת מרקם אחיד וללא בועות אוויר
  3. להעביר את התערובת לכוסות (אני מזגתי את התערובת לקנקן ובעזרת הקנקנן מזגתי את הפנקוטה הנוזלית לכוסות אישיות) להעביר למקרר לצינון מלא (לפחות 6 שעות) אחרי הקירור הפנקוטה מתגבשת ומתייצבת לא לדאוג
  4. להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ,להעביר לשק זילוף ולזלף מעט קצפת בכל כוס,לפזר מעל מעט שוקולד מגורר ולהגיש



3 תגובות:

  1. עונג שוקולדי מושלם ❤❤❤

    השבמחק
  2. קינוח משגעעעעעעעעעע!
    וגם מאד מתאים לימים האלה, כי.........זה קינוח רומנטי לדעתי - שכייף לאכול בשניים

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...