יום שני, 22 באוגוסט 2016

קרקר דגנים


אני אוהבת לנשנש
נשנוש לא נחשב ארוחה
רק חטפתי משהו קטן
שיחה לא דמיונית בכלל ביני לבין הדיאטנית שלי
בעקבות השיחה קיבלתי משימה להכין נשנוש הכי בריא שיש 
קבלו את קרקר הדגנים (המלאים) הכי בריא 
שהכנתי לעצמי 
וכל מי שטעם מהקרקרים ביקש את המתכון
(או ביקש שאתן לו קופסה לנשנש:))


אם גמרתם לבד את כל הקרקרים פשוט תחביאו את כל העדויות 
כלומר את הפירורים :)





חומרים
210 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח כוסמין מלא 
70 גרם  (1/2 כוס פחות כף) קמח שיפון מלא
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כף מלח
250 מ"ל מים (1 כוס ועוד כף)
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
90 גרם (1 כוס) שיבולת שועל אינסטנט
1/2 כוס שומשום שחור
3/4 כוס שומשום מלא
3/4 כוס זרעי פשתן חום 
מעט קמח נוסף לרידוד הבצק

אופן הכנה
  1. לערבב בקערת המיקסר עם וו גיטרה שיבולת שועל,מלח,שומשום שחור/מלא ופשתן
    לאחר הערבוב למדוד ספל מהתערובת ולשמור בצד לציפוי הקרקר.
  2. לנפות יחד קמח כוסמין,קמח שיפון ואבקת אפייה להוסיף לתערובת במיקסר ולערבב  להוסיף מים ולערבב שלוש דקות  להוסיף שמן זית ולערבל עד שמתקבל בצק אחיד
  3.  לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשךשעה לפחות, הבצק מעט דביק וזה בסדר גמור. במקרר הוא תגבש והמים יספגו בבצק.
  4. יש לחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים בגודלם.
    לפרוס נייר אפייה על משטח העבודה ולקמח אותו מעט. לרדד מעליו את הבצק למלבן ,הבצק צריך להיות בעובי של חצי ס"מ בערך.
  5. בעזרת מברשת למרוח מעט מים על הבצק (בכמות של כף עד 2 כפות בערך) לפזר מעל שליש מתערובת הדגנים והגרעינים ששמרנו בצד לציפוי. בעזרת מערוך להדק את הדגנים והגרעינים לבצק ועם גלגלת לחתוך לריבועים קטנים. 
  6. להעביר את הקרקרים עם נייר האפייה שמתחת לתבנית. אני מניחה על גב התבנית (תבנית הפוכה) כדי שהאפייה תהייה אחידה. את אותו תהליך לעשות עם שאר חלקי הבצק
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות כ-30 עד 40 דק'. לצנן היטב ולאחסן בקופסא אטומה
הערות
  • אפשר לשנות את סוגי הקמחים בהם משתמשים. קמח חיטה מלא או רגיל רק קמח כוסמין אבל לא קמח שיפון מלא לבד כי זה הקמח הכי לא נוח לעיבוד הוא נהייה נוזלי ולא ידידותי במגע עם נוזלים לכן משתמשים בו יחד עם קמחים אחרים
  • תוספות - אפשר להוסיף פרג או זרעי חמנייה או אגוזים קצוצים ,מה שטעים לכם ויש בבית





9 תגובות:

  1. אכן טעימים ביותר וממכרים! תמונות מקסימות

    השבמחק
  2. מאד מאדדדדדדדדד אוהבת נישנוש כזה, במיוחד עם גרעינים! (אני רק לא מתלהבת מקמח שיפון בכלל)
    שאלה חשובה - שאת מכינה, את מכינה לפי כמות המשקל שאת כותבת?
    למשל - 210 גר קמח כוסמין - את שוקלת (או שמה כוס וחצי) ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי וויני
      תודה רבה:)
      אני לא עובדת עם כוסות בגלל
      משתלדת להמיר לכוסות לפי כוס מידה בינלואמית שמכילה 240 מ"ל ומחזיקה בבית
      אבל באופן אישי כשיש משקל מדוייק אז חומרי גלם שאינם נוזלים אני מודדת בגרמים ונוזלים במד ליטר

      מחק
    2. אוקי, תודה!
      הסיבה ששאלתי היא כי טבלאות ההמרה הישראלית אינן נכונות ואני רוצה להתייחס למידה בה את השתמשת (רק לדוגמא 210 גר קמח, זה יותר מכוס וחצי מדידה...... )
      תודה !
      תודה

      מחק
  3. לא רק בריא נראההה טעיםםםם לא יאמן כמה..אני מאוד אוהבת קרקרים עם פיצוחים
    תודה רויטל כמו תמיד אליפות

    השבמחק
  4. כמה זמן נשאר טעים וטרי לאחר אפיה?
    או שעדיף להקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא מקפיאים קרקרים
      הם תופסים לחות בהקפאה
      הקרקרים ישמרו לפחות שבועיים בהנחה שעברו אפייה טובה ולא נשארה לחות בבצק
      במידה ואחרי כמה ימים הם מאבדים את הפריכות זה סימן שלא נאפו מספיק או נשמרו בקופסה לא אטומה
      ואז מחזירים אותם לתנור בחום של 160 מעלות כעשר דקות לייבוש נוסף
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. תודה על המתכון המושלם, כל כך טעים, תענוג בריא.
    אסתי

    השבמחק
  6. כל כך טעים.....מכינה כבר סבב שלישי והפעם כמות כפולה...תודה על המתכון

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...