יום רביעי, 7 בספטמבר 2016

עוגיות חמאה ופקאן


עוגיות חמאה ופקאן
יש כאלה שקוראים להן עוגיות חתונה מקסיקניות או עוגיות תה רוסיות
הכי חשוב לא לשכוח לקלות את אגוזי הפקאן! 
הפקאנים הקלויים הם אלה שהופכים את העוגיות לכל כך טעימות וממכרות




חומרים
150 גרם חמאה רכה
40 גרם אבקת סוכר (1/3 כוס)
1 כף תמצית וניל
280 גרם קמח (2 כוסות)
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
120 גרם אגוזי פקאן (1 כוס)
2 כפות אבקת סוכר (כן בנוסף ל 40 גרם)

60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס) לפיזור על העוגיות לאחר האפייה

אופן הכנה

  1. נתחיל מקליית אגוזי הפקאן
    יש לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
    לפזר את האגוזים בתבנית ולהכניס לתנור למשך 15 דקות ,יש לערבב את האגוזים כל 5 דקות ,לצנן היטב ורק כשאגוזים קרים לגמרי לטחון אותם עם 2 כפות אבקת סוכר למרקם גס ולא לאבקה
  2. לערבב יחד חמאה ,אבקת סוכר ,מלח ותמצית וניל.
    להוסיף  קמח ופקאנים ולערבב בעדינות לקבלת מרקם אחיד
    (אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון ואפשר גם לערבב עם כף עץ)
    אם הבצק לא התאחד לכדי מרקם אחיד אפשר להוסיף 1 כף עד 3 כפות מים קרים
  3. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה
  4. ליצור כדורים קטנים ולסדר אותם בתבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 15 דקות
  6. לאחר שהעוגיות התקררו יש לפדר אותן באבקת סוכר ולאחסן בקופסה אטומה



3 תגובות:

  1. תודה רויטל האגוז פיקאן הוא האגוז הכי אהוב עלי ויש לי הרבה זו ההזדמנות להכין את העוגיות הנפלאות האלו
    תודה ושבת מבורכת

    השבמחק
  2. עוגיות מעולות וממכרותתתתתת
    אני מכינה אותן הרבה אבל ללא הפקאנים - והפקאנים עושים אותן עוגיות שונות :)
    הן נמסות בפה, ובאמת קשה להפסיק לאכול אותן!

    השבמחק
  3. תודה רויטל על הטעימות..
    העוגיות מעולות חייבת לנסות אותם .
    תודה ושבת שלום.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...