יום שבת, 17 בספטמבר 2016

עוגיות שיבולת שועל ותפוחים


אני אוהבת להכין עוגיות
כשיש חשק למשהו מתוק תוצרת בית
מערבבים חמאה,סוכר ,קמח ועוד כמה חומרי גלם
תוך כחצי שעה יש פינוק מתוק 
השתמשתי בתפוח חמוץ  ותפוח מתוק
לכל אחד מהם יש מרקם וטעם מעט שונים אחד מהשני וזה הוסיף המון לתוצאה הסופית
העוגיות רכות ולא פריכות





חומרים (25 עוגיות)
100 גרם חמאה רכה
75 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס פחות כף)
40 גרם סילאן (2 כפות)
50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
1 ביצה גודל L
140 גרם קמח (1 כוס)
110 גרם שיבולת שועל עבה (1 כוס)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 תפוח עץ ירוק חמוץ בגודל בינוני
1 תפוח עץ אדום מתוק בגודל בינוני
1 כף קליפת לימון מגוררת
70 גרם צימוק כהה או בהיר (1/2 כוס)

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 190 מעלות ולרפד 2 תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה
  2. לקלוף את התפוחים ולגרר אותם במגררת עבה.
    לסחוט מהתפוחים את המיץ ולשים אותם בצלוחית 
  3. בקערת מערבל עם וו גיטרה לערבב יחד חמאה,סוכר חום,סוכר לבן וסילאן לתערובת אחידה
    להוסיף ביצה ולהמשיך לערבב במהירות נמוכה כחצי דקה
  4. לנפות יחד קמח,אבקת סודה לשתייה,אבקת אפייה ולהוסיף פנימה שיבולת שועל,קינמון וקורט מלח להוסיף את תערובת הקמח לתערובת החמאה במערבל ולערבב במהירות נמוכה עד שהחומרים מתאחדים
  5. להוסיף תפוחים מגוררים,קליפת לימון וצימוקים ולערבב עם כף עץ (ולא עם וו הגיטרה)  ליצור עוגיות ולהניח על תבנית האפייה
  6. לאפות כ- 14 דקות לקבלת צבע זהוב יפה
    לצנן היטב ולאחסן בבקופסה אטומה
    העוגיות נשמרות שלושה ימים בטמפרטורת החדר



3 תגובות:

  1. תשובות
    1. שלום שרה
      במתכון הזה לא מחליפים חמאה בשמן
      אפשר מרגרינה או חמאת קוקוס
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. אני מאדדדדדדדדד אוהבת עוגיות עם שיבולת שועל ועם תפוחים זה ממש נהדר!
    הם יופי לכל השנה, ועוד יותר לתקופת חגי תשרי :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...