יום חמישי, 29 בספטמבר 2016

עוגת שוקולד וסילאן


ערב חג
תמיד יש את ההתלבטות מה להכין לקינוח
חייבים משהו עם תפוחים ועוגת מוס חגיגית ואז אני שוברת את הראש 
מה להכין לילדים הקטנים שיהיה עם שוקולד ולא עם אגוזים 
או כל מני טעמים שילדים לא אוהבים
בסוף זו עוגת שוקולד שמנצחת את כל שאר האפשרויות
הפעם הכנתי עוגת שוקולד עם סילאן שנותן רכות ועומק טעמים 
וכמובן הרבה שוקולד
חשוב לא לאפות את העוגה יותר מידי כדי שתצא לחה ולא יבשה


חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל) 
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
6 ביצים גודל L
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
4 כפות סילאן 
1/2 כפית קינמון
140 גרם קמח (1 כוס)
1/2 שקיק אבקת אפייה
24 גרם קקאו (3 כפות)

זיגוג העוגה 
4 כפות סילאן 

גאנאש
120 גרם שוקולד מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)

קישוט העוגה
חטיפי שוקולד במבחר צורות וטעמים או קצפת או סוכרוית צבעוניות

הערה לפרווה יש להחליף שמנת מתוקה בשמנת צמחית ולשים לב שהשוקולד יהיה פרווה
אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל - 170 מעלות
    לשמן היטב תבנית אפייה ולרפד מבחוץ בנייר אפייה ובנייר כסף למניעת נזילות
  2. להמס יחד שוקולד מריר קצוץ ושמנת מתוקה (2 דקות על חום בינוני - נמוך במיקרוגל) לערבב עם מטרפה לקבלת שוקולד מומס ללא גושים
  3. בקערת המיקסר לשים סוכר,סילאן וביצים
    להקציף במהירות גבוהה כחמש דקות לקבלת תערובת סמיכה,אוורירית ובהירה
    להחליש את מהירות ההקצפה ולהוסיף בזרם דק את השמן
    להמשיך להקציף ולהוסיף בזרם דק את השוקולד המומס לעצור את פעולת המיקסר לאחר שהשוקולד התאחד עם תערובת הביצים 
  4. לנפות קמח עם אבקת אפייה,קינמון וקקאו, לקפל עם  מטרפה לשוקולד בקערת המיקסר לקבלת תערובת אחידה וללא גושים
    להעביר לתבנית שהכנו מראש ולאפות כחצי שעה לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים סביבו
    (שלא יהיה יבש לגמרי)
  5. ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור יש לחורר את החלק העליון בעזרת קיסם ולהרטיב בסילאן כדי שייספג בעוגה
  6. הכנת גאנאש לציפוי העוגה
    יש להרתיח שמנת מתוקה ולשפוך על השוקולד הקצוץ
    לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה ולשמור במקרר מכוסה 
  7. כשהעוגה קרה להעביר לצלחת הגשה ולצפות בגאנאש (לחמם אותו מעט במיקרוגל על חום נמוך לא יותר מכמה שניות) ולעטר בתוספות שבחרתם
  8. העוגה נשמרת שלושה ימים מחוץ למקרר, אפשר להקפיא את העוגה



6 תגובות:

  1. היי שנה טובה. האם אפשרר להחליף את הסילאן בדבש?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      ודאי שאפשר להחליף את הסילאן בדבש
      חג שמח ושנה טובה
      רויטל

      מחק
  2. שנה טובה רויטל. האם העוגה יוצאת מתוקה ורכה? יש רק חצי כוס סוכר. או כמו עוגת שוקולד רגילה? ליאורה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליאורה
      העוגה מתוקה כמו שעוגת שוקולד עם הרבה שוקולד מריר צריכה להיות
      זו מתיקות מעודהת בזכות השילוב בין הסוכר לסילאן
      העוגה יוצאת רכה בתנאי שלא אופים אותה יתר על המידה ומרטיבים אותה בסילאן מייד כשהיא יוצאת מהתנור
      שבת שלום
      רויטל

      מחק
  3. היי רויטל
    העוגה חצי שעה בתנור ורוטטת. לא יוגעת אם מוכנה. הקיסם רטוב כולו

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אם העוגה רוטטת זה אומר שהיא צריכה עוד קצת זמן בתנור
      יש הבדלים בין תנור לתנור ולכן טוב ששמת לב לאחר חצי שעה וכנראה שבתנור שלך זמן האפייה יתארך מעט וזה בסדר רק לשים לב לא לייבש את העוגה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...