יום רביעי, 19 באוקטובר 2016

חיתוכיות שוקולד חלבה


מי שעוקב אחרי הבלוג שלי
יודע שאני מאוד אוהבת להכין מתכונים עם שוקולד וחלבה כל פעם בסגנון מעט שונה
הפעם הכנתי מתכון לחיתוכיות שוקולד וחלבה 
טחינה גולמית ודבש הוסיפו טעם וצבע נהדרים לבצק הפריך


חומרים (תבנית מרובעת בגודל 23 ס"מ על 30 ס"מ)
בצק פריך ופירורים
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
5 גרם (1/2 שקיק) אבקת אפייה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה
2 כפות דבש

2 כפות מים קרים

מלית שוקולד חלבה
70 גרם חמאה
160 מ"ל מים (2/3 כוס)
35 גרם קקאו (4 כפות)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
65 גרם דבש (3 כפות)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 ביצים גודל L
200 גרם חלבה וניל חתוכה לקוביות

אופן הכנה

בצק פריך ופירורים
בקערת מערבל עם גיטרה לערבב יחד את כל חומרי הבצק ללא המים הקרים לקבלת מרקם פירורי
לשמור בצד כוס וחצי פירורי בצק 
להוסיף 2 כפות מים קרים ולעבד את הבצק לקבלת מרקם חלק
לשטח בתבנית מרופדת בנייר אפייה,כולל דפנות בגובה של כ- 2 ס"מ
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15 דקות לצנן היטב

מלית שוקולד חלבה
בסיר קטן לשים סוכר ,דבש  ומים ,לחמם על אש בינונית להמסת הסוכר
להוסיף פנימה קקאו מנופה ולערבב עם מטרפה לקבלת מרקם אחיד
להוסיף חמאה ושוקולד מריר קצוץ ,לערבב עד שהחמאה נמסה להוריד את הסיר מהאש
לערבב פנימה  חמצית וניל ומלח. להעביר את התערובת לקערה ולצנן כחמש דקות
להוסיף ביצים אחת אחרי השנייה ולערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה
להעביר את התערובת לתבנית עם הבצק הפריך שאפינו קודם וליישר

לפזר מעל מלית השוקולד קוביות חלבה  ומעל החלבה את הפירורים
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות  
זמן אפייה 25 דקות להזהבת הפירורים והתייצבות המלית
(המלית לא צריכה להיות נוקשה כשמוציאים את התבנית מהתנור. היא תהיה רכה וזה בסדר)
לצנן היטב ולהעביר למקרר למשך 8 שעות לפחות לפני שחותכים לריבועים
לאחסן בקופסה אטומה במקרר (ניתן להקפיא)





10 תגובות:

  1. היי רויטל.
    תודה על המתכונים המעולים!
    האם ניתן להמיר את החמאה בבצק ובמלית לשמן כדי להפוך לפרווה? (בלי מרגרינה).
    תודה מראש!

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור בלהה
      כדי להמיר לפרווה אפשר להשתמש במרגרינה או בשמן קוקוס לבצק
      אבל לא שמן רגיל!
      במלית אפשר להמיר את החמאה למרגרינה
      תודה רבה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  2. יאמיייי איזה טעמיםםם????? גם אני אוהבת כעת יש לי עוגות לחג אבל בהחלט אכין את החיתוכיות האלה
    תודה רויטל
    שבת שלום
    חג שמח

    השבמחק
  3. חיתוכיות שוות במיוחד מוכשרת ������

    השבמחק
  4. רויטל נשמע פשוט מעולה - ינוסה בהחלט <3

    השבמחק
  5. נראה ונקרא מעולה!! חלבה ושוקולד זה ההההשילוב

    השבמחק
  6. באיזה שלב מוסיפים את השוקולד הקצוץ?? לא כתוב!#

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה על ההערה
      הוספתי את השוקולד עם החמאה
      רויטל

      מחק
  7. הי רויטל :)
    החיתוכיות ניראות נהדרררררררררר
    חלבה ושוקולד זה שילוב מעולה, ותוספת הטחינה והדבש - עושות את החיתוכיות למשהו מיוחד
    אשמח מאד לנסות את המתכון, ומאד מאד בקרוב!!

    שתהיה לנו שיגרה מבורכת

    השבמחק
  8. יצא מעולה.... שווה ביותר.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...