יום רביעי, 9 בנובמבר 2016

עוגת שמרים שושנים שוקולד



אני אוהבת להכין עוגות שמרים
התחלתי בגיל 16 לנסות לעבוד עם שמרים
לא אשתף אתכם בנסיונות הכושלים שלי :) מספיק משפחתי סבלה
אבל ההתמדה היתה שווה בהחלט!
החלטתי להכין את הבצק השמרים הרגיל עם קקאו ואת מלית קצף הוניל לשנות לקצף בטעם שוקולד 
והכי חשוב תוספת ממרח השוקולד ושוקולד צ'יפס 
כך נולדה לה עוגת שמרים שושנים הכי שוקולדית שיש
אגלה לכם שאבא שלי דירג אותה בראש מצעד עוגות השמרים 
כך שהיה שווה לו לסבול בשקט את כל הנסיונות שלי בגיל העשרה



חומרים (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)
בצק
450 גרם קמח (3 כוסות ועוד 3 כפות)
50 גרם קקאו (1/4 6 כפות)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
240 מ"ל חלב (1 כוס)
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שטוחה שמרים יבשים

מלית
3 חלבונים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
6 כפות ממרח שוקולד
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן הכנה
בצק
  1. לנפות לתוך קערת המערבל קמח וקקאו
  2. להוסיף סוכר ושמרים ולערבב לתוך הבצק (שמרים טריים יש לפורר לתוך הקמח)
  3. תוך כדי ערבול במהירות נמוכה למזוג פנימה חלב,תמצית וניל ולהוסיף חלמונים וחמאה רכה חתוכה לקוביות
  4. את המלח מוסיפים אחרון ומערבלים במהירות בינונית כחמש דקות עד עשר דקות לקבלת בצק אחיד
  5. אני ממליצה להתפיח את הבצק התפחה איטית במקרר
    יותר קל לעבוד עם הבצק ולחתוך לשושנים כשהוא קר לכן יש לשים את הבצק בקערה ולשמן את הבצק מכל צדדיו. לעטוף בשקית נקייה ולשים במקרר לשמונה שעות
הרכבת העוגה
  1. לשמן היטב תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ ,כדאי להניח נייר אפייה בתחתית התבנית
  2. להקציף חלבונים במהירות בינונית ברגע שמתחיל להיווצר קצף להוסיף סוכר בהדרגה ולהקציף לקבלת קצף יציב להוסיף פנימה אינסטנט פודינג שוקולד ולהמשיך להקציף רק עד שהפודינג התאחד עם הקצף 
  3. לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
  4. לרדד חלק אחד של בצק על משטח מקומח למלבן באורך שלושים וחמישה ס"מ ורוחב 20 ס"מ. למרוח על המלבן 3 כפות ממרח שוקולד וממעל ממרח השוקולד למרוח מחצית מכמות הקצף 
  5. מעל הקצף שמרחנו לפזר 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר ולגלגל בעדינות לרולדה
    לחתוך את הרולדה ל- 8 חתיכות שוות בגודלת ולסדר בצורה מעגלית בתבנית
    להכין את החלק השני של הבצק בדיוק באותו האופן ולסדר בתבנית
  6. להתפיח את השושנים שעה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 45 דקות (בגלל שהבצק כהה לא ניתן לראות אם הוא משחים כמו בבצק לבן ולכן יש לשים לב לזמני האפייה ולא להוציא את העוגה לפני הזמן מהתנור)
  7. העוגה נשמרת מחוץ למקרר שלושה ימים
הערה העוגה יוצאת מאוד גבוהה. אם אתם מעדיפים עוגה נמוכה יותר ניתן לחלק את השושנים לשתי תבניות האחת עגולה בקוטר 24 ס"מ והשנייה בקוטר 20 ס"מ או לכמה תבניות אנגלישקייק רק לשים לב לזמני האפייה שישתנו בהתאם לגודל התבנית


2 comments:

  1. ןמה עם מלית קצף וניל? היכן המתכון?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...