יום שבת, 19 בנובמבר 2016

עוגת פירורי קינמון


אני אוהבת להכין עוגות בחושות
קערה אחת,מטרפה כמה דקות ערבוב וזהו
הכיף הוא לבחור תוספות מעניינות שישתלבו עם עוגת הבסיס
הפעם בחרתי בפירורי קינמון על בסיס חמאה וסוכר חום שמשתלבים נפלא במלית ובציפוי
הפירורים במלית רכים ומתחברים היטב עם המרקם הרך של העוגה
הפירורים בציפוי מקבלים מרקם פריך נהדר


חומרים (לשתי תבניות אנגלישקייק או סיר פלא בקוטר 24 ס"מ)
פירורי קינמון
150 גרם חמאה רכה (לא מומסת! להוציא אותה מהמקרר 30 דקות לפני ההכנה)
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
225 גרם סוכר חום כהה (1 כוס ועוד 3 כפות)
2 כפות קינמון

עוגת וניל
160 גרם סוכר (3/4 כוס ועוד כף)
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
1 שקיק אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
3 ביצים גודל L
250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול 15%)
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנה
לרפד תבניות בנייר אפייה
לחמם תנור  ל - 170 מעלות

פירורי קינמון
לנפות קמח לתוך קערה בינונית להוסיף סוכר חום,קינמון וחמאה חתוכה לקוביות
לערבב יחד את כל החומרים בשתי כפות ידיים לקבלת פירורים (רצוי עם קצות האצבעות)

עוגת וניל
לנפות קמח,אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה לתוך קערה גדולה,להוסיף סוכר
לערבב היטב ולעשות גומה
בקערה בינונית לערבב עם מטרפה שמנת מתוקה,ביצים,שמן ותמצית וניל לתערובת אחידה לשפוך את התערובת לגומה בקמח ולערבב עם מטרפה או כף עץ רק עד שמתקבלת תערובת אחידה
מחצית מתערובת העוגה לשטח בשתי התבניות
לפזר מעל התערובת בתבניות מחצית מכמות פירורי הקינמון
לכסות את הפירורים בתערובת עוגת הוניל ששמרנו בצד ולשטח אותה באופן אחיד 
לפזר מעל את הפירורים שנותרו באופן שווה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 45 דקות
לצנן היטב ולשמור את העוגה עד שלושה ימים מחוץ למקרר
ניתן להקפיא את העוגה

הערה
להכנת העוגה בגירסת פרווה יש להשתמש בשמנת צמחית במקום שמנת מתוקה ובמרגרינה במקום חמאה



8 תגובות:

  1. נראה מעולה, תודה על המתכון! האם אפשר להשתמש ביוגורט במקום בשמנת?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה. את יכולה לנסות לשים יוגורט זה ישנה את המרקם,יוגורט מכיל הרכב אחר של שומן והו איותר סמיך משמנת תהייה לכך השפעה שונה על התוצאה הסופית. אולי זה יהיה לטעמך ואולי לא:)
      רויטל

      מחק
  2. מממממממ קינמון זה גם טעים וגם בריא. נהדרת ממש

    השבמחק
  3. תודה רויטל, אנסה ואעדכן :)

    השבמחק
  4. עוגה נהדרת! מאחר ואני אלופת אילתורים, לא היתה לי שמנת מתוקה, השתמשתי בחמוצה+רבע כוס חלב. המרקם יצא מצויין. עשיתי טעות ושכחתי לשים סוכר בבלילה של הבצק ולכן כשהעוגה יצאה מהתנור חיממתי חצי כוס סוכר בחצי כוס חלב, שפכתי מעל והחזרתי לתנור ל5 דקות נוספות. יצאה מצויינת!!! (קצת דיאטטית...)

    השבמחק
  5. הכנתי את העוגה לארוע משפחתי....יצאה מדהימה והתחסלה לחלוטין!!!!

    השבמחק
  6. היי רויטל נראה מעולה & אם אני אופה בסיר פלא חד פעמי הכמות תספיק לתבנית אחת ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      אני לא יודעת מה הגודל של סיר פלא חד פעמי מעולם לא השתמשתי בו
      אם הוא מכיל כמות של 2 תבניות אנדלישקייק חד פעמיות זה מתאים ואם לא אז תעשי עוד כמה מאפינס קטנים ליד:)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...