יום ראשון, 4 בדצמבר 2016

פשטידת פסטה ברוטב רוזה



פשטידת פסטה שמכניסים לתנור תוך פחות מחצי שעה
למעשה זו פשטידת הפסטה של גלי שלי
שלא ממש אוהבת ירקות בטח שלא עגבניות
ולא טעמים ומרקמים חדשים
להפתעתי ושמחתי הרבה ברגע שלקחה ביס מהפשטידה אמרה לי אמא זו הפשטידה שלי! 
הפשטידה מזכירה לזנייה אבל פחות כבדה במרקם ובטעמים
אפשר להוסיף לפשטידה זיתים או תירס גלי אמרה שאין צורך :)
עשיתי לעצמי קיצור דרר והשתמשתי ברוטב עגבניות מוכן 
לפעמים אין זמן ונחמד שיש תחליף זמין וטעים
פרפקטו יצאו בסדרה חדשה של רטבי עגבניות (פלפלים,בולונז,בזיליקום וקלאסי) 
הרטבים מתובלים ומאוד טעימים ושימושיים למגוון תבשילים ומאפים




חומרים (לתבנית מלבנית 20 ס"מ על 15 ס"מ) 
250 גרם פסטה יבשה מסוג פרפאלה (אצלי בבית קוראים לה פסטה פרפרים)
400 גרם רוטב עגבניות קלאסי (השתמשתי בפרפקטו של אסם)
250 מ"ל שמנת לבישול 15%
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 יח' ביצה גודל L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון דק
1/2 כפית אורגנו מיובש (לא חובה רק אם אוהבים)

אופן הכנה

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשמן היטב את התבנית
  • לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן לסנן ולא לשטוף במים קרים את הפסטה
  • להוסיף לפסטה החמה את רוטב העגבניות לערבב היטב 
  • למזוג שמנת לבישול ולהוסיף 100 גרם גבינה צהובה,2 ביצים טרופות ,מלח,פלפל ואורגו לערבב היטב ולהעביר את תערובת הפסטה לתבנית ליישר ולפזר מעל 50 גרם גבינה צהובה מגוררת 
  • לכסות את התבנית בנייר אפייה ולחורר את הנייר בכמה מקומות כדי לשחרר את האדים לאפות כך את הפשטידה מכוסה במשך 20 דקות
  • לאחר 20 דקות להסיר את נייר האפייה ולהמשיך לאפות כ- 20 דקות נוספות להזהבה
הערות
  • ניתן להוסיף עוד גבינות לפי טעמכם האישי (כמו גבינה בולגרית מגוררת,פרמז'ן וכדומה)
  • אפשר להוסיף פרוסות זיתים,תירס,פטריות (את הפטריות יש להקפיץ קודם במחבת כדי להיפטר מנוזלים) 
  • אם אין לכם פסטה פרפרים בבית אפשר להחליף לפסטה בצורה אחרת








6 תגובות:

  1. הי רויטל
    הכנתי עם פסטה פנה ויצא מעולה! מתכון קל וטעים, תודה רבה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה הילה שחזרת לספר לי :) שמחתי מאוד שאהבת

      מחק
  2. הי, את חושבת שזה יכולהתאים כפסטה במקום פשטידה? (בלי הביצים. יש לי אורחת אלרגית)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מיכל
      ודאי שזה יכול להתאים
      ועדיים לאפות בתנור גם ללא הביצים כדי שהפסטה תספוג את הטעמים
      ושימי לב שאת משתמשת בפסטה ללא ביצים כי לעיתים בבצק שמים ביצים!
      בהצלחה ושבת שלום
      רויטל

      מחק
  3. היי,
    האם אפשר להשתמש בשנמת מתוקה 32 אחוז במקום שמנת לבישול?..

    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שרון
      בטח שאפשר
      זה בסדר גמור
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...