יום שבת, 24 בדצמבר 2016

לביבות תפוחי אדמה תרד וגבינות אפויות


אני מאוד אוהבת להכין לביבות ביחוד אפויות (אתם זוכרים אני וטיגונים לא ממש חברים:))
לתפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה חיברתי תרד ובצל,גבינת קצ'קבל וגבינה בולגרית הגבינות העשירו מאוד את הלביבות והתחברו נהדר עם הפירה והתרד
אבל הכי הכי כיכבה כאן בלביבה זו גבינת הפרמז'ן אותה פיזרתי מעל הלביבות אחרי שהפכתי אותן בתבנית ונתתי לגבינת הפרמז'ן כמה דקות בתנור כדי שתתחבר ללביבות וכך נוצרה ללביבה שכבה פריכה ומלאת טעם של גבינת פרמז'ן


חומרים (30 לביבות )
700 גרם תפוחי אדמה (3 תפוחי אדמה גדולים)
500 גרם תרד טרי,שטוף,מופרד מהגבעולים וקצוץ
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף שמן
100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
150 גרם גבינה בולגרית (מהסוג המוצק יותר ולא המעודנת) מגוררת
2 ביצים גודל L
70 גרם קמח (1/2 כוס)
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה

תרסיס שמן קנולה או שמן זית
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק
2 תבניות תנור שטוחות וגדולות
2 נייר אפייה

מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 190 מעלות
  2. לקלוף תפוחי אדמה,לחתוך לקוביות בגודל בינוני ולבשל לריכוך למעוך לפירה ולצנן
  3. במחבת גדולה לטגן בצל קצוץ  עם כף שמן להזהבה קלה להוסיף תרד קצוץ ולאדות על אש גבוהה כחמש דקות להעביר למסננת כדי שהתרד יגיר את הנוזלים למשך כחמש דקות
  4. להוסיף את התרד המסונן לפירה ולערבב
  5. להוסיף גבינת קצ'קבל,גבינה בולגרית,ביצים,קמח ,מלח ופלפל לערבב היטב
  6. להניח נייר אפייה על גבי תבנית האפייה ולרסס עליו שמן באופן אחיד,ליצור לביבות לשטח אותן מעט ולהניח על תבנית האפייה רצוי לרסס את הלביבות בעזרת תרסיס השמן גם בחלק העליון שלהן לפני האפייה
  7. יש לשים את תבנית האפייה בחלק התחתון של התנור (לא על תחתית התנור אלא במסילה הכי תחתונה) לאפות את הלביבות כ- 15 דקות וברגע שהחלק התחתון מזהיב יש להפוך אותן לפזר מעליהן גבינת פרמז'ן ולהחזיר לנתור להמשך אפייה של כ- 15 דקות להזהבה (כל תנור אופה קצת אחרת לכן הזמנים מוערכים שימו לב יש להשגיח שהלביבות לא ישחימו יתר  על המידה)
  8. מומלץ להגיש את הלביבות חמימות ,אצלי בבית אוהבים לאכול את הלביבות עם שמנת חמוצה






5 תגובות:

  1. היי. מה אפשר לשים במקום תרד?

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור
      במקום תרד אפשר ברוקולי חלוט וקצוץ או פטריות טריות אותן יש לפרוס ולטגן עם הבצק שיגירו נוזלים
      ואפשר צרור בצל ירוק או עירית
      חג שמח ובהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. כל הטעמים שאני אוהבת פשוט מעדן חג שמח אלופה 😍😍😍

    השבמחק
  3. 1. אוהבת אותך.
    2. מחר הלביבות שלך על השולחן חנוכה שלי
    3. חג שמח יא מהמממת

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...