יום ראשון, 15 בינואר 2017

מאפה ירקות ביוגורט (ללא גלוטן)



בחורף כשאני מגיעה הביתה אני מעדיפה לאכול מאכל חם עם הרבה ירקות 
מאפה ירקות ביוגורט הנו פתרון מושלם מבחנתי יש בו המון ירקות 
במקום שמנת חמוצה או מתוקה המכילות אחוזי שמון גבוהים השתמשתי ביוגורט בסגנון יווני המכיל 7% שומן עם סמיכות כמו של שמנת חמוצה
כמובן שאפשר לגוון בהרכב הירקות לפי טעמכם האישי רק חשוב לא לוותר על שלב ריכוך הירקות בתנור




חומרים (לתבנית בגודל 25 ס"מ על 20 ס"מ)

2 פלפלים אדומים
2 פלפלים כתומים
2 קישואים בגודל בינוני
2 גזרים בגודל בינוני
1 בטטה בגודל בינוני
4 כפות שמן זית
מלח,פלפל שחור גרוס גס,אורגנו מיובש או טרי

3 גביעי יוגורט 7% בסגנון יווני 
3 ביצים גודל L
150 גרם גבינה פטה (או גבינה בולגרית)

מעט חמאה וקמח תירס לשימון התבנית
אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל- 190 מעלות
  2. לשטוף היטב את הירקות,לחתוך לקוביות (את הבטטה אני חותכת לקוביות קטנות כי לוקח לה יותר זמן להתרכך בתנור ואילו את הקישואים אני חותכת עבה יותר בגלל שהם מתרככים מהר) לשים את הירקות בקערה להוסיף שמן זית,מלח,פלפל שחור ומעט אורגנו לערבב היטב
  3. לרפד תבנית אפייה גדולה ושטוחה בנייר אפייה להעביר אליה את הירקות לשטח אותם בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך 25 דקות. הירקות צריכים להתרכך ואין צורך שיקבלו גוון חום/זהוב
  4. לצנן מעט את הירקות (אני אוהבת לסנן אותם כי לעיתים יש הרבה נוזלים בפלפלים ובקישואים) להעביר לקערה גדולה ולערבב עם יוגורט,ביצים וגבינת פטה
  5. לשמן היטב את התבנית בחמאה,לפזר קמח תירס ולהעביר את תערובת הירקות ביוגורט ,ליישר ולאפות כ- 45 דקות להזהבה יפה 
  6. מומלץ להגיש חם.נשמר במקרר עד שלושה ימים




3 תגובות:

  1. נראה יפה ,טעים ובריא ...

    השבמחק
  2. וואוו..נראה נהדר..
    את הירקות לאפות פתוח? ללא כיסוי?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה נאוה
      כן את הירקות לאפות ללא כיסוי
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...