יום רביעי, 1 במרץ 2017

אלפחורס שוקולד חלבה


לכבוד חג פורים הקרב ובא יחד עם ההכנות למשלוחי המנות
בכל שנה אני רוצה לגוון בסוג העוגיות שאני מכינה כדי שיהיה מעניין לטועמים וליוכן זו שוב אני עם השוקולד והחלבה:) מבחנתי השילוב המושלם 
והפעם בעוגיית אלפחורס
לעוגיית האלפחורס צריך להיות מרקם אוורירי ,רך ונגיס
עוגיית אלפחורס לא צריכה להיות פריכה וקשה כמו עוגיות סנדוויץ'


חומרים (60 יחידות של עוגיות בודדות ו- 30 עוגיות ממולאות וצמודות)
בצק
100 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה רכה
4 כפות טחינה גולמית
1 ביצה גודל L
1 חלמון מביצה גודל L
140 גרם קמח (1 כוס)
180 גרם קורנפלור (1/2 1 כוסות)
32 גרם קקאו (4 כפות)
1 שקיק אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה 
2-3 כפות מים קרים

2 ניירות אפייה
קמח לרידוד הבצק

מלית
200 גרם ממרח חלבה (1/2 צנצנת)
350 גרם ממרח שוקולד (אני השתמשתי בצנצנת קטנה של ממרח נוטלה)
100 גרם קוקוס לעיטור
2 שקי זילוף

אופן הכנה

בקערת המיקסר לשים אבקת סוכר,חמאה חתוכה לקוביות,טחינה גולמית ולערבל עם וו גיטרה במהירות בינונית לקבלת תערובת אחידה להוסיף ביצה וחלמון ולערבל במהירות בינונית למשך שתי דקות
לנפות יחד קמח,קורנפלור,אבקת אפייה,קקאו ואבקת סודה לשתייה להוסיף לקערת המיקסר ולערבל במהירות איטית שתי דקות להוסיף 2 כפות מים קרים ולהמשיך לערבל במהירות בינונית אם הבצק נראה יבש יש להוסיף עוד כף מים הבצק צריך להיות מעט רך,לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך שעה לפחות

לחלק את הבצק לשני חלקים
לפרוש נייר אפייה על משטח עבודה
לזרות מעט קמח על הנייר ולהניח מעליו את הבצק לקמח מעט את הבצק ולהניח מעליו נייר אפייה נוסף
לרדד את הבצק לריבוע בעובי של כחצי ס"מ. עוגיות אלפחורס צריכות להיות מעט עבות
בעזרת חתכן עגול בקוטר 5 ס"מ לחתוך עיגולים ולהניח בתבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 12 דקות (חשוב להקפיד על 12 דקות אפייה ולא יותר אחרת העוגיות יצאו קשות!)
לצנן היטב את העוגיות

למלא שק זילוף בממרח חלבה ואת השק השני בממרח שוקולד 
לזלף ממרח שוקולד צמוד לקוטר החיצוני של העוגיה ובאמצע לזלף ממרח חלבה לסגור את העוגיה ולטבול בקוקוס
אם אתם רוצים שהקוקוס יכסה את העוגיות כמו בצילום יש לדלל 2 כפות ממרח נוטלה עם מעט מים  ולטבול בו את העוגייה ואז לטבול אותה בקוקוס

העוגיות נשמרות כשבוע מחוץ למקרר









5 תגובות:

  1. איך הם יוצאים שטוחות ??? אצלי מתנפוות:(

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך מישל
      ההתנפחות תלויה בכמות חומרי ההתפחה במתכון
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. היי רויטל
    ממרח נוטלה הוא בדרך כלל לא נוזלי אלא נוקשה? איך אפשר לדלל אותו?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      ממרח נוטלה כשמו הוא - ממרח כלומר הוא לא נוקשה ולא נוזלי לכן אין צורך לדלל אותו כאשר ממלאים איתו עוגיות
      הכל תלוי בשימוש לפי צרכי המתכון
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...