יום רביעי, 29 במרץ 2017

מאפה תפוחי אדמה


מאפה תפוחי אדמה אביבי
קוביות תפוחי אדמה אפויים עם סלט גרגרי חומוס מרוקאי של צבר
לפעמים אני משתמשת בסלטים מוכנים כדי לקצר זמנים בבישול
במתכון הזה השתמשתי בסלט גרגרי חומוס מתובל ברוטב עגבניות לתיבול תפוחי אדמה
יצאו תפוחי אדמה בצבע משגע 
אני ממליצה לפזר מעל כמה שיותר פטרוזילייה ובצל ירוק קצוצים 
שמוסיפים המון צבע ,רעננות וטעם לתפוחי האדמה
חומרים
1 ק"ג תפוחי אדמה (כ- 7 תפוחי אדמה בגודל בינוני)
400 גרם סלט גרגרי חומוס מרוקאי 
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית צ'ילי מיובש (למי שאוהב פיקנטי)
5 כפות שמן זית
חצי צרור פטרוזילייה טרייה
חצי צרור בצל ירוק טרי

אופן הכנה
  1. לחמם תנור ל - 190 מעלות
  2. לקלוף תפוחי אדמה,לחתוך לקוביות  קטנות (כ- 1 ס"מ על 1 ס"מ) לשים בסיר לכסות במים
    להביא לרתיחה ולבשל על אש בינונית 10 דקות (לשים לב שזמן הבישול ישתנה בהתאם לסוג תפוחי האדמה בו בחרתם להשתמש. הקוביות צריכות להשאר שלמות ולא להתפורר בבישול)
  3. לסנן את תפוחי האדמה,לשים 2 כפות שמן זית,מלח,פלפל שחור,פפריקה וצ'ילי לערבב
    להוסיף גביע סלט גרגרי חומוס לערבב היטב
  4. לשמן תבנית פיירקס בכף אחת של שמן זית ולהעביר לתבנית את תערובת תפוחי האדמה
    לאפות כ- 40 דקות
  5. לפני ההגשה לפזר בצל ירוק ופטרוזלייה קצוצים דק לזלף מעל 2 כפות שמן זית ולהגיש







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...