יום שישי, 7 באפריל 2017

עוגת שוקולד קוקוס לפסח



כל פסח אני מנסה קצת לגוון ולהכין עוגת שוקולד קצת אחרת
אצלנו במשפחה אוהבים מאוד את השילוב של שוקולד וקוקוס
אז שחקתי קצת עם הקוקוס כדי שיהיה מעניין בזמן חיתוך העוגה
חג אביב שמח וטעים חברים יקרים


חומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ)
עוגת שוקולד
6 ביצים גודל L
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
קורט מלח
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
32 גרם קקאו (4 כפות)
60 גרם קמח תפוחי אדמה (6 כפות)
50 גרם קוקוס (1/2 כוס)

כדורי קוקוס
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
50 גרם חמאה
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
50 גרם אבקת סוכר
150 גרם קוקוס (1/2 1 כוסות)

ציפוי שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
25 גרם חמאה
3 כפות חלב

25 גרם שוקולד לבן מומס לעיטור
אופן הכנה
לשמן היטב בחמאה רכה את תבנית האפייה ,אני ממליצה לחתוך נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ולהניח בפנים כדי שיהיה קל לשחרר את העוגה (אם אתם מגישים את העוגה על תחתית התבנית אין צורך בנייר האפייה) להניח את התבנית על נייר כסף ולרפד את התבנית מבחוץ כדי שלא יהיו נזילות במהלך האפייה מכיוון שתערובת העוגה נוזלית ולא מוצקה
לחמם תנור ל- 170 מעלות

כדורי קוקוס
נתחיל בהכנת כדורי הקוקוס כי התערובת צריכה להתקרר
בקערת זכוכית לשים שוקולד לבן קצוץ דק,חלב,אבקת סוכר וחמאה להכניס למיקרוגל בחום בינוני חצי דקה ולהוסיף עוד חצי דקה לפי הצורך ,לערבב היטב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה וחלקה. להוסיף את הקוקוס ולערבב . לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקפיא

עוגת שוקולד
להמיס יחד חמאה ושוקולד מריר (במיקרוגל או על בן מארי)
להקציף ביצים שלמות ,קורט מלח וסוכר לקצף סמיך ובהיר (כחמש דקות הקצפה)
לקפל את השוקולד לתוך תערובת הביצים ,אני עושה זאת בעזרת מטרפה בתנועות עדינות
לנפות קקאו וקמח תפוחי אדמה לתוך התערובת,להוסיף קוקוס ולקפל בעדינות לקבלת תערובת אחידה
להעביר את התערובת לתבנית

להוציא את תערובת כדורי הקוקוס מהמקפיא וליצור 16 כדורים בגודל בינוני (בקוטר של כשלושה עד ארבעה ס"מ) ולהניח את הכדורים בתבנית על תערובת העוגה. להכניס לתנור לאפייה של כ- 40 דקות. לא להגיע למצב של קיסם יבש אלא קיסם עם מעט פירורים דביקים סביבו. לצנן היטב את העוגה 
בזמן שהעוגה בתנור להכין כדורי קוקוס קטנים משארית תערובת הקוקוס ולשמור אותם במקרר עד שנקשט את העוגה

ציפוי שוקולד
להמיס יחד שוקולד מריר קצוץ עם חמאה וחלב לערבב היטב לקבלת תערובת חלקה
להעביר את העוגה לצלחת הגשה ולצפות בשוקולד
להניח את כדורי הקוקוס סביב העוגה וליצור פסים מעל בעזרת שוקולד לבן מומס
העוגה תישמר במקרר שבוע רצוי לאכול אותה בטמפרטורת החדר
ממליצה לפרוס את העוגה עם סכין שטבלנו במים רותחים (מנגבים את הסכין הרטוב במגבת נקייה)
חג שמח !




6 תגובות:

  1. אם אני ישים את הכדורי קוקוס על הבלילה הם לא ישקעו פנימה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      כדורי הקוקוס צריכים לשקוע בבלילה
      כמו שרואים בתמונה לאחר האפייה הם בתחתית ,אלו כדורים גדולים וזה בסדר כך בנויה העוגה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. במה אפשר להחחליף את הקמח תפוח אדמה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אפשר להמיר קמח תפוחי אדמה בקורנפלור מעורב עם קמח מצה עדין לעוגות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. אפשר לדעת את הכמויות?

      מחק
    3. ודאי
      3 כפות קונפלור
      ו- 3 כפות קמח מצה עדין לעוגות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...