יום ראשון, 21 במאי 2017

פחזניות שוקולד



אצלי בבית רק שומעים את המילה פחזניות מייד רצים למקרר לבדוק כמה נשאר:)
לכבוד חג השבועות בחרתי לגוון קצת בפחזניות והוספתי מעט קקאו לבצק הפחזניות 
שיקבלו צבע שוקולדי כהה והכנתי מלית בשני צבעים כדי שיהיה משחק טעמים בפה 



חומרים (כ- 20 פחזניות)

פחזניות
240 מ"ל חלב (1 כוס)
100 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
1 כפית סוכר
140 גרם קמח (1 כוס)
20 גרם קקאו (1/2 2 כפות)
4 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר

מלית
250 גרם גבינה לבנה לאפייה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
40 גרם אינסטנט פודינג וניל (1/2 אריזה)
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה בטעם שוקולד
אבקת סוכר לזרייה על הפחזניות לפני ההגשה

אופן הכנה

פחזניות
  1. לחמם תנור ל- 190 מעלות ולהכין תבנית תנור שטוחה וגדולה מרופדת בנייר אפייה
  2. לנפות יחד קמח וקקאו
  3. בסיר בגודל בינוני להרתיח יחד חלב,חמאה,סוכר ומלח ברגע שהחלב רותח יש להוסיף בבת אחת את תערובת הקמח עם הקקאו לערבב עם כף עץ  עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר ומתגבש לצורת כדור.להסיר מהאש
  4. בשלב הזה אני מעבירה לקערת המיקסר ומחברת את וו הגיטרה מערבלת במהירות איטית כדי לצנן מעט את התערובת (אם אין לכם מיקסר חזק מספיק אפשר להעביר את התערובת לקערה בינונית ולערבב עם כף עץ)
  5. לאחר כשלוש דקות ערבוב עם המיקסר במהירות איטית יש להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה זה אומר שמוסיפים ביצה ומחכים כשלושים שניות עד שהביצה מתערבבת עם הבצק לגמרי ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה ברגע שסיימנו להוסיף את כל הביצים מערבלים כשלוש דקות ואז בודקים את הבצק לוקחים מעט מהבצק ומותחים אותו בין שתי אצבעות הבצק צריך להמתח כמו מסטיק
  6. יש להעביר את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק מספר 12 אפשר גם להעביר את הבצק עם 2 כפות ואז תהיה לפחזנייה צורה מעט אחרת לאחר האפייה.
    לזלף כ- 20 פחזניות על נייר האפייה ולהכניס לתנור
  7. זמן אפיית הפחזניות:
    20 דקות בטמפרטורה של 190 מעלות
    ואז להוריד את הטמפרטורה ל- 170 מעלות  למשך כ- 15 דקות נוספות
    אסור לפתוח את  דלת התנור בזמן אפיית הפחזניות!
    לצנן את הפחזניות על רשת
מלית
  1. לערבב יחד גבינה לבנה וסוכר 
  2. להקציף שמנת מתוקה להקצפה יחד עם אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה ולקפל את הקצפת לתערובת הגבינה להעביר לשק זילוף עם צנתר חלק
  3. להקציף שמנת מתוקה לקצפת בטעם שוקולד לקצפת יציבה ולהעביר לשק זילוף עם צנתר משונן
  4. בעזרת סכין חד לחצות את הפחזניות לזלף פנימה קרם גבינה ומעל קצפת קקאו ולסגור עם החלק העליון של הפחזנית לפני ההגשה לזרות אבקת סוכר
  5. יש לשמור את הפחזניות במקרר עד שלושה ימים






2 comments:

  1. נראה מהמם..חייבת לנסות, זה לא הרבה 4 ביצים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה
      הכנתי את המתכון הזה כמה וכמה פעמים ותמיד הייתי צריכה את כל כמות הביצים. הקקאו מאוד מסמיך את התערובת לכן הביצה הרביעית נדרשת כאן
      :)
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...