השנה החלטתי קצת לגוון בעוגות הגבינה לכבוד חג השבועות
במקום להמתיק את העוגה בסוכר השתמשתי בריבת חלב
העוגה קיבלה גוון משגע של ריבת חלב וכמובן את הטעמים הנפלאים ומתיקות מעודנת
חומרים (תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ)
בסיס
200 גרם ביסקוויט בטעם שוקולד
100 גרם חמאה מומסת
מלית
300 גרם גבינת שמנת 30% (אפשר גם פחות אחוזי שומן )
500 גרם גבינה לבנה 5%
4 ביצים גודל L
3 כפות קורנפלור
300 גרם ריבת חלב (1 כוס)
ציפוי
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם ריבת חלב (כ- 3 כפות גדושות)
מעט שוקולד מריר מגורר או תלתלי שוקולד מריר לעיטור
אופן הכנה
בסיס
יש לרפד תבנית אפייה מבחוץ בנייר כסף ולהדק היטב על מנת להימנע מנזילות בזמן האפייה
טוחנים ביסקוויטים מערבבים עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית האפייה
מלית
מערבבים עם מטרפה גבינות וריבת חלב עם מטרפה. מוסיפים ביצים,קורנפלור ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה מוזגים את הבלילה לתוך תבנית האפייה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך חצי שעה
לאחר חצי שעה מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לאפות את העוגה למשך שעה
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד להתקררות מלאה
מעבירים את העוגה למקרר למשך 6 שעות לפחות לפני שמצפים אותה
ציפוי
מקציפים יחד שמנת מתוקה וריבת חלב לקצפת יציבה
מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומורחים את העוגה כולל הדפנות בקצפת
מפזרים מעל מעט תלתלי שוקולד מריר
העוגה נשמרת במקרר כארבעה ימים
קלה קלה וטעימה. מושלמת
השבמחקקלה יפה וטעימה
השבמחקעוגה נפלאה אוהבת ריבת חלב מושבעת
השבמחקתודה רויטל
חג שמח
חג שמח.
השבמחקהאם יש אופציה להדפסה בבלוג הזה?
תודה.