יום רביעי, 5 ביולי 2017

עוגת סולת ופירות קיץ הפוכה


פירות קיץ כל כך יפים ומגוונים
אני מאוד אוהבת להכין מתכונים עם פירות
הפעם הכנתי עוגה הפוכה
מתחילים מסידור הפירות על חמאה וסוכר בתחתית התבנית
אפשר לשלב כל מני סוגים של פירות
שחקו עם הצבעים והצורות של הפירות שיהיה מעניין
מעל הפירות מניחים בלילה של עוגה
בחרתי בעוגת סולת שתספוג את נוזלי הפרי
מומלץ להגיש את העוגה חמימה עם כדור גלידת וניל משובחת ליד זה יהיה מושלם!
בסוף הרשומה תמצאו מבחר מתכונים 
של חברים מוכשרים שלי  בנושא פירות קיץ 


חומרים (תבנית לא קפיצית בקוטר 26 ס"מ)
שכבת פירות
נייר אפייה חתוך לעיגול בקוטר התבנית
50 גרם חמאה רכה
5 כפות סוכר דמררה (סוכר חום בהיר ולא רטוב)
פירות קיץ כמו דובדבנים,משמשים,נקטרינות ועוד לפי טעמכם

עוגת סולת
4 ביצים גודל M
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
180 מ"ל מיץ תפוזים או מים (3/4 כוס)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
180 גרם סולת (1 כוס)
140 גרם קמח (1 כוס)
100 גרם קוקוס (1 כוס)
1 שקיק אבקת אפייה

אופן הכנה
שכבת פירות
לחמם תנור ל 170 מעלות
חשוב מאוד לבחור בתבנית שלמה ולא קפיצית (לא כזאת שהבסיס נפרד מהדפנות) לשמן את התבנית להניח מעל נייר אפייה שחתכנו לעיגול ומעליו למרוח את החמאה ולפזר סוכר דמררה
לחתוך את הפירות  העגולים לרבעים (נקטרינה,אפרסק,משמש וכדומה) ולסדר בצפיפות בתבנית
תמונה להמחשה:)



עוגת סולת
לנפות קמח לקערה גדולה להוסיף סולת,אבקת אפייה,סוכר ולערבב .ליצור גומה
לתוך הגומה למזוג שמן ומיץ ולהוסיף ביצים 
לערבב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה
להעביר את התערובת לתבנית אין צורך לשטח היא תכסה את הפירות לגמרי
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות
יש להניח את התבנית על רשת במדף התחתון של התנור
זמן אפייה כ- 50 דקות להזהבה והתייצבות העוגה
להוציא את העוגה ולהניח לה להתגבש כ- 10 דקות ואז להניח על התבנית צלחת הגשה ולהפוך את העוגה



תראו איזה יופי של מתכונים הכינו החברים שלי 
מקבוצת מבשלים ביחד :)
קישור למתכונים המשובחים והנפלאים ממש כאן
http://wp.me/p3yxds-bhv



11 תגובות:

  1. איך אני אוהבת עוגות כאלה! נראית מושלמת ♥

    השבמחק
  2. נראה מהמם הבסבוסה טאטין הזה...

    השבמחק
  3. מהמםםם. רעיון מטריף עם עוגת סולת

    השבמחק
  4. נראה פשוט משגע. עוגה מושלמת ליישר לייד הקפה

    השבמחק
  5. רויטל,את פשוט אלופה,העוגות שלך תמיד יוצאות מעולה,תודה על המתכונים

    השבמחק
  6. הי איך אפשר לטבען את העוגה?

    השבמחק
  7. ניסיתי. מוצלח וטעים! תודה.
    הערה: אני חושב שבהוראות ההכנה חסרה הוספת הקוקוס לתערובת.

    השבמחק
  8. עכשיו! אלי!
    יקרה שלי זה נפלא!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...