יום ראשון, 7 בינואר 2018

עוף ברוטב תרד ועגבניות


אני מאוד אוהבת לצפות בתכניות בישול ואפייה
עוקבת בהנאה אחרי תכניות מקומיות וכאלה מרחבי העולם 
מקבלת מהן המון רעיונות לתבשילים ומאפים חדשים
אחת התכניות בהן אני נהנית לצפות עם הילדים שלי זו מאסטר שף 
לפני כמה ימים שודר פרק במאסטר שף בו המתחרים קיבלו קופסאות הפתעה 
גם אני קיבלתי קופסת הפתעה 
היו בקופסה מצרכים לבישול עוף
הכנתי תבשיל חזה עוף עם שעועית לבנה גדולה ברוטב עגבניות ותרד 
הגשתי את תבשיל העוף על בסיס בורגול עבה מבושל שקיבל באהבה את הרוטב של העוף


חומרים (4 מנות)
בורגול
1 כוס בורגול עבה
1 כף שמן זית
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

תבשיל עוף
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
3 בצלי שאלוט קצוצים
מלח ופלפל שחור
1/2 פלפל צ'ילי טרי חתוך לעיגולים דקים
400 גרם (פחית שימורים אחת) עגבניות מרוסקות
400 גרם (פחית שימורים אחת) שעועית לבנה גדולה
200 גרם עלי בייבי תרד טריים ושטופים
1/2 קופסה עלי בזיליקום שטופים וקצוצים דק


אופן הכנה

בורגול
לשטוף היטב את הבורגול,לסנן
לחמם שמן בסיר בינוני להוסיף את הבורגול ולטגן למשך דקה 
לשפוך פנימה 2 כוסות מים רותחים ,לבחוש להחליש את האש ולבשל עם מכסה למשך 20 דקות

תבשיל עוף
לחמם כף שמן במחבת רחבה ולהעביר פנימה קוביות חזה עוף לתבל במלח ופלפל  ולבשל כ 5 דקות עד שהעוף חצי מבושל יש להעביר את העוף לקערה ולהחזיר את המחבת לאש 
להוסיף למחבת 2 כפות שמן,בצלי שאלוט קצוצים ופלפל צ'ילי חתוך לעיגולים דקים לטגן יחד במשך שתי דקות ואז לשפוך פנימה פחית עגבניות מרוסקות ממלאים את פחית השימורים הריקה מים עד חצי הגובה ומוסיפים למחבת 
להביא את רוטב העגבניות לרתיחה, להוסיף עלי בזיליקום קצוצים,מלח ופלפל לפי הטעם (אם הרוטב חמוץ לכם אפשר להוסיף מעט סוכר,מעט זה אומר בערך 1/4 כפית סוכר)
להוסיף למחבת שעועית לבנה גדולה ולתת לה להתבשל עם הרוטב  כ - 3 דקות 
לאחר מכן להוסיף פנימה את חזה העוף ,לערבב ולתת לו להתבשל עם הרוטב כ - 5 דקות עד שהוא מבושל ואז להוסיף את עלי התרד זו נראית כמות גדולה מאוד אבל תוך כדי ערבוב תראו שהתרד מתבשל ומאבד מהנפח לאחר כשתי דקות יש לכבות את האש והתבשיל מוכן
להגשת המנה אני מניחה בצלחת בורגול מבושל ומעל את תבשיל העוף עם הרוטב בנדיבות
בתאבון :)




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...