יום שלישי, 30 בינואר 2018

סהרוני שקדים




סהרוני שקדים עוגיות חמאה פריכות ועדינות עם שקדים טחונים
אם אתם אוהבים טעם יותר דומיננטי של שקדים
אני ממליצה לכם להוסיף מעט תמצית שקדים 
(קונים תמצית שקדים איכותית בחנויות תבלינים)


חומרים 
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/2 כפית קינמון
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה גודל L
150 גרם שקדים טחונים (אני השתמשתי בשקדים ללא קליפה. אפשר גם עם הקליפה)

2 תבניות תנור שטוחות
2 ניירות אפייה
50 גרם אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה
קופסה אטומה לאחסון העוגיות 

אופן הכנה
  1. לנפות קמח לקערת מיקסר
  2. להוסיף את שאר החומרים ובעזרת וו גיטרה לערבב במהירות בינונית רק עד לקבלת בצק אחיד (אפשר להכין את הבצק לעוגיות גם במעבד מזון וכמובן גם בלישה ידנית)
  3. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר למשך שעה
  4. לאחר שעה לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית תנור בנייר אפייה
  5. לקחת חתיכת בצק (בערך כפית קטנה) לגלגל לנקניק באורך כ- 5 ס"מ וליצור צורת סהרון ,להעביר לתבנית ולהשאיר רווח בין העוגיות שיהיה להן מקום להתפשט באפייה
  6. לאפות את העוגיות כ- 15 עד 20 דקות לצבע זהוב בהיר. לצנן היטב ולפזר מעל אבקת סוכר.
    לשמור בקופסה אטומה




2 comments:

  1. אוהבת את המתכונים שלך.. תודה רוויטל ניראה מעולה♥♥♥. אנסה אותם.
    שאלה קטנה אפשר להשתמש במקום שקדים טחונים באגוזים טחונים? כל אגוז? או לשלב קצת אגוזים קצת שקדים?
    תודה רבה המתכונים שלך הם הצלחה.
    נופר

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נופר
      אפשר בהחלט להשתמש באגוזים טחונים עדיף לקלות אותם מעט,לקרר ולטחון ואפשר לשלב אגזים ושקדים בעוגייה
      רב תודות איזה כיף לי לשמוע :)
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...