יום שלישי, 30 בינואר 2018

סהרוני שקדים




סהרוני שקדים עוגיות חמאה פריכות ועדינות עם שקדים טחונים
אם אתם אוהבים טעם יותר דומיננטי של שקדים
אני ממליצה לכם להוסיף מעט תמצית שקדים 
(קונים תמצית שקדים איכותית בחנויות תבלינים)


חומרים 
350 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1/2 כפית קינמון
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה גודל L
150 גרם שקדים טחונים (אני השתמשתי בשקדים ללא קליפה. אפשר גם עם הקליפה)

2 תבניות תנור שטוחות
2 ניירות אפייה
50 גרם אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה
קופסה אטומה לאחסון העוגיות 

אופן הכנה
  1. לנפות קמח לקערת מיקסר
  2. להוסיף את שאר החומרים ובעזרת וו גיטרה לערבב במהירות בינונית רק עד לקבלת בצק אחיד (אפשר להכין את הבצק לעוגיות גם במעבד מזון וכמובן גם בלישה ידנית)
  3. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר למשך שעה
  4. לאחר שעה לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית תנור בנייר אפייה
  5. לקחת חתיכת בצק (בערך כפית קטנה) לגלגל לנקניק באורך כ- 5 ס"מ וליצור צורת סהרון ,להעביר לתבנית ולהשאיר רווח בין העוגיות שיהיה להן מקום להתפשט באפייה
  6. לאפות את העוגיות כ- 15 עד 20 דקות לצבע זהוב בהיר. לצנן היטב ולפזר מעל אבקת סוכר.
    לשמור בקופסה אטומה




6 תגובות:

  1. אוהבת את המתכונים שלך.. תודה רוויטל ניראה מעולה♥♥♥. אנסה אותם.
    שאלה קטנה אפשר להשתמש במקום שקדים טחונים באגוזים טחונים? כל אגוז? או לשלב קצת אגוזים קצת שקדים?
    תודה רבה המתכונים שלך הם הצלחה.
    נופר

    השבמחק
    תשובות
    1. הי נופר
      אפשר בהחלט להשתמש באגוזים טחונים עדיף לקלות אותם מעט,לקרר ולטחון ואפשר לשלב אגזים ושקדים בעוגייה
      רב תודות איזה כיף לי לשמוע :)
      רויטל

      מחק
  2. תודה רוויטל המתכונים שלך מקסימים.
    והאמת שמתכון זה נראה מקסים ושיאהבו אצלי.
    רק שאלה קטנה בנזוגי נהיה טבעוני והבנתי שהנושא הזה מוכר לך הייטב ולכן האם ניתן לוותר על הבייצה או מה ניתן לשים במקומו?

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר טוב שרי
      אפשר לוותר על הביצה ולשים במקומה 2 כפות טחינה
      האמת שלטבעונים יש רשימות מסודרות של תחליפים אפשר למצוא אותן בקלות בגוגל וכמובן שלא כל תחליף מתאים לבצק פריך לעוגיות למשל אם תשימי כאן בננה או רסק תפוחים העוגיות לא יצאו פריכות ולא תוכלו לעשות מהן צורה של סהרונים
      אשמח לשמוע איך יצא לך עם הטחינה
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. תודה רבה! אנסה עם הטחינה וכמובן אעדכן.
      כל נושא האפייה הטבעונית חדש לי .
      אז ממש תודה

      מחק
  3. יצא ממש טעים אך במרקם דומה וקצת גם בטעם של עוגיות טחינה. השתלב נפלא וטעים בסך הכללי.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...