יום שישי, 23 בפברואר 2018

אוזני המן שוקולד קוקוס


 אוזני המן מבצק שוקולד פריך ממולאות בממרח נוטלה ,שוקולד מריר וקוקוס  
מבחנתי שילוב מושלם של טעמים ומרקמים
 אם אתם אוהבים חטיף באונטי אני ממליצה לכם בחום להכין את המתכון שלי:)
יש לי תחביב של שנים והוא לשמור מתכונים מעיתונים ,אני גוזרת ו,שומרת ומקבלת רעיונות 
לפני יותר מעשר שנים התפרסם בעיתון לאישה מתכון לאוזני המן שוקולדיות במלית קוקוס  
אם נדייק כי שמרתי את הדף עם המתכון בעיתון 
המתכון פורסם בתאריך 6.3.2006 ונכתב על ידי דנה שטיינוול המוכשרת
כל שנה הכנתי את המתכון ושיניתי קצת פה וקצת שם 
הוספתי קוביות שוקולד מריר ואז ממרח שוקולד (נוטלה) 
ובהמשך גרדתי שוקולד מריר לבצק כדי לתת לו טעם יותר שוקולדי 




חומרים (כ- 40 יחידות)
בצק פריך שוקולד
270 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)
30 גרם קקאו (4 כפות)
200 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 ביצה גדול L
1 כפית  תמצית וניל
50 גרם שוקולד מריר מגורר דק
2-3 כפות חלב קר

מלית קוקוס
100 גרם קוקוס
50 גרם סוכר
50 גרם חמאה
80 מ"ל חלב (1/3 כוס)
1 ביצה גודל L

מלית שוקולד
ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר שאתם אוהבים)
100 גרם שוקולד מריר חתוך לחצאי קוביות

אופן הכנה
בצק פריך שוקולד
בקערת מערבל לשים חמאה חתוכה לקוביות וסוכר 
לערבל עם וו גיטרה עד שהסוכר מתערבב עם החמאה
להוסיף ביצה ותמצית וניל לערבל במהירות בינונית למשך דקה
לנפות יחד קמח וקקאו לקערה נפרדת ,לערבב פנימה שוקולד מגורר דק ולהוסיף לקערת המערבל  
לערבל במהירות בינונית ולהוסיף חלב קר לפי הצורך 
(אם הבצק לא מתגבש או יבש מידי בגלל הקקאו מוסיפים חלב ) 
לערבל רק עד שמתקבל בצק מגובש ואחיד
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולצנן שעה במקרר

מלית קוקוס
בקערת זכוכית לשים חלב וחמאה ולחמם במיקרוגל למשך חצי דקה . לערבב עם מטרפה ולהוסיף סוכר וקוקוס ולבסוף ביצה. לערבב לתערובת אחידה,לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך שעה

הכנת אוזני המן
לרדד את הבצק על משטח מקומח או בין שני דפי נייר אפייה ליצור עיגול בקוטר 4 או 5 ס"מ להניח על כל עיגול חצי כפית נוטלה  להניח מעל חצי קוביית שוקולד מריר וכפית אחת של מלית קוקוס לסגור בזהירות והלניח בתבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה. להמשיך כך עם כל הבצק
יוצאים 2 מגשים מלאים,יש לאפות כל מגש בנפרד
לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות 16 דקות
לצנן היטב ולשמור בקופסה אטומה עד 3 ימים




12 תגובות:

  1. רויטלי זה מטריףףף חייבת לנסות שילוב טעמים הורסס מוכשרת 😍😍😘😘

    השבמחק
  2. נראה מדהים! יש אפשרות להפוך אותם לפרווה? להשתמש במחמאה ומים (במקום החלב) למשל?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה:)
      לפרווה
      במקום חמאה מרגרינה
      במקום חלב פרה חלב סויה או חלב קוקוס אבל לא מים
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  3. מהמם מנסה השבוע שבת שלום

    השבמחק
  4. וואו מכורה לקוקוס ושוקולד. נראה מעלף

    השבמחק
  5. לדעתי 100 גרם חמאה על כוס קמח זה מאוד שומני
    אפשר תחליף? שילוב הקאקאו והקוקוס מדהים

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      ככה זה בצק פריך קלאסי
      ולא אי אפשר תחליף למתכון הזה :)
      את יכול למצוא בצק אחר שנראה לך פחות שומני ולמלא אותו במלית כפי שרשומה כאן ולקוות שיצא טעים
      תודה רבה וחג שמח
      רויטל

      מחק
  6. יעבוד עם שוקולד השחר? כי בעלי אלרגי לאגוזים...

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אין בעיה עם שוקולד השחר או כל ממרח שוקולד אחר שטעים לכם
      והכי חשוב בריאות טובה :)
      חג פורים שמח ובהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...