יום שבת, 24 בפברואר 2018

אוזני המן במילוי בטטה וגבינות


אוזני המן מבצק פריך מלוח עם קיצור דרך 
ממולאות בקוביות בטטה צלויה בתנור,גבינה בולגרית וגבינה צהובה
והכי חשוב עירית קצוצה שמוסיפה המון טעם וצבע
קיצור הדרך במתכון הזה נעשה בזכות שימוש בבצק פריך מלוח מוכן ומרודד של מעדנות
אני מאוד אוהבת להכין את הבצקים בעצמי 
הפעם עשיתי שיתוף פעולה עם מעדנות והאמת שזה נחמד מידי פעם 
לנסות לאפות בצקים של אחרים 
להפתעתי הבצק היה מאוד נוח לחיתוך ומילוי והכי חשוב היה טעים 


חומרים (כ- 30 אוזני המן)
450 גרם בצק פריך מלוח של מעדנות 
2 בטטות בגודל בינוני (500 גרם) 
2 כפות שמן זית
מלח,פלפל שחור גרוס עבה,אורגנו מיובש 
100 גרם גבינה בולגרית קשה חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם גבינה צהובה או קשקבל מגוררת 
חצי צרור עירית קצוצה

אופן הכנה
להפשיר בצק פריך של מעדנות לפי ההוראות שכתובות על האריזה,כלומר לילה במקרר
 אני ממליצה להכין גם את המילוי יום קודם ואז זמן ההכנה וההמתנה לאוזני המן מוכנות יתקצר באופן משמעותי :)
לקלוף בטטות ,לחתוך לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ 
להניח על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה
לשפוך מעל שמן זית,להוסיף מלח,פלפל שחור ומעט אורגנו לערבב בידיים ולשטח בתבנית
לאפות את הבטטות כ- 30 דקות בחום של 190 מעלות עד שהן מוכנות. לצנן היטב
להעביר את קוביות הבטטה לקערה להוסיף גבינה בולגרית חתוכנ לקוביות,גבינה צהובה מגוררת ועירית קצוצה ולערבב





לפתוח את גליל הבצק,אין צורך לקמח או להסיר את הבצק מהניילון אלא רק לפרוס את הבצק על משטח עבודה ולחתוך לעיגולים בקוטר 4 ס"מ 
לשים כפית גדושה במלית בטטה ולהרטיב עם מעט מים את קצוות העיגול (אני טובלת את האצבע במים ואז מרטיבה את הבצק) לא צריך לסגור את הבצק  מעל המלית לגמרי ,כדאי שיראו חלק מהמלית





לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות  כ- 25 דקות עד להזהבה
יש להגיש אותן חמימות 
אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים
אם אתם אוהבים אפשר למרוח מעט ביצה טרופה ולפזר שומשום או קצח על הבצק לפני האפייה
חג שמח :)





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...